Champoluc

Skidorter i Italien
Champoluc tillhör Monterosa Ski.

Detta är ett av världens största skidområden. Det du inte hittar här finns inte. I Champoluc fokuseras det mest på åkningen, och mest seriösa skidåkare kommer hit. Självklart har de bra restauranger och After Ski, framför allt puben Golosone där hela byns befolkning brukar samlas, men fokus är på de många avancerade backarna. Här finns det över 200 kilometer pister, med en största fallhöjd på 1350 meter. De flesta backarna är av det svårare slaget så detta passar dig med erfarenhet. Vill man åka offpist så är det möjligt att hyra en helikopter som tar dig upp till ett område som heter Cole De Lis där de duktigaste skidåkarna samlas för att tävla mot varann och ha roligt. Vill du få ut det mesta av din skidåkning så är detta definitivt rätt ort att besöka.

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Sol
  -4°
  0 m/s
 • Onsdag

  6 cm snö
  Snöfall / Sol
  -6°
  1 m/s
 • Torsdag

  1,1 cm snö
  Halvklart
  -6°
  1 m/s
Vad tycker du om Champoluc?
5
4
3
2
1
Anita Larsson
Anita Larsson (Gäst)
2019-08-26
Vår favoritskidort!!! Fantastiska backar, inga köer, underbar mat, genuint och äkta på alla sätt!
Vill du åka Off Pist, gå upp med stighudar o åka ner, eller en helikoptertur, då har du stället
Åker nästa år igen för där är bara BÄST!!

Paggezagge
2019-03-25 (Ändrad: 2019-03-25)
Vecka 12 2019☀️?

Härligt stort system, alla backar var öppna hela veckan, fast snöförhållanden var varierande beroende vilken höjd man befinner sig. Generellt berättade bergsguiden ”Antonio” från Champuluc.

"Att det var lite snö i år.."
...trots det fann vi på våran dagstur nysnö som kommit veckan innan.

Bergsguide kostade i år ca 600 kr/dag
Stighudar och lavinutrustning måste hyras separat eller hyras
Helikopter ca 4000kr tur till ca 4200 mö h

Mat i backen typ en pasta/soppa ca 8-12 euro. smörgås ca 4-7 euro
Vi åkte som familj med STS Alpresor , Glädjande pga sena flyg fick vi 7 dagars skidåkning
Dvs en bonusdag.
Att rek ett skönt bonusbesök på Champoluc SPA. Skönt att hänga där några timmar efter en dag i backen.

Systemet har många fantastiska långa pistade backar.
Att ta sig från Champoluc via Gressoney till Alagna tar sin tid. ( på egen hand snabbare).
Ska man hinna tillbaka (vice versa) så hade vi som riktmärke att lämna Alagna senast kl 15:00 om man vill vara på säkra sidan (helgerna då backarna fylls av italienarna, kanske lite tidigare då det blir lite köer) Den sista förbindelse liften nära till Champoluc CA stängs 16:30.

Vi fick en veckas strålande sol ☀️

Mina 6 bästa pist tips med lång fallhöjd!?

1. V3 Olen (Alagna Valsesia) (+v1 Alagna vid bra snöförhållande)
2. G7/a Salati
3. G10/G4/G3 chamois (vacker del)-jolanda1 -jolanda (lite slashigt på eftermiddagen)
(Vid ponta jolanda enligt mitt tycke bästa restaurang)
4. B2/B3/B6 Pistone Betta- (Betta) Nera-della marmotte
5. C5/C3/C1 Sarezza -Ostafa 2- Del Basco
(C1 slashig på eftermiddagen när alla ska ner i Champoluc
6. C6 Sarezza-Contenery

Extra för den som vill ha spännande utmaning.
Punta Indren
bra att ha med sig lavinutrustning för sin egen säkerhet.
Punta Indren högsta ? höjd 3275 m ö h

