Davos recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Davos?
5
4
3
2
1
Susanna
Susanna (Gäst)
2018-03-17
Snart åker jag för åttonde gången till Davos. Det bästa är att man kan åka både längdskidor och alpint. Perfekt träningskombination. Och så är det väldigt snösäkert. Bäst bor man på Ameron Suisse mountain hotell. Frukosten är i världsklass.

Jonas
Jonas (Gäst)
2015-01-12
Davos är ju känt av de flesta politker likt ett internationellt Almedalen, lyxiga hotell som man kan få till hyfsat pris jämfört med Åre, resturangerna är lika så mycket bra mat men inget i familjeklass. Vi åkte hit sportlovsveckan 2014 mest för jag läst att man hade säkra bevakade off pist områden och kidsen ville lära sig, det var en kanon veckan, det ända som var negativt var liftsystmet som kändes som något från forna DDR mycket gamalt med andra ord. Förvånansvärt många ankarliftar vilket vi bräd åkare inte gillar. Bra med fri bussar som gick ofta emellan systemen.
Det fanns få off pist åkare här vilket bidrog till högt betyg. Dock finns det bättre ställen som Zermatt,Engelberg och Andermatt.
Hit ska du åka om du gillar lyx samt utstakade off pist leder.

DouglasThorell
2010-08-20
Härlig alpstad med tillgång till 5(!) olika liftsystem. Vi lyckades pricka in två snöfall på våra 5 dagar där och det var grymma dagar! Offpiståkningen var bäst i Pischa. Är det dålig sikt, kör under 2 sittsliften i Jakobshorn, riktigt bra åkning!

joskim
2009-02-11
Fint skisted. Var der for sesongen i 2008 og hadde mye bra åkning og rimelig lite konkurranse om off-pisten. Herlig terreng fra Gotschnabahn - særlig under øvre del av kabinbanen.
Det kunne gjerne vært mer terreng som var i den brattheten, for store deler av anlegget er i overkant slakt (stort sett hele Pischa og deler av alle de andre anleggene).
Men det fine er at man trenger ikke gå langt for å komme litt utenfor allfarvei!

vegardk
2009-02-11
Var i Davos/Klosters precis innan jul 08.

Vi åkte till Klosters, parkerade bilen ca 300 meter från gondolbanan tog oss effektivt upp i systemet "Parsenn".

Jättefint system. Ett stort, fint o varierad system. Stort utbud av pister på två sidor av Weissfluhjoch.
Speciellt fint off-piste åk var under liften Schwarzseealp!

Återkommer gärna!

Bettan
Bettan (Gäst)
2008-02-14
Absolut sämsta skidsystem jag varit i! Har bott i Schweiz i 7 år och åkt på en hel del ställen i Alperna. Finns nästan inga svarta pister, transportsträckor överallt! Gammalmodiga liftar och absolut inte prisvärt.
Nej tack, aldrig mer!

N/A
(Gäst)
2006-08-30
Davos har ett utbud av skidåkning som passar alla. Som stad har den en lika stor mångfald, det gäller bara att hitta de små guldställerna, vet man var man ska gå finns det både afterski och nattliv.

JohannaLindberg
2004-05-18
Davos är underbart. Orört puder behöver man inte gå långt för att komma åt. Jag tyckte bäst om Parsenn och Jacobs Horn men det kanske mest berodde på vädret. Det var i mars under den årliga läkarkongressen vi var där och trots det var det inget problem alls med liftköerna. Afterskin var ganska kass men det kanske berodde på att jag inte var på rätt ställe eller att det var mest läkare där. Dock kryllar det med amatörer där, så man för en gång skull kan känna sig lite duktig till skillnad från hur bra man känner sig i Charmonnix... hehe

Ps. sjukhus personalen kan i vissa fall vara otrevlig.. så försök att inte skada er.

Sleadge2
2004-04-19
Jag gillar Davos! Största fördelen är att nåstan inga åker offpist. Gillar man offpist tycker jag man skall åka i Pischa eller Rinerhorn. System är rätt små. Fyra-Fem liftar. Inte jättemkt fallhöjd heller. Men det är nästan aldrig mkt folk i liftarna och de som åker gillar carving ==> pudret ligger orört länge. I pischa har de dessutom de bästa kickarna i Schweiz. De är alltid perfekt shapade med perfekta landingar. Enligt mig slår Davos Engelberg, Andermatt, Zermatt, Flims-Laax, Flumserberg. Byn/stan är rätt trist och ful. Stannar man en vecka tycker jag man skall kontakta turistinformationen och fråga efter lägenheter som hyrs ut Lördag-Lördag. Billigare och man kan laga middagar hemma = mkt billigare. Skall lägga upp några pistnära offpistrepor som jag gillar senare. Skicka Fr-mail om ni undrar över nåt...

Wikingen
2003-03-11
Var vecka 7 med min famiilj och en kompis i Davos för sjunde gången i mitt liv. Anledningen till att vi alltid har hållit till där är helt enkelt för att det är ett super ställe! Davos består av 5 stora anlägggningar, Parsenn/Gotschna som äär det största och i min smack det bästa, Madrisa, som jag aldrig varit i, Jakobshorn som kallas the funmountain för att där är många snowboardåkare och där finns en funpark och en stor halfpipe, Pischa, som e det lugna stället med långa fina backar och Rinerhorn som jag heller aldrig varit i. Här finns som sagt backar för alla smaker.....
Offpisten är också fantastiskt, även fast jag inte riktigt prova på den ordentligt. Det är ALLTID mycket snö där och byn är också trevlig, fast det nästan är en stad...........
Eftersom jjag bara är 15 betalar inte jag resan men jag kan hålla om att det är ganska dyrt men det är det väll nästan överallt nuförtiiden.

Davos är allt som allt ett superbt ställe som jag rekommenderar starkt!

MVH /Calle