Mt Hutt

Skidorter i Nya Zeeland

Snöprognos

 • Tisdag

  0,6 mm regn
  Lätt molnighet

  1 m/s
 • Onsdag

  0,2 mm regn
  Molnigt

  2 m/s
 • Torsdag

  0,2 mm regn
  Lätt molnighet

  3 m/s
Vad tycker du om Mt Hutt?
5
4
3
2
1
CrustyMetz
2006-10-05
Ett av landets bästa orter, runt Queenstown är skidåkning ok men kryllar av turister, speciellt japaner. Mer värt och billigare att ta sig hit. Offpisten är grym, grymma ytor att åka på. hade precis kommit 70 cm nysnö när vi va där, och en vecka efter va de fortfarnade lätt och hitta oåkta åk... mthutt helliskii har bästa turerna på NZ, 8 åk på en dag får du pröjsa ca 4500 o de e lätt värt.

2006-01-03
Var där en dag under en backpacking resa runt jorden. Det var första dagen som stället hade öppet så åkningen var ju ganska så medel. Men det var kul som fan efter många månader av dyk, surfing och sol. Bodde på ett skit bra ställe med öppen spis.

lapprackarn
2004-02-16
Jobbade på Mt Hutt som brädlärare säsongen 2000. ANsökte från Sverige och fick svaret att jag blivit antagen i början på Maj. Åkte dit i Maj och fick då styra upp boende och bankkonton i Methven. Pittoresk liten bonnhåla med gemytliga pubar som, The Blue Pub och Steelworx. Berget var helt ok och bland de högsta i Nya Zeeland. Därav blir snön lite torrare än de lägre anläggningarna. Den stora skillnaden till Sverige är att man inte kan åka skidor till bergets botten utan måste transportera sig ca 40 min från närmaste by som i detta fall är Methven.
Vägarna up är bland de roligaste och mest skrämande som finns. Många dödskrascher när folk sladdar av vägen utan staket och utför den branta bergsväggen.
NZSKI.COM som äger anläggningarna Coronet Peak, The Remarkables nere i Queenstown samt Mt Hutt satsar mycket på parker och New School skid och brädåkningen. Det finns terrain park folk som åker omkring och ser till att det finns säkra hopp och rails. Pistade varje natt.
Pisterna är också bra preparerade men en varning om man ska åka dit tidigt på säsongen är de ofta värre betong än Kungsberget i december.Men när de asiatsika regnvädren börjar snurra över ön så dumpar de lätt 50cm på en natt. Jag var med om 2m på 3 dagar i augusti 2000. Ett annat fenomen är blåsten som gör att anläggningen kan vaa stängd för att de blåser 20-40 m/s. Ungarna blåser ner på parkeringen från barnbacken.
Går man upp på toppen av Mt Hutt ser man öst och västliga sidorna av ön och man ser havet på båda sidor. Väldigt häftig upplevelse. Det finns även gott om naturliga raviner och stora områden för offpistskidåkning på Mt Hutt. Terrängen är ofta brant och avancerad medans pisterna är av varierad terräng. Gå in på www.nzski.com för mer information! Jag rekomenderar Mt Hutt varmt!

som ligger 1h från Christchurch där sydöns internationella flygplats ligger.

Mest populära foto

Åkare: Yann Boudubann Foto: Max Ahlberg

Pistkarta

Pistkarta Mt Hutt

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer