Cervinia

Skidorter i Italien
Cervinia i nordvästra Italien ligger i Aosadalen, vid Matterhorns Monte Rosas fot. Den högt belägna byn ligger på 2006 meters höjd över havet och berget sträcker sig till 3480 meter över havet. Att byn är på över 2000 meters höjd gör den till Italiens högsta.

Skidorten är ihopbyggd med Zermatt och sitter ihop med Plateau Rosa. Den längsta piststräckningen mäter hela 22 km. Skidorten blir då lite som Zermatts mindre syskon om man tänker på de snälla och familjevänliga backarna, jämfört med Zermatts mycket brantare dito.

Cervinia är en av Europas högsta skidanläggningar med kallt och snösäkert klimat. Skidorten har 56 markerade nedfarter och 24 liftar. I december snöar det i snitt 140-160cm.

Pisten La Ventina tog sig nyligen in på en tredjeplats när CNN rankade världens bästa pister.

Byn är liten så det är så gott som gångavstånd var du än bor. Vill du ha en mysig familjesemester där du inte behöver oroa dig för branta backar och kartor för att hitta i byn? Då kan detta ställe vara något för dig.

Snöprognos

 • Måndag

  0 cm
  Lätt molnighet

  2 m/s
 • Tisdag

  16,8 cm snö
  Kraftigt snöfall
  -1°
  2 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -1°
  1 m/s
Vad tycker du om Cervinia?
5
4
3
2
1
FredrikNilsson01
2019-05-02
Cervinia är riktigt bra - framförallt om man passar på att åka över till Zermatt. Hela systemet (cervinia + zermatt) är enormt och det finns backar för alla. Vi valde att bo på den italienska sidan (cervinia) då Zermatt är typ dubbelt så dyrt. Härlig liten alpby med allt man behöver. Jag kan inte kommer på något negativt att säga om Cervinia/Zermatt förutom att transportliften från Zermatt stänger tidigt och står stilla för minsta lilla kändes det som. Perfekt pistade backar med flera olika lunchställen i backen för att chilla vid. Enkelt att ta sig från Milano och om man inte bokar resan som en "vanlig" pacetkresa så kan man komma riktigt billigt undan även med ski in - ski out boende, billigare än att åka till Svenska fjällen skulle jag säga.

****

EmilObrink
2019-04-01
Var i Cervinia under vecka 12, 2019 och bodde på Hosquet Lodge nästan längst norrut i byn. Det var ett B&B med 6 rum som var väldigt trevligt med personal, rum & frukost. De hade skidförråd med pjäxvärmare i källaren. Stället kan ses som avsides men det är 100 meter till huvudgatan och 250 meter till liften vilket var tillräckligt nära för oss.

Liftsystem är något föråldrat med långsamma sittliftar och gondoler på hela den italienska sidan av berget. Direkt när man kommer över till Zermatt är det en helt annan standard på liftsystemet (förutom ankarliftarna på glaciären). Till det positiva var det väldigt enkelt att ta sig över till både Valtournenche och Zermatt för att få tillgång till fler backar.
Om man är i Cervinia i mer än några dagar så rekommenderas det internationella liftkortet för att kunna ta sig över till Schweiz för att inte tröttna på skidåkningen i Cervinia. Det är något flacka backar kring Plan Maison på mitten men annars hyfsad lutning i de röda pisterna.Henke
Henke (Gäst)
2019-03-16
Flacka backar. Känns som långa transportssträckor

MKOL
2019-01-14 (Ändrad: 2019-02-13)
Cervinia (tillsammans med grannsystemet i Valtournenche) har något för dom flesta. Breda välpreparerade pister. Åker man brädda som jag så kan det möjligen upplevas vara en del flacka partier och transportsträckor men man lär sig snabbt vilka pister som ska undvikas. Vi åkte aldrig något i Zermatt men det är kalas med 3 skidområden att välja mellan vid stökigt väder. Vi var där första halvan av december och förutom bra snö/väderförhållanden var det p.g.a. försäsong väldigt lite folk i pisterna så grymma förutsättningar.

I Valtournenche kan jag speciellt rekommendera att vid Salette ta till vänster och två liftar upp så har man flera riktigt trevliga pister ner till Salette.

