Recensioner om Davos

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Davos?
Telismannen
2003-02-27
Jakobshorn är överfullt med folk liksom liften och man inte hänger på låset innan frukosten. Jag vill rekommendera att ni testar Parsenn. Här är det skugga lite längre fram på förmiddagen och därför ligger snön lite kallare här. Att vara tidig i liftkön är en oskriven lag i Davos trakten. Annars kan man ju ta med sig ett GameBoy att roa sig med i kön... En timme är inget ovanligt om man tar sov-morgon.

2002-03-18
Av en ren lycko grej lyckades jag klämma in en liten tripp till min syster i februari när jag var på jobb i tyskland, hon bor i Dissenhofen där i från åkte vi buss till klosters,jag hade inga som helst förväntningar vad det gäller åkning utan var bara lyrisk av det toppen väder som bjöds 2- men ändå tok varmt.hyrde skidor och kände hur min puls ökade ju högre upp vi kom i kabinbanan och nu var man duktigt sugen på att åka å vilken åkning helt sagolikt hur mycke och lätt åt kommlig offpist som helst bra pistade backar lite folk god mat kårt å gått ett toppen ställe som kan erbjuda de mesta.buss resa ink lift kort kostade 360kr men maten är dyr.nästa år kommer jag tillbaka men stannar då längre.

Kalle
Kalle (Gäst)
2001-09-20
Davos anses vara Schweiz absolut bästa off-piste ställe, jag kan hålla me om detta. Davos har alltid pudersnö, även efter veckors brist på nysnö. Att liftsystemen e utspridda gör att du kan slippa konkurrera me andra om bästa snön. Tipset är dock att anlita guide för att få det bästa och Davos e känt för sin lavinfara..

P.s Finns en svensk guide me mångårig erfarenhet som e grym både på skidor o veta var man ska åka.

Oscar
Oscar (Gäst)
2001-03-07
Efter en svettig morgon då man endast kan nå backen efter en bussresa och gondolåkning väntar perfekt skidåkning och även bra backar för snowboard. Allting är ordnat perfekt och därav är priset lite för dyrt. Men det är bra after-ski och backarna är inte alls fulla med folk i Klosters men dock i Davos. För enkelhetens skull kan man lämna skidpaketet uppe på berget över natten. Slutsats: Bra om man vill lätta på plånboken och vill se det bästa av alperna.

Annika Steger
Annika Steger (Gäst)
2001-02-15
Förra året i Mars tillbringade jag en vecka. Det var den bästa skidresa jag gjort. Ok, det är dyrt det får jag medge. Men väldigt bra och varierad skidåkning, god mat och trevliga människor. Ett minus kunde vara den obefintliga After Skin

Gunnar
Gunnar (Gäst)
2001-02-12
Fantastisk område för touring och offpist. Är man beredd att knalla en bit är man ensam på berget.
Man ser nästan inga grupper som åker offpist.
Men en guide är ett måste, för säkerhet och för att hitta. Liftsystemen är utspridda och en hel del transporter med postbuss och tåg behövs.
Tyvärr är prisnivån hög. Det drar ner betyget.

Jacob Danielson
Jacob Danielson (Gäst)
2000-11-15
Davos är en av de större anläggningarna i Schweiz, men väldigt varierad åktning. Allt ifrån böljande puderfällt till branta utmanande backar. Dessutom ligger Davos övre del nästan i en krater vilket gör att man oftast har mindre vind än runt omkring. Mycket stort och bra lift system. Helt enkelt ett måste om man är i Schweiz.