”Breathe In – Ski Out” i Cervinia

Åk skidor och meditera. Nu kommer resebolaget Breathe In som blir först i Sverige med kombinerade meditations- och äventyrsresor.

Intresset för både aktivitetsresor och meditation har ökat de senaste åren. Nu slås dessa två ihop i ett nytt resekoncept – Breathe In. Syftet med resorna är att öva på att bli mer närvarande med hjälp av naturen, meditation och äventyr. Något som i allra högsta grad är aktuellt då statistiken inte bara visar på att vi blir alltmer stressade, utan att vi även är frånvarande 46 % av vår vakna tid, enligt artikeln ”A wandering Mind Is an Unhappy Mind” som publicerades i vetenskapstidskriften Science år 2010.

Breathe In är för alla som vill testa på att meditera i kombination med olika äventyr runt om i världen. På resorna får deltagarna testa på ett smörgåsbord av olika meditationer som t ex mindfulness, shaking och mantra. Bakom konceptet står influencern Josefin Dahlberg, Gustav Nord som äger produktionsbolaget Flip-Flop Interactive och Axel Wennhall som idag arbetar som meditationscoach efter att varit PR-konsult på Prime och Rippler:
– Vi har alla tre hittat en plats att landa på i meditationen och i naturen. Det vill vi dela med oss av till alla resenärer. Vi hoppas att vi kan få fler att börja meditera, att resorna kan sänka tröskeln för folk att våga prova. Därför genomför vi flera olika meditationer under resorna – för att alla ska få testa och hitta sin meditationsform som de förhoppningsvis kan ta med sig hem , säger Josefin Dahlberg.

Men hur kan en dag se ut då? Tja, exempelvis så här:
07.00 Meditationspass 1
08.00 Frukost
09.00 Guidad vandring, surf eller skidåkning
17.30 Meditationspass 2
19.00 Middag

En av de tre första resorna går till italienska Cervinia i april 2019 och är en kombinerad skid- och meditationsresa som går under namnet ”Breathe In, Ski Out”. De andra två resorna, som bolaget hittills erbjuder, är dels en kombinerad vandrings- och meditationsresa i oktober 2018 till Valtournenche i italienska alperna, dels en kombinerade surf- och meditationsresor till Gurubelila i Sri Lanka.

För mer information om Breathe In:s resor och deras filosofi kollar du in: www.breathein.se.

 

 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.