Apex Mountain recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Apex Mountain?
5
4
3
2
1
Per_Formance
2003-03-05
Apex är en liten ort som ligger 33 km väster om Penticton, ett par timmar söder om Kelowna och Big White samt tre timmar väster om Red Moutain. (Med bil givetvis.)
Hyfsat brant i övre delen av systemet, men det är kort. I övrigt är det väl bra pister, samt möjligheter till offpiståkning, om än begränsat. Liftsystemet är OK. Ett bra litet familjeställe med andra ord. Man får i snitt 6 m snö om året, hälften av vad Whitewater får, men har det snöat så är det givetvis lika bra här som där. Området är får väl ses som ett komplement till Okanagan-orterna Big White och Silver Star som är inom räckhåll för dagsutflykter om man har bil. En liten men trevlig by finns vid foten av berget, där även ett vandrarhem finns med billigt boende.
En svag trea blir det i betyg.

Emmo
Emmo (Gäst)
2021-02-10
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Skalan är mindre här. Om du letar efter "byn apres" som Whistler eller Big white hittar du det inte, byn är mer lokal, liten stad och äkta. Berget är en kort bilresa till Penticton (35 minuter) så du kan välja att vara på eller utanför kullen lätt, och det finns många som gör den här lilla byn till sitt hem på heltid. Själva definitionen av en "lokal kulle" utan någon pretention. Kullen och bekvämligheterna är perfekta för familjer och icke-åkare / cyklister, inklusive skridskoåkning, snöskor och x / c vid Nickelplate nordiska centrum 10 minuter på vägen. Om du letar efter mer utmanande terräng är det verkligen tillgängligt (svart diamant utgör 40 +% av backarna) och det finns massor av relativt låg konsekvens, lättillgängligt sidland och turneringsalternativ (enkel och mildt komplex terräng) om du är så benägen. Små folkmassor, bra liftlinjer betyder att du inte väntar en timme på gondoluppladdningen. De stora bergsfriluftssnobbarna kan vara kritiska, men enligt min mening är jag som avancerad åkare mer än tillräckligt med terrängalternativ på Apex för att underhålla dig säkert en helg eller mer. Det kanadensiska freestyle-laget tränar här och det finns många olympiska och FIS-mästare som denna kulle har producerat - det är inget skämt. Apex är inte Whistler eller Big White eller SunPeaks, men det är inte dåligt.