Ekholmsnäsbacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Ekholmsnäsbacken?
5
4
3
2
1
SnoMonster
2018-03-21
Den här backen erbjuder mer än man först tror. Den är betydligt brantare än man tror, speciellt övre hälften. Därför kan man hoppa av liften halvvägs, fortfarande med möjlighet att göra några kvalificerade svängar. Man erbjuds en ankarlift, som snabbt tar dig ända upp. I nedre hälf har man en avspärrad barnbacke med lift. På högra sidan av liften finns ett mer avancerat parti där du kan åka relativt ostört. På vänstra delen av backen har man gjort fina hopp i en trick park. Längst upp på toppen har du en finfin utsikt över hela Roslagen med skärgård. Något av det bästa med denna backe är servicen som erbjuds: skidbod, samt ett mysigt kaffe som även har varm mat. Ibland grillar man hamburgare utanför. Heldagskort vuxen är ca 250 kr.

N/A
2007-03-07
Ekholmsnäsbacken är en backe som inte är så väldigt stor men väldigt bra. Backen är hemmabacke för Lidingö Alpina slalomgrupp och Lidingö Freeskiers vilket gör det möjligt för många barn och ungdomar att utveckla sig som skidåkare i Stockholm.

Med nya arrangörer för backen, ny lift, europas modernaste Snökanonsystem och fina railar och hopp är "Ekan" en utärkt backe.

bullmaffian
2005-11-08
Ny rapportering!

Kyl torn kommer troligt vis byggas! d.v.s snön kommer finnas när det e fem plus!

bullmaffian
2005-07-03
Måste bara raportera lite... Lidingös lilla skidbacke kommer bli väldigt bra kommande säsong, en ny lift kommer byggas.
modell: "Ankarlift". även kommer fjällgårdsliften rivas och några träd. där kommer de bli en skicross bana. man kommer även hinna bygga färdigt jordlandningarna.

N/A
2005-02-21
Ekholmsnäsbacken ligger på lidingö.Det är backe som kanske inte är så lång men dugar att åka i.Den brukar vara ganska isig på toppen,men när man kommer ner en bit så åker man på riktig snö.Nu har det ju snöat i 2 dar så nu är det ju inte någon brist på snö.Jag rekomenderar ekholmsnäs starkt.Dom håller på att bygga en Dreampark som förhoppningsvis kommer att bli klar om ett par veckor.Den består av en corner,ett bigjump, och en jibbox + ytterligare 3 grinder längst ner därman kan testa gränserna:P

moderat
2004-04-21
Ekan, backen för den skidåkande personen. Backen är kanske inte den längsta, men den går att åka i. Backen har nu ett hopp, men snart så blir det annat, backen planerar att bygga ut sin park i klass med många stora ställen som T EX ramundberget och andra, vi anlitar dreamland snubbarna ( www. dreamland.com )

jag ger ekan bra betyg, har även ett skönt värmehus.

Doggen
2003-09-24
Jag bor ca 400m från ekan.. men på andra sidan av kyrkviken.
Jag tycker att vi (alla) ska försöka hålla igång backen eftersom den ligger centralt till city och har en hyfsad "snowpark" + en okej pist.
Ingemar har genoom åren alltid gillat de småkillar som frågat om en spade osv. försökt hoppa som alla stora killarna... Jag e va av dom tills ungefär nu.. nu satsar ja ganska mkt på jibbing.
Vill att backen inte läggs ner. Och det där med alla småbarn... ALLA vet nog inte det, men när man själv var mindre... var man nog värre :P iaf jag. Liften borde nog kunna fixas om lite men jag vill gärna se alla inkl. ingemar i vinter.
Klart en 5 eftersom det tar cs 1.5 minut att knalla över isen

johanmarfalt
2003-03-27
Är ju inte precis den längsta backen i stan men för att ligga på hemmaön e den ju helt okej om vädret blir för fint för att sitta inne. mest för småbarn som ska lära sig att åka men den duger väl om man e desperat..............

Thullan
2002-03-25
Man är lite hemmablind när det gäller Eckan, men backen är ju helgrym. Orättvist nonchalerad varenda år när DN tipsar om skidbackar i stor-stockholm varje år, backen är helt klart mätbar med de flesta andra backar i omnejden. Dessutom är det en av de centralaste backarna. Synd att pipen bara varit öppen en säsong (-97 tror jag det var). När man bodde hos morsan och farsan gjorde det inte så mycket att backen ligger två kilometer från närmsta busshållplats, man fick oftast skjuts dit ändå. Åsså var man ju ung och stark på den tiden så ibland cyklade eller gick man med brädan på ryggen. Nu när man inte bor hemma längre är kommunikationerna ett lite större problem. Det är nästan aldrig is i backen, det är bra. Dessutom är den inte jämnbrant hela vägen ner, först är den brant, så är den flackare och slutligen är den brant igen innan den flackar ut mot liften. Det är också bra, blir sjysst omväxling plus att man kan flyga lite över krönet i slutet av backen. Finns lite offpiståkning också om man åker från lilla liften ner mot början av rodelbacken. Bör även finnas några repor på norra sidan men det har jag aldrig utforskat närmre.

Ryktet säger att Ingemar efter säsongen 01-02 ska lämna över ansvaret, har hört att det skulle vara Strömma Kanalbolaget eller något liknande som ska ta över.

Det som drar ner betyget förutom kommunikationerna är liftkön, det är så otroligt seg vissa soliga lördagar att man får lust att spy innanför overallen på närmsta unge. Dessutom tränger sig ungarna hela tiden, dom är som små bakterier som slinker mellan benen på alla andra. Då får man lösa ut skidbindningarna för dom med ett välriktat stamp. Har tyvär själv bara varit med om att den mindre liften varit öppen en eller två gånger under de senaste åren, annars skulle ungarna med fördel kunna plaseras där för lilla liften går inte hela vägen upp till toppen.

Ekholmsnäsbackens hemsida: http://go.to/ekholmsnasbacken

Max
Max (Gäst)
2001-03-06
Okej liften är väl inte den bästa men vem åker skidor fö liftens skull, numera finns det två pister ett big jump (bäst i sthlm 2000) antal små hopp. räcken att "slidea" på. men stämningen hos ingmar och c:o är det som är bäst. även fast en 360 i mellan åt inte är fel. kannon bra backe centralt och nära till sthlm. Upp med eken.