Åmåls Skicenter, Högheden

Skidorter i Sverige
Starta skidsäsongen tidigt i år genom att besöka Åmåls Skicenter i Högheden. Detta område må vara litet men det är inget fel på pisternas kvalitet. Besök skidorten för en eller två dagar och njut av fyra riktigt härliga nedfarter i olika svårighetsgrader. Området har fyra stycken liftar och med de 36 snökanonerna kan Åmåls Skicenter garantera sina besökare snö under säsongen. Vad många uppskattar med Åmåls Skicenter är dels att området är litet och lagom, det passar perfekt för en dags åkning. Samtidigt har skidområdet bra kvällsåkning och ett barnområde.

Det är smidigt att komma hit och det går bra att hyra skidor på plats. Det märks även att Åmåls Skicenter ständigt utvecklar området. Man har bland annat förbättrat sin snowpark genom att bygga högre och större hopp. Här kan du roa dig med platåhopp, rails och corners – perfekt för dig som flyga en stund!

Åmåls Skicenter, Högheden Snöprognos

 • Torsdag
  0 cm
  Lätt molnighet
  23°
  3 m/s
 • Fredag
  0 cm
  Molnigt
  19°
  0 m/s
 • Lördag
  1,9 mm regn
  Halvklart
  22°
  3 m/s

Fakta om Åmåls Skicenter, Högheden

Nedfarter (Totalt: 4)
Grön Väldigt lätt:2
Blå Lätt:1
Röd Måttligt svårt:1
Svart Svår:0
Kvällsskidåkning:1 st nedfarter
Konstsnö:1 st nedfarter
Längsta nedfart:800 meter

Liftar
Liftar (totalt):4
Liftkapacitet:3500 personer / timme

Fallhöjd
Åmåls Skicenter, Högheden Fallhöjd
Högsta punkt: 245 m.ö.h
Fallhöjd: 115 meter
Lägsta punkt: 130 m.ö.h

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Sverige
Region: Västra Götalands län

Recensioner av Åmåls Skicenter, Högheden

Vad tycker du om Åmåls Skicenter, Högheden?
5
4
3
2
1
PontusGyllenberg
2019-02-21
Åmål skicenter är en liten men mycket prisvärd skidanläggning. Alltid välpistat och helt klart räcker backarna gott för en dag!
Perfekt som dagsutflykt för barnfamiljen som kanske inte söker den mest utmanande åkningen men som inte heller vill lägga några stora pengar på liftkort och resa!

 • Åmåls Skicenter, Högheden
Joakim
Joakim (Gäst)
2018-02-23
2018-02-21 Jag och 16-åriga dottern åkte från Vänersborg till kvällsskidåkningen och var i backen från kl18.35 till i kl. 21. Vi hann med 20 åk med fikapaus. Jag blev imponerad då jag inte varit här sedan januari 1979. Mysig cafeteria, trevlig personal, breda backar, inga liftköer-helt ok pistpreparering - vi kommer gärna tillbaka.

Johan
Johan (Gäst)
2018-02-04
Trevligaste stället kring Göteborg med omnejd. Knappt två timmar i bil. Bra backar och en känsla i hela anläggningen (funktionärer/ frivilliga etc) som man blir varm i hela kroppen av!

Maria
Maria (Gäst)
2018-01-23
Nära för att ta en dagstur, fantastisk trevlig och hjälpsam personal vid uthyrningen

Cecilia
Cecilia (Gäst)
2013-03-04
Var där å åkte idag med familjen. Vi tyckte mycket om det. Mysigt litet ställe. Trots att det är litet så fanns det ändå det viktigaste :-) jättebra ställle för dagsturer för nybörjare el medelåkare, finns även hopp å sånt för dom som är duktigare. Utmärkt familjeställe! 1 röd backe, 1 blå å 2 olika gröna. Till vänster om släpliftarna ser det ut som om det kunde va en svart backe. Såg skidspår där så där är ju några som vågar åka där, typ offpist. Fanns grillar så man kunde grilla korv el liknande, även en restuarang! Inga liftkort som man kunde ladda upp utan man fick ett tillfälligt. Bra tycker jag, då man slipper dessa apparater innan liftarna :-)
Bäst av allt va priset för en heldag, 400 kr för oss 4a i familjen. Även sen när vi får betala för vår son blir det mycket billigare än tex isaberg el mullsjö. Skiljer 400-500kr!! Sen va backarna väldigt väldigt bra iordning! Ingen is el stora upplogade kullar!

+väldigt bra pistade backar!
+prisvärt!
+inga buffiga danskar

-kunde va sandat el liknande på parkeringen då det va blankis!
-fixa tvål på toaletterna!

N/A
(Gäst)
2013-02-10
Suverän anläggning för en dag eller två. Har kört förbi Åmål ski center och fortsatt till Sunne eller Branäs flera gånger men med två barn så är det gott att slippa ytterligare 2-3 timmar i bil. Även mer barnvänligt än Hovfjället tack vare snabb tvåstolslift och lättåkta backar.

Bengtzzon
2009-12-30
Det är inte så stort men ändå det finns hopp + 2 rails.
Det kommer att komma mer rails o hopp nu under 09/10..
Sen även till vänster om liftarna så skulle dom göra en backa men sen tog pengarna slut så det är bergigt och träd o massa bröte där, men det räknas som en svart backe ^^,
Mycket roligt att åka där :)

Nybörjaren
Nybörjaren (Gäst)
2009-02-11
En kväll i Högheden skapar faktiskt fjällkänsla. Tycker det är bra backar, prisvärt och lyxigt att ha en egen backe i DAlsland. Kanonkul!

Neostar
2009-02-11
Mycket bra snö i en av backarna för tillfället. Även rejält med hopp för dem som önskar hoppa lite.

Kan helt klart rekommendera dem för en halv eller heldags-tur!

FOX_15
2006-08-01
Ja det är kul men dom borde skaffa lite rails och hopp.....
Årets hopp va ju skönt men ett hopp är för lite.....

Visa fler recensioner (15)

Mest populära foto

Åkare: Carl Bäckström, Hampus "Schulle" Schullström Foto: Alexander Hägg

Pistkarta

Pistkarta Åmåls Skicenter, Högheden

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Åmåls Skicenter, Högheden

Oslo Airport
Körtid: 2 timmar, 57 minuter (211 km)
Avstånd: 149 km