Cervinia recensioner

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Cervinia?
5
4
3
2
1
Emmy
Emmy (Gäst)
2022-07-27
Cervinia är härligt!

Men stor varning för en lägenhetsuthyrningen Immobiliare monte cervino! Riktigt oseriöst och helt omöjliga att ha och göra med vid tillfällen!! Behövde hota med inkasso för att få tillbaka depositionen om 1,500 EUR och en jävla massa avgifter drogs, fanns endast en nyckel på 4 bäddar, osv. Gör dig själv en tjänst och boka med någon annan agentur i byn.

Papput-skier
Papput-skier (Gäst)
2022-01-07
Som vanligt i Italien är det väldigt oorganiserat och lite lätt kaotiskt. Det blev inte bättre av att man inte öppnade upp till Zermatt så man fick hålla sig till Cervinia.
Hela systemet är ålderstiget och skulle behöva en rejäl upprustning. Dessutom slutar all pister nere vid två liftstationer vilket skapar köer. Informationen om vad som är öppet, vilket väder som råder på de olika platserna fungerade knappt alls, trots att man skapat en ny app som man stolt marknadsför. Dessutom är det röda backar längst ner mot byn vilket ger att de är helt söndarhasade tidigt på dagen av nybörjare.
En bit upp finns mellanområdet Plain Maison som är ganska flackt. Känns mer som ett transportområde till de högre regionerna.
De högre regionerna är betydligt bättre, men även här är det ofta sönderhasat tidigt då backarna har branter kombinerade med flackare partier. De flesta röda backarna har rejält brantare partier varvade med grönt eller blått, med det är det brantaste partiet som avgör färgen.
Nästan inga av de svarta backarna var öppna (början av januari) och om de öppnade så fick man hålla utkik själv. Detta trots att man marknadsfört att man haft rekordsnö. Misstänker att man haft ett rejält manbortfall pga av Covid och därför inte hunnit med.
Är det skidåkning du är ute efter skulle jag välja något mer modernt, eller bo på Zermattsidan.
Maten på de flesta ställen var ok, men nådde inte upp till vanlig italienklass.
Inte helt säker på att Cervina ger en så mycket bättre upplevelse än de bästa orterna i svenska fjällen. Och ska man ändå ta sig ner till alperna finns det absolut bättre ställen.
Jag blev också rejält förvånad över hur mediokert vår resvärd (STS- Alpin) skötte sig. Lite sällskapsresan över det hela. Detta har jag dock inte låtit påverka bedömningen ovan.

Sidden
2021-12-17
Har varit i Cervinia med grabbgäng, ensam med tonårsbarn, med fru o barn samt med helt ensam. Alltid haft en fantastisk vistelse skidåkningsmässigt. Vi åker alltid mycket på Zermatt-sidan under fm och efter lunch på Cervinia-sidan. Mycket bra pistat och pisterna är breda som motorvägar och passar en carvinggubbe som jag :)
Liten mysig by med ett antal trevlig krogar.

Anna
Anna (Gäst)
2021-11-18
Var där vecka 9 2020. Hade nog lite otur med vädret för liften till Zermatt var stängd för det mesta pga hård vind. Det innebar att det ofta blev väldigt långa köer i Cervinia. Framförallt i liftarna nerifrån byn. Vi stod en timme en gång i gondol-liften. Egentligen ett väldigt härligt system med bra backar, men köerna drog ner betyget.

Björn
Björn (Gäst)
2019-10-23
Hade en grym resa dit för 20år sedan. Byn, de sagolika pisterna och att man kan njuta av Zermatts system utan att bli helt skinnad på plånboken.

Joakim
Joakim (Gäst)
2019-10-21
Ett system som passar hela familjen. Vi gillar Cervinia / Zermatt väldigt och till vintern -19/20 gör vi vår fjärde säsong. Vi gillar särskilt att systemet är så så stort och alla i familjen kan hitta sina utmaningar. 15 åringen hänger mest på Zermatt sidan och letar långa härliga offpist löper. Vår 11 åring älskar de långa flacka dansgolven och utvecklas oerhört mkt för varje säsong. Fantastiskt vackert och underbara restauranger i backen som inbjuder till långa härliga luncher i solskenet.

FredrikNilsson01
2019-05-02
Cervinia är riktigt bra - framförallt om man passar på att åka över till Zermatt. Hela systemet (cervinia + zermatt) är enormt och det finns backar för alla. Vi valde att bo på den italienska sidan (cervinia) då Zermatt är typ dubbelt så dyrt. Härlig liten alpby med allt man behöver. Jag kan inte kommer på något negativt att säga om Cervinia/Zermatt förutom att transportliften från Zermatt stänger tidigt och står stilla för minsta lilla kändes det som. Perfekt pistade backar med flera olika lunchställen i backen för att chilla vid. Enkelt att ta sig från Milano och om man inte bokar resan som en "vanlig" pacetkresa så kan man komma riktigt billigt undan även med ski in - ski out boende, billigare än att åka till Svenska fjällen skulle jag säga.

****

EmilObrink
2019-04-01
Var i Cervinia under vecka 12, 2019 och bodde på Hosquet Lodge nästan längst norrut i byn. Det var ett B&B med 6 rum som var väldigt trevligt med personal, rum & frukost. De hade skidförråd med pjäxvärmare i källaren. Stället kan ses som avsides men det är 100 meter till huvudgatan och 250 meter till liften vilket var tillräckligt nära för oss.

Liftsystem är något föråldrat med långsamma sittliftar och gondoler på hela den italienska sidan av berget. Direkt när man kommer över till Zermatt är det en helt annan standard på liftsystemet (förutom ankarliftarna på glaciären). Till det positiva var det väldigt enkelt att ta sig över till både Valtournenche och Zermatt för att få tillgång till fler backar.
Om man är i Cervinia i mer än några dagar så rekommenderas det internationella liftkortet för att kunna ta sig över till Schweiz för att inte tröttna på skidåkningen i Cervinia. Det är något flacka backar kring Plan Maison på mitten men annars hyfsad lutning i de röda pisterna.Henke
Henke (Gäst)
2019-03-16
Flacka backar. Känns som långa transportssträckor

MKOL
2019-01-14 (Ändrad: 2019-02-13)
Cervinia (tillsammans med grannsystemet i Valtournenche) har något för dom flesta. Breda välpreparerade pister. Åker man brädda som jag så kan det möjligen upplevas vara en del flacka partier och transportsträckor men man lär sig snabbt vilka pister som ska undvikas. Vi åkte aldrig något i Zermatt men det är kalas med 3 skidområden att välja mellan vid stökigt väder. Vi var där första halvan av december och förutom bra snö/väderförhållanden var det p.g.a. försäsong väldigt lite folk i pisterna så grymma förutsättningar.

I Valtournenche kan jag speciellt rekommendera att vid Salette ta till vänster och två liftar upp så har man flera riktigt trevliga pister ner till Salette.

Överlag riktigt prisvärt med rimliga priser. Lunch i backen 10 - 13€ för enklare rätter typ pasta, polenta, soppor etc. och med något enstaka undantag trevlig och hjälpsam personal överallt.

EDIT: bör tillägga att jag bara har åkt i knappt ett år och bara har hunnit besöka totalt 3 st. orter/system och att mitt omdöme kanske hade varit annorlunda med längre erfarenhet.