Broken River recensioner

Skidorter i Nya Zeeland
Vad tycker du om Broken River?
5
4
3
2
1
NickH
2007-11-12
Ett ställe som bjöd på en av mina bästa skiddagar. Inte för att terräng eller fallhöjd är enastående. Utanför att det är det mest osanolika och charmerande skidställe jag varit på. Efter att ha besökt flera ställen på sydön 2007, som alla bjudit på rätt taskiga förhållanden åkte jag och min flickvän till BR utan stora förväntningar mest för att vara med på en Mexicansk fiesta uppe på lodgen, och göra slut på några dagar på våra Chill pass. Under den klart nödvändiga nutcracker instruktionen började det falla stora vita flingor och snart var alla vassa kaktusar översnöade. Det blev några åk under första dagen men snart hade alla gett upp i det kraftiga snöfallet. Kvällen bjöd på god chilli och margarithas på pudersnö men alla bröt upp ganska tidigt. Nästa dag sken solen och 30 cm fluff hade lagt sig i bowl 1. Snön var lätt och fin, snarare alpkvalité än NZ slush. Sedan var det bara att rikta skidorna i falllinjen och tillsammans med 50 andra entusiaster börja spåra tills man inte orkade mer. Nackdelen med Nutcrackers är att liften är jobbigare än åket.

Broken River är en skidort så långt ifrån Skistar du kan komma, ingenting är tillrättalagt men allting är fungerande och njutbart. Bara en sån sak som att när parkeringen var full trängde alla ihop sig men lämnade nycklarna i tändningen ifall någon behövde flytta bilen för att komma ut gör mig lätt lyrisk. Trevliga människor och bra stämning är det som definitivt utlovas i BR.

Frederik Juul
Frederik Juul (Gäst)
2007-02-16
Var där en kanon dag i september. Riktigt bra offpist ställe som inte har en pistmaskin så långt ögat kan nå! Bra terräng som utmanar de värsta! Liftarna är snabba,men består av en traktor och ett rep! Ett måste att prova om man ska åka skidor i NZ!
Anläggningen har en skön kännsla! Back to basic...
Vi bode i White Star Chalet, bergets första boende! Prova de! Skönt ställe!
Jobbar en svensk tjej i skidpatrullen som kan visa de bästa åken för dagen!

Tjock-Henke
2005-09-07
Efter att ha lagt din packning på rälsbanan får du själv gå upp till boende området. ca 15 min.
Det är gemensamt hus håll så allt ingår men man hjälper till med hushållet. Prata med gamlingarn som varit med i klubben länge da har en del sköna historier. En lång replift går upp till själa området som består av två repliftar, en på varje sida av "bowlen1". Det finns en lite stuga men självservice. Ibland öppnar de en liten tredje lift längst upp ifall någon ska över till Craigiburn eller åka i "bowlen2" som ligger imellan dessa två områden. Åkning i "bowl2" resulterar i att man hamnar i Broken river eller åker förlångt ner, så håll koll på vart du är.
Hyfsad åkning , grymt roligt gemenskap.
Alpin golf har även förkommit.