Big White recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Big White?
5
4
3
2
1
alfonzso
alfonzso (Gäst)
2016-01-06
Jag ser andra ge Big White (BW) medelmåtta betyg, och från deras recensioner så kan jag förstå dom. BW är inget ställe man åker till för spännande äventyr i branta backar eller nattliv. BW är en familjeby och mina 5 stjärnor är ett omdöme jag ger från att vara en barnfamilj på skidvecka i BW. BW ägs av en Australiensk familj och nästan alla som jobbar i byn är från Australien. De flesta besökare är från USA, England, Frankrike och Tyskland. Jag har faktiskt aldrig hört någon annan prata svenska när vi varit där.

I år är tredje året vår familj (med en annan familj) åker tillbaka till Big White. Efter att ha vuxit upp åkandes i alperna, så gillar vi att utforska Nordamerika numera. Ställen vi varit på innan BW är Whistler, Blackcomb och flera olika ställen (Northstar, Heavenly, Diamond Peak, etc) runtom Lake Tahoe. Som barnfamilj gillar vi Big White bäst.

Anledningarna är:
1) Det är otroligt barnvänligt. Har inga som helst problem eller oro att barnen åker runt och hittar på saker själva på berget och i byn. Inga branta stup, inga fyllos, ingen annanstans att ta vägen. :-)
2) Pga läget, så är snön torrare än Whistler....och BW får mer snömängd.
3) Allt folk i byn och i backarna är väldigt vänliga.
4) Det är billigt jämfört med Whistler och Tahoe. T ex så är hyrning av utrustning, hotel, och liftbiljetter är halva priset jämföreselvis med Northstar i Tahoe.

Om jag måste komma fram med nackdelar:
1) Det är inte det lättaste att ta sig dit.
2) Säsongen är kort (December till början av April)
3) Det finns inte många restauranger.

Så om ni vill åka skidor i Kanada: Åk till Whistler om ni är ute efter lyxhotell, brant åkning och bra nattliv. Åk till Big White om ni hellre vill ha ett mer snösäkert och barnvänligt alternativ.

Linda
Linda (Gäst)
2009-02-10
Var i BW v5 och v6 2008 kombinerat med Nelson och White Water. Blev mycket besviken när vi kom fram eftersom det inte snöat på flera veckor. Gammal snö i kombination med flacka backar gjorde att vi nästan ångat att vi inte tagit en alpresa istället.

Dock bodde vi på ett bra hotel (jäkligt snorkig personal) men rummet var fint och rent och man ska inte underskatta hur skönt det är med ski in ski out.

Positivt; bra hotell, stort system, om snö finns stora möjligheter till bra skidåkning, ski in ski out, närhet till okej krogar och uteställen

Negativt; Tråkiga backar, opersonligt (allt uppbyggt för skidåkningen) snorkig personal

Per_Formance
2003-03-11
Orten är den bästa av de som ligger i Okanagan- och närområdet tycker jag, dvs av Silver Star, Apex och Sun Peaks. Bra snö, 7,5 m om året och stora, öppna ytor i övre delen av systemet. Tyvärr är det lite i flackaste laget. Var där i slutet av mars och snön var fortfarande mycket bra.
Grannorten Silver Star ägs av samma ägare och och man kan åka helikopter mellan om man tycker det är roligt. Annars tar det en dryg timme med bil.
Vad gäller boende kan ni ta en titt på http://www.canadianskihostels.com/
Modernt och väl fungerande liftsystem, likaså modern och trevlig by.
En stark 3:a blir betyget.

Niffa
2002-10-30
efter en o en halv månad kan jag ju iaf säga att denna ort inte har någon särkilt brant åkning. Visst finns det vissa repor som e ok men annars e det en ganska snäll by.
På kvällen e det iaf raakel´s som gäller med feta pitchers o heta dueller kring biljardbordet.
snötillgången var då jag var där helt ok med många meter vilket var lite jobbigt eftersom en av oss jobbade med att skotta snö..
BW är väldigt trevligt eftersom man snabbt lär känna folk på orten o snabbt lär sig avr man skall åka, men man lessnar oxå ganska snabbt på åkningen.. men va fán den finns ju pitchers.....