Det finns något för alla vid Monterosa ski?
/PascalSoma
2019-01-14
Vi var två familjer med tre barn (13, 11, 11) som tillbringade tillbringade nyårsveckan i Champoluc. Direktflyg till Milano och hyr bil till Champoluc.
Jag hade sett fram emot att prova på offpist åkning men då det inte snöat höll vi oss enbart till pisterna. Bristen på snön gjorde det dock enklare att ta sig fram med bilen då vi inte behövde snökedjor samt att vi fick njuta av sex dagar strålande sol.
Då jag tidigare enbart åkt under februari/mars i italienska alperna blev det en chock att det var så mycket folk i backarna och i vissa liftar. Upp till en halvtimmes kö vid vissa liftar. Det hade ju inte varit svårt att räkna ut att Italienarna har sin semester. :)
Vi åkte över alla tre dalarna vilket blev behållningen av Champoluc. Härligaste och vackraste var nog Olen som är en svart backe som tar en ner till Alagna (utan barn).
Det var få blåa backar för barnen men de röda var lätta förutom ett undantag, passet vid Sarezza som var riktigt brant för några av oss. En av dagarna skulle vi åka över till Cervina som är ca 1,5 timmes snirklig bilväg från Champoluc men då vinden var för hård stängde de ner hela systemet vilket de även gjort i Champoluc den dagen.
Passar på att rekommendera Tako skiduthyrning som hade sprillans nya skidor och var väldigt hjälpsamma.Dennis
Dennis (Gäst)
2019-01-10
Underbart skidområde med hur mkt lätt tillgänglig offpist som helst. Dock hade jag gärna velat att det snöat mer när vi var här. Men kommer definitivt tillbaka!

lotta_potta
2019-01-02
Perfekt ställe för luftburet och turande. Finns bra guideböcker på orten att köpa. Testa gärna de finare restaurangerna i backen, italiensk mat när den är som bäst!!

nilshannes
2018-12-28
Gjort 3 säsonger i champoluc och tycker väl att champoluc, tillsammans med gressoney och alagna (samma system) är det mest kompletta skidort jag varit på. (har gjort några månader i nendaz och chamonix)
Allt finns, det är högt, stort och du är oftast ganska ensam. Käket är gött med. Minus är att det snöar relativt sällan. Men det finns gott om nordsidor och rännor ingen annan vill åt, så det ger sig ändå.

Ruddan
2018-12-22
Otroligt trevlig ort ifall man värdesätter skidåkningen och bra käk. Va där v5 2018 och hade det hur fint som helst. Mycket bra pist och mycket bra offpist åkning. Hade kommit ganska mycket snö strax innan så vi hade kanske lite tur. Dock - hade önskat att vi hade turutrustning då man såg att man hade kunnat få många fina åk om man bara knatat 20-30min här och där.

Georg66
2018-09-19
Underbart ställe! Jag är generellt inte så mycket för att åka i pist, men här fanns gott om härliga, branta pister där man verkligen kunde stå på ordentligt. Pistnära off-pist fanns också, däremot åkte jag inte med guide när jag var här. Mysig by, mysiga restauranger i backarna och så möjligheten att åka till Gressoney och Alagna. Det gäller bara att hinna tillbaka innan liftarna stänger, för det är lååångt mellan de tre orterna om man tvingas åka buss.

Maskmask
2018-03-21
Champoluc - Monterosa, en dröm för dig som endast ser pisten som en transportsträcka. Här finns det en pist per lift och varje natt blir alla pister pistade! Vilket lämnar utrymme åt offpisten. Väldigt varierad åkning, de dagar du saknar sikt kan du alltid hitta dig fram i skogen, under de soliga dagarna finns det ofantligt många turrutter du kan kasta dig fram över. I Champoluc finns det ett område som kallas ”The Garden” vilket är ett stort område öppen offpist, här kan du slänga dig fram utan några hinder!

Liftköer är endast befintliga på soliga helger, då italienarn från Milan och Turin kommer upp. Annars är de obefintliga. Offpisten kan ligga orörd i dagar.

Om ni är ute efter afterski och kvällsarrangemang är det inte Champoluc ni ska vända er till. Men om ni tänker spendera dagarna i backen och äta goda middagar så är detta det perfekta stället!


Love Larson
Love Larson (Gäst)
2017-12-30
Fantastisk åkning i de tre dalarna. Champoluc, Frachey, Gressoney och Alagna bjuder på en rad fina röda och svarta pister, som gjutet för den lite mer avancerade åkaren.

Har inte kunnat testa offpisten ännu då det är lite för lite snö, men det kommer snart också!

Visa fler recensioner (44)

Mest populära foto

Åkare: Johan Björck Foto: Pappsen

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Champoluc

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer