Broken River

Skidorter i Nya Zeeland
Broken River Ski Area är en klubbdriven skidort som ligger på Nya Zeelands sydön. Det ligger i Craigieburn Range, cirka en och en halv timmes bilresa från staden Christchurch. Anläggningen är känd för sin backcountry terräng och sin spektakulära utsikt över de omgivande bergen.

Skidområdet vid Broken River är relativt litet, med bara en stolslift och en ankarlift. Anläggningen har dock ett bra utbud av nedfarter som passar skid- och snowboardåkare på alla nivåer. Det finns flera preparerade nedfarter för nybörjare och medelåkaren, samt en terrängpark. Anläggningen har också ett brett utbud av offpist terräng, inklusive branta rännor, bowls och trädåkning, som är populära bland avancerade skid- och snowboardåkare.

En av de unika aspekterna av Broken River Ski Area är att det drivs av en skidklubb och inte en kommersiell aktör. Detta innebär att orten har en stark känsla av gemenskap och en vänlig atmosfär. Klubben har en stark tonvikt på säkerhet och utbildning, och det finns en mängd olika program och utbildningar som erbjuds för att hjälpa skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer att förbättra sina färdigheter.

Skidsäsongen vid Broken River löper vanligtvis från juni till oktober, med de bästa snöförhållandena vanligtvis från juli till september. Anläggningen får ett genomsnittligt årligt snöfall på cirka 2,5 meter.

Resorten erbjuder inget boende på plats, men du kan hitta boendealternativ som hotell, motell och semesterhus i närliggande städer som Springfield, Cass och Methven.

Broken River Ski Area är ett bra resmål för skidåkare och snowboardåkare som letar efter en liten och trevlig skidort med fantastisk offpist möjligheter. Med sina spektakulära vyer, bra utbud av pister och en stark känsla av gemenskap är det ett bra ställe att tillbringa en vintersemester.

Broken River Snöprognos

 • Fredag
  0 cm
  Molnigt
  11°
  2,3 m/s
 • Lördag
  7 mm regn
  Lätt regn
  10,5°
  6,1 m/s
 • Söndag
  6 mm regn
  Lätt molnighet
  4,5°
  2,2 m/s
 

Fakta om Broken River


Liftar (Totalt: 5)

Fallhöjd
Broken River Fallhöjd
Högsta punkt: 1815 m
Fallhöjd: 502 m
Lägsta punkt: 1313 m

Land: Nya Zeeland
Canterbury

Recensioner av Broken River

Vad tycker du om Broken River?
5
4
3
2
1
NickH
2007-11-12
Ett ställe som bjöd på en av mina bästa skiddagar. Inte för att terräng eller fallhöjd är enastående. Utanför att det är det mest osanolika och charme... Läs mer (303 ord)
Frederik Juul
Frederik Juul (Gäst)
2007-02-16
Var där en kanon dag i september. Riktigt bra offpist ställe som inte har en pistmaskin så långt ögat kan nå! Bra terräng som utmanar de värsta! Lifta... Läs mer (104 ord)
Tjock-Henke
2005-09-07
Efter att ha lagt din packning på rälsbanan får du själv gå upp till boende området. ca 15 min. Det är gemensamt hus håll så allt ingår men man hjälp... Läs mer (164 ord)

Mest populära foto

Åkare: Gustav Kågesten Foto: Dave från Biglines

Pistkarta

Pistkarta Broken River

Närliggande skidorter

Craigieburn2 km
Mount Olympus10 km
Porter Heights16 km
Temple Basin26 km
Mt Hutt43 km
Mt Dobson123 km
Mt Lyford141 km
Ohau196 km