Auron

Skidorter i Frankrike

Snöprognos

 • Måndag

  50,5 mm regn
  Regn

  2 m/s
 • Tisdag

  15,2 mm regn
  Lätt regn

  1 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet

  2 m/s
Vad tycker du om Auron?
5
4
3
2
1
Carl
Carl (Gäst)
2018-03-07
Med cirka 90min från Nice är denna by oslagbar.
Klart mysigare än Isola2000 med sina höghus.
1600m gör att det är relativt snösäkert för att ligga så långt söderut. Bra mat och dryck!
Överraskande stort system (klart bättre än ex Åre) och härliga restauranger i backen. Undvik dock om möjligt de restauranger som ligger uppradade vid parkeringsplatsen en nivå upp från byn. Dessa är väl ok men de andra som endast nås med skidor är betydligt mysigare. Liftkortet kan fås att gälla både Auron och Isola2000. Den sist nämnda är mer snösäker då det ligger högre och man åker mer på norrsidan.
Har finns 0 uteliv så åk inte hit om du förväntar dig St Anton.
Har du barn som är nybörjare finns det nog bättre ställen. Lilla skidliften är endast för skidskolan och då återstår endast en sittlift för den plana gröna backen.

Thomas
Thomas (Gäst)
2006-02-19
var i Auron första veckan i feb 06, Kom dit av en slump, var sugen på att åka skidor. åkte till Nice, det är billigt att flyga dit. tog sen reda på var det fanns någon skidort som det var lätt att ta sig till. det går buss från flygplatsen till Auron, kanon. fick reda på att det framförallt var folk från Nice och Monaco som åkte dit över veckosluten, dyrt tänkte jag. kom dit letade reda på ett hotell, fick pris på rum frukost middag/ 3 rätters , priset var bra framför allt på liftkortet som var kraftigt nedsatt om man bodde på ortens hotell, måste vara alpernas billigaste liftkort? Hur var skidåkningen då? Vilken överraskning det var, för det hade snöat i 3 dygn ca 100 cm nysnö, kall o lätt, Wow.. Liftsystemet var lättöverskådligt, bestod av 3 delar som det var lätt att ta sej mellan utan alltför tråkiga transportsträckor. varierande backar med några riktigt kul svarta nedfarter, och inte minst, eftersom det var gott om nysnö, vilken offpiståkning, lätt att se, lätt att nå, endast ett fåtal utnyttjade offpiståkningens tjusning.
Tänk bara på lavinfaran efter kraftiga snöfall o använd innsidan (av huvet). det var mycket positivt om skidåkningen, finns det inget negativt då? inte om skidåkningen när det är gott om snö. Men,,,,, vill man festa ,,, ja åk till St Anton,,,, men eftersom jag är 45år så bryr jag mej inte,,,, barerna var OK,, Gillar ni skidåkning god mat, gott vin och att snacka med trevliga människor, åk hit,,,

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Auron

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Auron

Nice Côte d'Azur Airport
Körtid: 1 timme, 35 minuter (91 km)
Avstånd: 67 km
Torino Airport
Körtid: 3 timmar, 28 minuter (227 km)
Avstånd: 122 km

Hemmabacke