Alta Ski Area recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Alta Ski Area?
5
4
3
2
1
nomme
2008-05-22
Ett mytomspunnet ställe för puderälskare var de någon som skrev tidigare, bättre kan man nog inte beskriva detta ställe.. Jag hade oturen att komma dit efter 3 veckors strålande sol så de var inte speciellt mjukt i offpisten. Men de känns verkligen att snön är snustorr och med tanke på de 3 dagar långa snöfallet som kom de sista dagarna så kan jag tänka mig att de finns en hel del puder med tanke på de enorma offpistytorna.

Svårighetsgraderna är verkligen varierade finns allt från plättlätta pister till de mer utmanande "chutes"..
Sen att man kan åka över till Snowbird är ett plus.. snowbird hade verkligen många riktigt svåra åk som är värda att prova.

Jag var där över "presidents day" en 3 dagarshelg(?) i USA... hade tänkt att jag skulle få ett helilyft... men de var man tvungen att boka 1 år i förväg för att få ha en chans att flyga.... så var ute i god tid är ett tips!

Lars
Lars (Gäst)
2008-02-25
Alta er helt klart det mest overvurderte skistedet i Utah. Fjellet er veldig bra i og for seg, men det lider av en svakhet: Mennesker. Masse mennesker som også skal kjøre pudder. Faktisk så mye mennesker at de må ha køer som virker som en militærdrill med en vakt som roper på at man kan komme frem. Riktignok var jeg der på en lørdag med kanon-vær, men et hvert nytt område som ble åpnet ble oppkjørt på null tid av alle pudder-hundene. Vi ble til slutt tvunget til å kjøre "out of bounds" for å finne noe som ikke var helt oppkjørt.

Hvis du vil kjøre pudder, dra heller til Snowbird (som ligger rett nedenfor i little cottonwood, eller Solitude (Big Cottonwood). Utah har altfor mange bra steder til å bare dra hit. Generelt er det mye bra kjøring og mye mindre folk i Snowbasin og Powder Mountain. Sistenevnte er et must.

AndersMerenius
2007-10-07
Ett mytomspunnet ställe för puderälskare. Nu lyckades vi komma några dagar efter ett dump så vi fick knalla och skråa en bit för att hitta orörd snö. Jaa snön är annorlunda och superlätt. På många ställen där det ändå var en del uppkört gick skidorna som om det var orört. Fantastiskt! Att Alta har sitt rykte tror jag till stor del beror på den låga liftkapaciteten och vissa muséepjäser till liftar som gör att ”pudret räcker längre” Givetvis finns fina ställen att knalla på men det gör det i grannorten Snowbird också. Så min 5:a ger jag Snowbird och 4:an till Alta.
Anders

Malin
Malin (Gäst)
2007-05-30
Inför resan till Salt Lake City letade jag recensioner här som var skrivna av någon som var mer som mig= tjej och halvnybörjare på puder men i övrigt "duktig" skidåkare. Så om det finns fler som jag därute så skriver jag mina kommentarer här.

Vi kom när det var högsäsong och hade inga problem med att det var mycket folk eller att vi inte blev insläppta. Skulle problemet ändå dyka upp ligger ju Snowbird alldeles bredvid och om man absolut vill åka Alta kan man köpa sitt liftkort för båda ställena i Snowbird istället.

Alta var verkligen fantastiskt och jag skojar inte när jag säger att man var tvungen att tima sin andning i svängarna på grund av all den lätta snön som annars hamnade i lungorna. Jag har hört talas om det förr, men trodde nog det var en överdrift... det är det inte. Så börjar snön falla, se till att ni har ordentligt breda skidor. Själv hade jag införskaffat "puder-skidor" men de var för smala.

Är du den snälla flickvännen som ska följa med pojkvännen och lider av höjdskräck är nog inte Alta stället för dig, eller så ser du det som en utmaning med branta traverser och stolliftar utan bygel. Jag har inte så farlig höjdskräck utan vande mig allt eftersom, men det kändes i början.

Alta var ett otroligt ställe, men på grund av mängden puderturister och att Solitude ligger lika nära får inte Alta högsta betyg av mig. Till och med lokalborna rekommenderade oss att åka till Solitude istället om vi ville få orört puder under en längre tid. I Alta hade man chans på första åket, sen var det mer eller mindre uppåkt.

Svedje
2006-06-08
Om man köper Super pass och bor på något motell nere i Salt Lake, åker man gratisbussen upp till Alta (ca 1 timme). Då gör det ingenting att parkeringen är full. Sen så gäller super passet både i Snowbird, Solitude och Brighton förutom Alta, å det går bussar till alla ställen. Salt Lake har ett NBA lag Utah Jazz som kan vara kul att krydda resan med. Glöm ej att äta frukost på Albinos grill, riktigt mumsiga burritos och pancakes. Skönt att snowboard är förbjudet. När vi var där i mars så hade vi solsken, snöstorm, hagel, blixtrar och blåst. Det som Salt Lake borna gillar, iallafall de som gillar skidåkning, är när det börjar blåsa riktigt mycket för då vet dem att det är snö på gång. Alkhol kan man på merparten av restaurangerna få. Alta åker jag gärna tillbaks till!

Jonas Emilsson
Jonas Emilsson (Gäst)
2005-04-07
Helt klockren liten skidort längst upp i Little Cottonwood Canyon utanför Salt Lake City! Bra, utmanande åkning med enormt mycket inbounds offpist, och eftersom snowboard är förbjudet så slipper man trängas med folk som sitter i backen med brädan.
Orten har en snöstatistik som är något helt av kartan - dump på 60-80 cm är inte ovanliga över natten, och denna säsongen (2004/2005) hade de över 3 meter snö redan vid ingången av november.
Jag har inget annat än positivt att säga om denna pärla, och det är helt klart ett av USAs bästa puderställen!
Läs gärna min artikel från Alta här: http://www.yetiadventures.com/artiklar/alta/alta.htm

Mvh Jonas

MtnMan
2004-11-09
Alta ett smultronställe som många vet om men få får ta del av. Säsong från mitten av november till sista april. 70% av den av ski-patrol kontrolerade ytan är offpist så det finns gott om ytor. Svårighetsgraderna på nedfarter passar alla åkare. Allt från gröna pistade till 45 graders chutes.
Det negativa är att då parkeringen är full får inga fler komma upp.

Annars så är Alta och dess powder något som jag vill ha 365 dagar om året!