Bjursås recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Bjursås?
5
4
3
2
1
David
David (Gäst)
2022-01-04
Perfekt ställe för familjen

Sofie
Sofie (Gäst)
2021-03-01
Utmärkt anläggning för barnfamiljer. Trevligt bemötande från all personal i såväl liftar som skidskola. Fint pistat och gott om snö. Att vi hade tur med vädret och massor med sol gjorde inte upplevelsen sämre :) vi kommer tillbaka!

Elina
Elina (Gäst)
2020-03-26
Efter alla timmar här är man en mycket bättre skidåkare!
Som alpinist själv sedan man var tre och att sedan träna och tävla i massor. Sedan slalom tränare i klubben och nu få turen att åka med min egna son i denna ljuvliga skidanläggning!


Jocke_Kaller
2019-04-27
Det borde vara obligatoriskt för alla som driver en skidanläggning att besöka Bjursås Ski Center! Jag har varit på skidorter runt hela världen men aldrig upplevt ett mysigare bemötande. Det är ett litet skidområde med ett hjärta större än alla andra!


Håkan stålbert
Håkan stålbert (Gäst)
2019-02-12
Bra backar för barnfamiljen. Med mycket fina omgivningar.
Inga köer och bra priser på boende och liftkort.

Jenny S
Jenny S (Gäst)
2015-10-29
Nu dem senaste åren så har Bjursås NYA Skicenter blivit så mycket bättre!!
Dem har verkligen satsat på parken och inte tala om den nya 4-stols liften.
Jätte trevlig personal som hjälpte oss på alla sätt och vis och alltid hade ett leende på läpparna(säsong 2014/2015) och bra backar och inte alls så risiga liftar(som föregående person skrev)
Fina och mysiga stugor, speciellt 7-bäddstugorna.
Ett stort plus är att stugbyn ligger precis bredvid liften och backarna så det var bara att ta på sig skidorna och åka och att hela anläggningen är familjevänlig med Bjurre Bävern med mera.
Fanns även mycket roliga aktiviteter utöver slalomen så som skoterturer, längskidspår, Afterski och för dem mindre Bjurreklubben där barnen fick leka och ha kul.
Är mer än nöjd, Tack Bjursås NYA Skicenter.

Martinsson
Martinsson (Gäst)
2011-01-27
Synd att tiden har stått still de senaste 10 åren i Bjurs backen. Eller vad har fixats där?......Inget.
Allmänt slitet och ofräscht. Plus ointresserad personal, som inte har en aning om att det är parken som drar folk och inte töntarna som åker runt pinnarna.

Klart Sveriges ofrächaste värmestuga!!!
Den är gammal och sliten, ingen micro, kylskåp eller rinnande vatten, den är näst intill äcklig!

Sveriges långsamaste och risigaste sittlift? Den ser ju nästan farlig ut!

Hoppas de får till en park i år då, har vart lite si och så med det de senaste åren, själv avvaktar jag med att köpa årskort tills jag ser hur parken blir, annars blir det årskort i Falun eller ev Rättvik.

De har pratat flera år om att flytta parken.....men det har slutat med prat det.

Så till det lilla positiva då, närheten, jag bor i Bjurs och har vart där 3-4 ggr/vecka de senaste åren

N/A
2009-02-10
Har åkt skidor/Snowboard i Bjurs sedan barns ben. Det är ett trevligt ställe och det som är bra att det är ganska lite folk. Om man är nybörjare så får man gott om sväng utrymme och känner sig inte iväg.

Bjursås är ju anläggningen som kanske är mest känd och populär för sin snowpark. Romme Alpin erbjuder ju inte det. Bjursås har ganska korta backar och har inte så hög fallhöjd. Så om du vill ha långa backar och mycket skidåkning. Väl en annan anläggning!.

Liftarna är gamla och jämfört med Rommealpin som är som syster anläggning så är dom som ganska sega på att få ut snö i backarna. Det som är lite tråkigt med Bjurs är att man har kommit till en tid som har stått still. Anläggningen har inte förändras mycket och det var länge sen en större nyhet kom i anläggningen. Men för den som åker skidor sällan kan ju det vaar en skön känsla. att man känner i igen sig och så.

Tänkte avsluta med en liten + och - lista.

+ Lite folk
+ Bra för nybörjre och barnfamiljer.
+ Det är en lugn och trivsam miljö.

- Ofräch och sliten fika stuga.
- Gamla liftar
- korta och smala backar

SverigeTomten
2008-02-14
Finfin backe nära Falun.
Det var i Bjursås där jag gjorde min första 360 och min cleanaste rail någonsin. Det är många sköna människor som hänger i parken, liftpersonalen är trevlig och liftarna är helt ok.
Men pisterna är tyvärr väldigt isiga och hoppen är ibland hårda som sten.

Men för det mesta så är det rätt så bra, backen ligger nära Falun, pisterna är bra för den som vill åka slalom och parken är helt ok.

Petterericsson
2007-05-30
jag tycker bjursås är ett skönt ställe men det blir lite jobbigt när det kommer bussar fulla med danskar och stockholmare (inge dumt menar för stockholmare) finns möjlighet till ganska schysta dropps på 1- 2 meter med shysta landningar parken är även grym i år