Överlag riktigt prisvärt med rimliga priser. Lunch i backen 10 - 13€ för enklare rätter typ pasta, polenta, soppor etc. och med något enstaka undantag trevlig och hjälpsam personal överallt.

EDIT: bör tillägga att jag bara har åkt i knappt ett år och bara har hunnit besöka totalt 3 st. orter/system och att mitt omdöme kanske hade varit annorlunda med längre erfarenhet.

Lundmark78
2019-01-05
Snabb access till höga höjder med effektivt liftsystem. Lättillgänglig offpist med djup pudersnö(2018) och lite folk! Maten bra och varierad beroende på budget.
Återvänder snart!
Filippa
Filippa (Gäst)
2018-12-30
Cervinia är helt fantastiskt, alla gånger jag har varit här så har det varit sol, bra väder och pist åkningen är super härlig. Om man som jag gillar puderåkning så kan jag starkt rekommendera båda Cervinia och Zermatt. Här är en bild från gårdagen!


Marika andersson
Marika andersson (Gäst)
2018-12-10
Underbar åkning i både Italien och Schweiz då man kan åka över till Zermatt (krävs ett internationellt liftkort). Liten mysig by, alla boenden är i princip nära liftarna.
Helt ok afterski (vi var ett gäng tjejer i 30årsåldern), och trevliga restauranger.TommyA
2018-02-14
Cervinia/Zermatt vecka 4 2018 går inte till historien som den med mest sol, men snömägnden går inte att klaga på. Cirka 3 meter i byn och 4 uppe på Plateau Rosa!

Cervinia bjuder på variationsrik åkning som funkar för de flesta med lite skidvana i bagaget och en dos mod i hjärtat, samma sak gäller Zermatt men där är det snäppet brantare men ofta bredare pister. Det måste finnas obegränsat med off pist när snöfallet avtagit och lavinerna är sprängda men det hände inte veckan jag var där då det kom nästan en meter snö. Men pistnära lössnö är även den underbar! Väldigt lite köer i liftarna utom möjligen på morgonen när alla vill upp i systemet.

Cervinia är en väldigt liten by, det märks på turisttypen. Barnfamiljer, par och äldre dominerar, passar mig som vill komma hem utvilad men trött i benen ;-) Bra service i byn men sämre i systemet, att få låna en skruvmejsel var inte självklart. Lunch (panini) från €5 på the Black Hole i byn och €10 i backen men på Schweiziska sidan så kostade det €25 och uppåt, plus dricka förstås!

Åker gärna tillbaks men då ska jag beställa mer sol och mindre snö ?


MalinSandholm
2017-12-30
Wow, en av de bästa skidresorna! Vi hade tur med vädret och spenderade större delen av veckan utanför pisten i pudret. Dagarna innan det stora snöfallet spenderades i pisterna, och återigen WOW, långa breda backar där man kan stå på och träna på carvingsvängarna.


lanne
2017-12-14
Vi var 4 grabbar som åkte ner en vecka under påsk -16 där vi fick utforska det fantastiska Cervinia (Italien). Med många alpbyar i benen måste jag nog säga att Cervinia kommer i topp. Eftersom det var under påskveckan var det inte särskilt mycket puder, men pisterna var helt otroliga. Långa fina backar (ni vet sådana man måste stanna 3-4 gånger i innan man kommer ner, annars blir man för trött) och breda!

Cervinia ligger vid berget Matterhorn och delar berg med Zermatt (Schweiz). Högst upp på toppen är det en glaciär som bjuder på mycket fina pistade backar som är sammanhängande så du kan ta dig hela vägen ner till alpbyn.

Partylivet är väl det enda som skulle kunna bli något bättre. Det finns apreski som är bra och nattklubbar man kan dricka mängder av öl i, men efter att man gjort två säsonger i St Anton (Afterskins huvudstad) så är man bortskämd.

5 Stjärnor till Cervinia!

Visa fler recensioner (51)

Mest populära foto

Åkare: Peter Vahlfridsson Foto: Peter Vahlfridsson

Skidresor

 • Go West
 • STS Alpresor STS Alpresor flyger direkt till Cervinia hela vintersäsongen 2018. Flyg t/r, boende på hotell med frukost från 6295 kr.
  Boka hos STS Alpresor
 • Active Ski
 • Sunweb Sunweb har skidresor till Italien från bara 2789 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Cervinia

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer