Cervinia recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Cervinia?
5
4
3
2
1
Lennart
Lennart (Gäst)
2023-04-24
Jag var i Cervinia vecka 15 2023 och tyckte området var OK. Ryktet om långa, breda välpreparerade pister stämmer. Det finns flera mycket bra blåa/röda pister mellan 5-10 km som böljar lite i svårighetsgrad på väg ner. Skidsystemet passar familjer men de som söker mer krävande skidåkning bör söka sig till tex Verbier, Chamonix eller St Anton. Utbudet av mat var bra med flera bra restauranger både i byn och backen. Liftsystemet fungerar och uppfyller sitt syfte men delar av liftsystemet behöver en uppgradering. Utan möjligheten att ta sig över till Zermatt så skulle jag nog tröttna på ett 2-3 dagar men med Zermatt blir området mäktigt. Det var fantastiska dagar vi hade på Zermatt-sidan. De dagar det snöat i Cervinia så var möjligheterna att åka puder utanför pisterna stora. Pudersnön var lättillgänglig bredvid pisterna och det var också orört till sena eftermiddagen. Det sägs att Cervinia är dyrt men jag tyckte inte att det var så dyrt. Priserna var som förväntat. Jag är glad att jag varit där men kommer nog prova andra ställen framöver.

Lasse Apa
Lasse Apa (Gäst)
2023-04-11
Alpernas bästa och världens högst liftbetjänade skidort. Inga liftköer och 2000 meters fallhöjd, både på Zermatt-sidan och Cerviniasidan. Inget slår det.


HDTV
2023-03-15
Var i Cervinia vecka 6 2023. Bra pistade pister, lite snö utanför pisterna under veckan. Systemet är litet om det inte hade varit för Zermatt hade jag tröttnat efter 2 dagar.

Cervinia är en av de dyraste orterna jag har besökt, betalade över 5300 kr för internationella liftkortet för att även kunna åka i Zermatt. Äta lunch i pisten eller kvällsmat på byn var riktigt dyrt. Då jämför jag med Ischgl som jag besökte i vecka 2 2023 samt Arabba vecka 10 2023.

Åkte med STS Alpresor och deras reseledare/guider gjorde ett väldigt bra jobb och gjorde veckan till en bra vecka med deras pistvisningar och andra aktiviteter.

Kommer nog inte att besöka orten igen.

Henrik
Henrik (Gäst)
2023-02-28
Helt ok men inte mer. Litet och osammanhängande system, bara en väg över till och från Z (via glaciären). Tyvärr inte alls enligt våra förväntningar. Vår referens är dolomiterna där vi åkt en del.

Karl-Johan
Karl-Johan (Gäst)
2023-02-16
Cervinia i mitt hjärta. Här finns det mesta. Höga åkhöjder ger garanterat säker snö. Valet mellan härliga glidarbackar på Cervinia sidan och lite mer utmanande på Zermatt sidan. Fantastiskt liftsystem på båda sidor. Lite mer lyxigare på Zermatt sidan. Liftsystemet i Cervinia har uppgraderats rejält under de 26 år jag har rest hit. Jag har även haft nöjet att bo och jobba i Cervinia. Att hänga med första liften upp och sedan åka en nypistad Ventina backe/7:an ner till byn igen räcker för mig som en dags bra skidåkning. Eller att ta sig hela vägen till toppen av Klein Matterhorn, andas in och bara njuta av att man lever. I slutet av dagen, efter afterski på Love, kan man med trötta ben ta och glida ner femman till byn. En enkel blå backe som dock kan bli lite uppkörd och tung beroende på väder.
Maten är riktigt bra. De flesta känner till Chalet Etoile/Ullas där Ulla med familj driver en fantastiskt bra restaurang även om jag personligen föredrog hur det en gång var med enklare pastarätter där man kunde stanna var dag. Idag är stilen lite lyxigare även om man fortfarande kan avnjuta pasta Etoile. Kvällsmiddag avnjutes på en mysig italiensk restaurang där personligen pizza på Art Grivola står högst på min önskelista.

Peder
Peder (Gäst)
2023-01-04
Bäst i Europa:-) Mängder med extremt välpreppade nedfarter. Behöver du väggar finns sidor på Matterhorn samt en hel del besvärliga branter i Zermatt. Cervinia är en meditativ ort för oss som älskar skidåkning och god mat.

Emmy
Emmy (Gäst)
2022-07-27
Cervinia är härligt!

Men stor varning för en lägenhetsuthyrningen Immobiliare monte cervino! Riktigt oseriöst och helt omöjliga att ha och göra med vid tillfällen!! Behövde hota med inkasso för att få tillbaka depositionen om 1,500 EUR och en jävla massa avgifter drogs, fanns endast en nyckel på 4 bäddar, osv. Gör dig själv en tjänst och boka med någon annan agentur i byn.

Papput-skier
Papput-skier (Gäst)
2022-01-07
Som vanligt i Italien är det väldigt oorganiserat och lite lätt kaotiskt. Det blev inte bättre av att man inte öppnade upp till Zermatt så man fick hålla sig till Cervinia.
Hela systemet är ålderstiget och skulle behöva en rejäl upprustning. Dessutom slutar all pister nere vid två liftstationer vilket skapar köer. Informationen om vad som är öppet, vilket väder som råder på de olika platserna fungerade knappt alls, trots att man skapat en ny app som man stolt marknadsför. Dessutom är det röda backar längst ner mot byn vilket ger att de är helt söndarhasade tidigt på dagen av nybörjare.
En bit upp finns mellanområdet Plain Maison som är ganska flackt. Känns mer som ett transportområde till de högre regionerna.
De högre regionerna är betydligt bättre, men även här är det ofta sönderhasat tidigt då backarna har branter kombinerade med flackare partier. De flesta röda backarna har rejält brantare partier varvade med grönt eller blått, med det är det brantaste partiet som avgör färgen.
Nästan inga av de svarta backarna var öppna (början av januari) och om de öppnade så fick man hålla utkik själv. Detta trots att man marknadsfört att man haft rekordsnö. Misstänker att man haft ett rejält manbortfall pga av Covid och därför inte hunnit med.
Är det skidåkning du är ute efter skulle jag välja något mer modernt, eller bo på Zermattsidan.
Maten på de flesta ställen var ok, men nådde inte upp till vanlig italienklass.
Inte helt säker på att Cervina ger en så mycket bättre upplevelse än de bästa orterna i svenska fjällen. Och ska man ändå ta sig ner till alperna finns det absolut bättre ställen.
Jag blev också rejält förvånad över hur mediokert vår resvärd (STS- Alpin) skötte sig. Lite sällskapsresan över det hela. Detta har jag dock inte låtit påverka bedömningen ovan.

Sidden
2021-12-17
Har varit i Cervinia med grabbgäng, ensam med tonårsbarn, med fru o barn samt med helt ensam. Alltid haft en fantastisk vistelse skidåkningsmässigt. Vi åker alltid mycket på Zermatt-sidan under fm och efter lunch på Cervinia-sidan. Mycket bra pistat och pisterna är breda som motorvägar och passar en carvinggubbe som jag :)
Liten mysig by med ett antal trevlig krogar.

Anna
Anna (Gäst)
2021-11-18
Var där vecka 9 2020. Hade nog lite otur med vädret för liften till Zermatt var stängd för det mesta pga hård vind. Det innebar att det ofta blev väldigt långa köer i Cervinia. Framförallt i liftarna nerifrån byn. Vi stod en timme en gång i gondol-liften. Egentligen ett väldigt härligt system med bra backar, men köerna drog ner betyget.