Alebacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Alebacken?
5
4
3
2
1
JEZ-revived
2019-03-12 (Ändrad: 2019-03-20)
Det borde finnas en formel för hur man räknar ut hur intressant en skidbacke är baserat på dess fallhöjd och hur långt man är från backen. Fallhöjd / avstånd till backe är inte tillräckligt bra, 2^fallhöjd / avstånd överskattar fallhöjden lite….

I vilket fall:
Hade jag bott bredvid den här backen hade jag varit där ofta, nu bor jag på andra sidan stan och åker nog inte dit fler gånger.

Det är imponerande att de lyckats hålla öppet så mycket som de gör.
Backen är inte så mycket att orda om, drygt 60m hög och hyfsat brant mot slutet. Fanns en barnbacke också när jag var där. Bra pris på liftkort och 3h alternativet tycker jag var helt rätt.
Jag var förvånad över hur mycket folk det var där trots uruselt väder (dimma och strilregn) med barmark runt omkring.
Caféet var trevligt och hade en del att erbjuda.

Charlotte
Charlotte (Gäst)
2013-03-07
Alebacken eller backarna (3) är inte alls dumma! Fantastiskt mysigt o välskött ställe som är prisvärt och nära Göteborg! Stor skillnad på pris jämfört med tex ulricehamn, mullsjö och isaberg. Så drivs det av ett gäng eldsjälar också på frivilligbasis. Bra backe för nybörjare/barn rakt utanför värmestugan/cafeterian och precis jämte finns de övriga två backarna (som har varsitt "rött parti" men nog egentligen är mest blåa) som servas med parallella liftar (ankare+knapp). Har varit där fem halvdagar nu o inga längre köer mer än till barnliften runt lunch på helgerna.

Liten park också för hopp med rails. Nu senast fanns en del av området mellan de röda också instängslat för den som ville åka på lite gupp. Tycker absolut Ale är att rekommendera för att underhålla sin åkning i mellan alp- fjällturer. Kvällskidåkning också vissa kvällar.

Det enda som är lite negativt är att det var lite isigt nu senast mitt i ena backen, inte konstigt dock då det var 7 grader o sol... Gott om kanonsnö fortfarande finns det dock.

Sätter en 4 för grymt, dvs grymt att stället finns så nära Gbg till ett så bra pris!

Filipakersten
2011-01-27 (Ändrad: 2012-03-04)
Bra backe kan dock bli lite isig ibland. Bra att dom har bygt en liten park. Betyg: Riktigt bra park för att ligga i göteborg.

HjalmarHolmstedt
2009-02-11 (Ändrad: 2011-12-29)
jag tycker backen är okej men då måste man vara där på vardagar för om man är där på en helg så kan man få köa as länge men de är det värt om man bygger ett hopp i backen för de e inte så många som hoppar så mkt där så man kan få vara i fred betyg:okej

Kjellke
2006-02-19
Håller med him666... de har dock en antal gupp som är bra och roliga :P man kan även få låna spadar och nån bräda till att bygga eget av personalen :D

Madelin
2005-04-18
Min närmaste backe....
Den e kort inte brant... men den finns.
Oftast är det bra den blå som är öppen.
Dom är duktiga på att se till att det finns snö i backen, vilket är bra....

Det är ju inte en backe som man vallfärdar till men den är bra att dämpa den värsta abstinensen med... så bor man nära och dör för att åka skidor så funkar den....