Coronet Peak recensioner

Skidorter i Nya Zeeland
Vad tycker du om Coronet Peak?
5
4
3
2
1
anna
anna (Gäst)
2010-01-25
Jobbade säsongen 09 vid Coronet.

-Det finns 7 liftar (inte 5 eller 6), varav tre är ämnade för mer avancerad åkning.
-Klimatet är varmt och det blir sällan lägre än 2-3 minusgrader under dagen. (Kallaste morgonen hela säsongen var -7). Det blir lite som vårskidåkning hela vintern..
-Parken finns tyvärr inte längre (allt detta har flyttats över till Remarks på andra sidan dalen). Det finns dock massa sköna naturliga features överallt på Coronet (och man slipper parkråttorna)!
-Backcountry-åkning finns och är helt ok med tanke på alternativen. (Fast vill du åt orört puder i nz bör du ha en helikopter som kan ta dig till det.)
-Coronet Peak är den kommerciellt största orten i landet och har därför kunnat investera i en armé av snökanoner, alltså relativt snösäkert.
-Många upplever flaggskeppet Coronet som lite stelt och styltat, medan det är lite mer laid back vid Remarks. Liftköerna kan bli rätt sjuka ibland (juli speciellt).. Många aussies och asiater på semster.
-Backarna är klart brantare och mer utmanande här än på systerberget. Fast det är svårt att hitta några längre backar.

Man åker inte riktigt till nz för det galna pudret, men det är slående vackert och det andra alternativet hade ju varit att sitta hemma och hecka i sommarvärmen!

Är du där för en helt vinter; se till att ta dig runt till andra system! Cardrona och TC ligger en timme bort. Hade en episk dag vid Ohau. Allting ligger rätt nära inpå varandra, man behöver bara en bli och lite sköna beats.

När det inte snöar får man se till att göra som japanerna; hänga i parken. Utvecklades mycket tekniskt och i parken där nere. Hade en skön säsong på Coronet och i Queenstown!

lapprackarn
2004-02-16
Jobbade på Coronet Peak säsongen 2001 och blev överraskad av den mängd folk som kom dit och åkte. Närmaste stad är en av världens största äventyrsstäder, Queenstown med sina bungyjump ställen och jetboating samt paragliding och andra konstiga adrenalinkickprylar. ALLA kommer till Quuenstown på något sätt. Via Kiwi Expirience eller genom att flyga dit, vissa australiensiska bolag anordnar direktflyg. Detta innebär att i anläggningarna nära Queenstown kommer hur mycket folk som helst. Jobbar du i skidskolan som jag gjorde kan du få jobba hur mycket som helst. En dag hade vi 1200 personer som gick någon sorts kurs hos oss. Detta innebär att backarna slits hårt och som snubben ovanför skrev så blir det lätt slaskigt, dels för att anläggningen ligger lågt och dels för att folk nöter på snön. Tänk Åre en påsk!
Vill man sitta och dricka Latte i kafét så är det toppen på Coronet, men vill man åka offpist så rekomederar jag något Clubfields, Mt Hutt eller Remarkables som är systeranläggningen i Queenston. Man kan hitta orörd snö på om man går till toppen på quadstolsliften till utkikstornet och sedan droppar ner på högersidan.
Parken brukar annars vara mindre eftersom Remarkables har park och Coronet har halfpipes.
Det finns grymma klippor och stenar samt andra naturliga kickers runt om på coronet så har man en bra dag med bra bas och nyfallen snö så kan de inte gå fel, då skiter man i pipen och drar ut på upptäcksfärd i någon bowl eller ränna. Det finns mycket att upptäcka och jag kommer naturligtvis att återvända.

peterlore
2003-10-08
Coronet Peak ligger 20-30 min med bil från Queenstown. Anläggningen är även känd som ”Concrete Peak”, eftersom snön värms upp under dagen och fryser till is under natten, så kom ihåg handledsskydden... Men när Coronet har pudersnö så rockar den fett! Med dina härliga kullar och naturliga halfpipes så kan man ha ypperst roligt här. Vi hade 70 cm nyfallen puder och inte en sekund kö.
Det finns 5 liftar, varav en snabb 4-stols lift (jmf övriga NZ) som snabbt tar dig till toppen och det är det enda stället i Nya Zealand som har kvällsåkning...

Snowboard parken är inget att jubla över, men det finns två piper som kan vara i hyggligt skick. Annars är det inga problem att hitta sjuka drops eller naturliga kickers i området.
Passa dig för högsäsong då det är långa väntetider vid liften, håll dig då till de s k club fields istället. De är en upplevelse i sig själv.

Vill du kombinera skidåkning med party så är Queenstown det bästa alternativet på dessa två öar men är du ute efter off the beaten track så är du helt fel ute.
Choice bro!