Bollekollen recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Bollekollen?
5
4
3
2
1
JEZ-revived
2019-03-12
Bollenkollen är enligt mig ett bättre alternativ än Alebacken för oss som bor i västra delen av Göteborg. Om den var öppen vill säga. 2019 tror jag inte hela backen var för öppen en enda dag, medan Alebacken hade öppet flera veckor.
Backen är hyfsat lång, men stora delar är mest transportsträcka. Något enstaka hopp och mindre parkutrustning. En nytillskott senast jag tittade förbi var ett rullband för barn, vilket nog var en vettig investering. Innan dess fanns ingen möjlighet till nybörjaråkning utan att ta en brant backe sista biten.

Stora frågan är, ska man stanna här eller fortsätta 45min till Ulricehamn. Du får mycket mer variation och lite längre backar i Ulricehamn… men den gången jag var i Bollenkollen var det inte alls lika uppkört som det ofta är i Ulricehamn. Mindre folk i Bollenkollen ger även en lugnare atmosfär.

Lisa
Lisa (Gäst)
2018-03-03
Kanon bra, mycket folk och härlig snö att åka utför i. Nya ägarna har gjort ett fantastiskt jobb, så nära Göteborg rekommenderar verkligen. Idag 3/3 lördag 2018 toppen dag, blir besök varje helg så länge snö finns. Rekomenderar för barnen även !

RickardSvensson
2016-11-07
En anläggning nära Göteborg! Endast 30 min från Avenyn.
Anläggningen har varit stängd i många år men sedan 2014 är det nya ägare som satsar allt för att få igång anläggningen i det skick det en gång var fast i modern stil, så som snösystem och uthyrning.
Bra backar med potential till att bygga ut till fler backar. Det jobbas med att bygga ett fint barn/nybörjar område samt även röja för svarta backar.
Byggs även en större park till säsongen 16/17.
Väl värt ett besök!

Anders
Anders (Gäst)
2016-01-08
Backen öppnar för säsongen nu på Lördag 9/1. Det är nya ägare till backen sedan något år, hoppas de får snurr på backen och tur med vädret!
I uthyrningsboden kan man bla hyra skidorna från backens 80-tal...

Old school
Old school (Gäst)
2015-02-19
Säsongen 2014/15 är backen igång igen med nya ägare.

Alex
Alex (Gäst)
2010-01-13
Backen är inte längre i drift, men enligt BT.se så håller den nu på att säljas. Så förhoppningsvis kan den vara öppen till säsongen 2010/2011 igen!

Bollebygdarn
Bollebygdarn (Gäst)
2009-02-11
Gubben är lite speciell men det är inte hans fel att snön aldrig kommer...
Man pistar med en gammal skoter och har inte haft öppet på många år. Om den någonsin öppnar igen är den väl helt ok för att ligga så nära Göteborg...
Själv lärde jag mig pka där som knatte i slutet av 80-talet. Kolla gärna in uthyrningen om ni kommer dit, där finns klenoder :) (som ägaren förmodligen skulle klassa som lika bra som dagens utrustning, fast annorlunda)
F.ö. tror jag backen heter Bollenkollen o inget annat.

herman maier
herman maier (Gäst)
2005-03-10
Bollekollen påstod på sin svarare igår att man "hade perfekta förhållanden" Vi var där idag - lingonris, sten och grästuvor över hela backen. Inga snökanoner, ingen pistmaskin = helkass underlag
Vi fick nog efter tre åk och krävde pengarna tilbaka. Efter mycket tjafs med gubben som äger bollekollen fick vi tillbaka 400 av 550.
Aldrig mer säger jag!

Ulf Johansson
Ulf Johansson (Gäst)
2005-02-10
Det var länge sedan den här backen var i drift!