Macugnaga

Skidorter i Italien
Macugnaga ligger i den italienska delen av Monte Rosa, i dalen mellan Alagna och Saas Fee. Byn har två skidanläggningar, Belvedere med dryga 500 meter fallhöjd som passar för nybörjaren till den medelgoda åkaren, samt Monte Moro med dryga 1100 meter som passar bättre för den medelgoda till avancerade åkaren. Skidåkningen i Monte Moro går inte hela vägen ner i byn, utan man är hänvisad till gondol på både upp- och nedvägen. Det är också i Monte Moro som ortens park ligger, utrustad med både hopp och rails.

Det finns möjligheter att åka guidad heliskiing till ett antal olika toppar i området, och som vanligt i Italien finns det goda möjligheter att ägna sig åt både vanlig skidtur och mer avancerad skidalpinism - självklart finns det bergsguider som kan hjälpa till med det också.

Skulle du ha en dag när du inte är sugen att åka utför finns det både längdskidspår och möjlighet att hyra utrustning i byn!

Snöprognos

 • Lördag

  0,7 cm snö
  Sol
  -12°
  3 m/s
 • Söndag

  0 cm
  Sol
  -15°
  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -13°
  1 m/s
Vad tycker du om Macugnaga?
5
4
3
2
1
HRT
2019-01-11
Var där när det var lite snö v 6 2016. Monte Moro var stängt tyvärr och Belvedere var inget att skryta med. Bra mat och billigt boende. Om det dumpar kan Monte Moro vara ett alternativ annars är det nog sommaren som gäller.

Caiswian
2016-01-25
Hej, eftersom ingen skrivit något tänkte jag fylla på med lite info om Macugnaga som uttalas Macunjaga.
Byn är inte olik närliggande byar typ Alagna, tysta orter där skidåkningen är i centrum, här är det DÖTT efter kl.6.
Macugnaga har två olika berg, Mont Moro med linbana upp på en platå som ger 1200 meter fallhöjd bra åkning i välpreparerade backar, inte mycket möjlighet till off-pist dock, iaf för V3 2106 då det var lite snö. Linbanan är öppen bara på helgen vissa perioder av året.
Det andra berget Belverde har en sittlift som tar en först upp 300 meter och sedan ytterligare upp 300 meter. den övre delen har bara svarta nedfarter. Liftarna över lag är inget vidare, gondolen svajar en hel del, och sittliftarna är helt av stål , även sittytan, kallt!!
När man går av sittliften på Belverdetoppen reser sig Monte Rosa massivet 2500 meter som en vägg av is och granit, mäktigt, upp till högsta toppen Dufour på 4634.
Åkningen är bra men inte mer , maten billig både i byn och i backen. Byns specialitet är Pasta Macugnaga som är en variant av carbonara, mycket god.
Så, OK åkning, kass liftar, bra och billig mat och billigt boende.
Kan tänka mig att det är bättre på sommaren för de som gillar att vandra.

Skidresor

 • Go West

Pistkarta

Pistkarta Macugnaga

Närliggande skidorter

Hemmabacke