Arapahoe Basin Ski Area recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Arapahoe Basin Ski Area?
5
4
3
2
1
folkeorg
2009-02-11
A Basin ligger 5 miles dvs ca 8km från Keystone. En lång brant bilväg tar dig dit. Gratis parkering nära liften.
Nu på försäsongen var bara nedre 3-stolsliften öppen. Den övre stängde efter några timmar för det blåste och snöade för mycket på kalfjället. Äldre liftar men de tar undan bra ändå. Backarna ligger på mellan 3500m och 4000m höjd så man blir lätt anfådd.
En grön backe här motsvarar blå eller röd i Sverige. Absolut inte som en grön i "Breck" som knappt lutar.
Fortfarande relativt mycket telisfolk här men brädåkarna utgör nästan 50% (som i Sverige för några år sedan).

Vid liften sitter en skylt: "No beginner ski". De har för övrigt en egen liten minibacke med tillhörande sittlift vid sidan om..

På vägen hem hittar man en och annan SUV i diket. Kassa däck och en övertro på 4x4 bidrar till detta.

Blackriverpaint
2006-10-27
Det bästa med A-basin är åkarna och den extrema naturen. Det är dom som inte hade råd/tid att sticka till Jackson Hole som är rätt så mycket samma sak fast 10ggr så stort. Här finns många möjliga extrema åk och det brukar knoppa nåra stycken varje år. Skipatrollen har kanonbra kunskap och hjälper dig gärna.......om du kan åka och har rätt grejer med dig! Detta är inte stället du åker för att flasha utan du blir dömd på din åkning. Antagligen den ort som har högst procet telisåkare i världen!

Här åker man en eller två dagar annars åker man till Jackson Hole!

Vakteman
2006-08-02
Som föregående talare, inte stort men något som ovanligt som skidåkning ovan trädgräns. En puderdag med trafikkaos som resultat o bilar överallt utom på vägen längs I-70 kan en sväng upp till A-basin vara en idé. Trevlig åkning med stora ytor o bra möjligheter att gå en sväng extra upp på topparna runtom.

PuderYetin
2005-03-07
Arapahoe Basin åker man till om man gillar och uppskattar samma saker som finns i Kittelfjäll här hemma i Sverige...
Skidsystemet är inte så märkvärdigt stort, men erbjuder mycket bra offpistmöjligheter, och när den mäktiga "East Wall" är öppen (som regel sker öppningen av detta offpistområde under mars) så kommer man åt en mängd exponerade linjer med bara en kort hike som insats.
Fördelen med A-Basin är också närheten till Loveland Pass, där offpistskidåkningen finns direkt utanför bildörren - helt kostnadsfritt.
För er som åker till Vail eller Breckenridge så är A-Basin ett bra komplement när man vill komma bort från de värsta massorna, och kanske hitta tillbaka till friheten i åkningen igen. Missa inte heller "Pallavicini" som är en dubbelsvart nedfart med rejäl testosteronfaktor... :-)

A-Basin är en frisk fläkt, och här hittar man folk som faktiskt vill ÅKA SKIDOR, inte bara visa upp sig i backen.

//Jonas

Olle_S
2005-02-22
Bra försäsong, ligger högt. Ganska litet ställe. Där finns ingen by utan bara en lite skid-backe-resturant. Ingår i "coloradopass" som går att köpa på försäsongen för ca $380. Ligger cirka 1h, med bil, väster från Denver.

buda
2005-02-03
Var där säsongen 98 så minnet har kanske bleknat. Arapahoe ligger högt upp på Continental Devide och brukar skrapa ihop en hel del snö. Eftersom du tar bilen hit så har du också chansen till finfin offpist från passet högre upp. Systemet är av ganska mediokert snitt men utanför pisten kan du hitta både brant och fin åkning. Dock en del folk att slåss med. Trevligt inställda till telemark också vilket ju är trevligt. Scotty Bobs kan testköras här. Tail-gate party på parkeringen när solen börjar värma i slutet av säsongen...

N/A
2005-11-10
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Arapahoe Basin är ett bra ställe, inte många människor går till A-bassängen under säsongen. många människor går till de större och bättre orterna i Colorado. De har stora pulver dagar där. De parkerar stannar kvar till omkring april. roliga skenor och ett samll hopp. bra om du vill åka med coloradons ski a-bassängen.