UCPA i mars, vart åka?

Drkosmos

Medlem
Tänkt boka offpistresa med ucpa i slutet av mars. v.12-13 nånting. Vart brukar det vara snösäkrast och bäst åkning mot slutet av säsongen? Är inte så pass duktig att jag känner behov av de episka åken i Chamonix. Finns lediga platser på i princip alla centren.
 

Heddious

Aktiv medlem
Alla ställena i Tarentaise (Val d'Isère, Tignes, Les Arcs, Val Thorens) hör till högt liggande skidområden och brukar få i stort sett samma snöfall (även om den exakta mängden såklart diffar mellan orterna), så det är väl lite hugget som stucket mellan dem?
Fördelen med Valdi eller Les Arcs jämfört med Tignes och VT är att det finns mer skog att tillgå på nära håll om vädret tjurar ihop på allvar (stängda liftar osv osv).

Slutet av mars är ju inte supersent heller, men att sikta på typ Serre skulle jag säga är mer av en chansning eftersom det ligger lågt och längre söderut.
 

carl_couloir

Aktiv medlem
Värt att tänka på att olika orter har olika nivå på off piste:n vissa är på expert-nivå och andra på nivån under, confirme, inte nödvändigtvis en ”biggie” men kan vara bra att ha med i kalkylen

/C
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp