Folgefonna

Skidorter i Norge
I närheten av Bergen i västra Norge ligger glaciärskidorten Folgefonna, en plats dit hoppsugna jibbers ständigt återvänder till. Området har en lift, en högsta fallhöjd på 250 meter och totalt sju stycken pister. En stor del av pisterna är i expertnivå så även erfarna åkare brukar uppskatta Folgefonna. Själva skidorten är beläget på 1 200 meter över havet, på Norges tredje största glaciär Fonna. Hit har alla typer av skidåkare kommit i över 20 år, och intresset minskar inte.

Man har planer på att utveckla Folgefonna till Skandinaviens ledande sommarskidåkningscenter med tillhörande park och längdskidåkning. Det är den stora variationen som lockar till sig allt från utförsåkare till jibbers, längdskidåkare och nybörjare. När övriga skidorter i Europa slår igen dörrarna för säsongen, öppnar Folgefonna sina. Sommarsäsongen drar vanligtvis igång i slutet av april, perfekt för dig som vill förlänga årets skidåkning med ett par veckor.

Folgefonna Snöprognos

 • Söndag
  0 ft
  Halvklart
  60°F
  12 mph
 • Måndag
  0 in regn
  Molnigt
  55°F
  26 mph
 • Tisdag
  0,6 in regn
  Regn och åska
  52°F
  10 mph

Fakta om Folgefonna

Nedfarter (Totalt: 3)
Grön Väldigt lätt:1
Blå Lätt:0
Röd Måttligt svårt:0
Svart Svår:0

Liftar (Totalt: 1)

Fallhöjd
Folgefonna Fallhöjd
Högsta punkt: 4757 ft
Fallhöjd: 820 ft
Lägsta punkt: 3937 ft

Områden
Snowparks:1
Land: Norge
Region: Vestland

Recensioner av Folgefonna

Vad tycker du om Folgefonna?
5
4
3
2
1
Malin Aspehult
Malin Aspehult (Gäst)
2020-03-27
Med mängder av snö och gassande sol är Folgefonna en magisk upplevelse. Tänk att få kombinera skidåkning på glaciären, där sönerna och mannen föredrog den mycket välarbetade parken medans jag övade på carvingsvängar runt alla features, med sommaraktiviteter i den mysiga byn nedanför glaciären. Det ger vi allra högsta betyg!

jonmel
2018-12-25
Var där i början av juli 2018 och upplever att Folgefonna är en mycket bra anläggning för sommarskidåkning, Det finns också möjlighet för längdskidåkning uppe på glaciären.Den har en lift med skaplig fallhöjd ca 250 m, det finns två röda pister med bra fallhöjd och underlaget är riktigt hårt och bra, trots plusgrader (intensiv saltning fixar detta). Då vi var där var det riktigt bra väder, strålande solsken och varmt och skönt.
Upplever att anläggning sköts mycket bra och den mycket välskötta parken med flera hopp av olika storlekar och rails gör Folgefonna till en riktigt bra skidort för de som inte kan vänta med skidåkning till vintern.
Underbart att efter avslutad skiddag åka ned till badplatsen i Jondal 20 km från Fonna och ta ett skönt dopp i Hardangerfjorden och titta upp på snön, svårslaget!
Det finns ingen övernattning i Fonna. Vi valde att bo på Flatabö Overnattning http://flatabo-folgefonna.no/om/ som är ett riktigt fint ställe som ligger mellan Jondal och Folgefonna, välutrustade lägenheter med olika antal bäddar.
Annars kan man titta på Jondals hemsida för att få fler alternativ: http://www.visitjondal.no/Overnatting.htm

 • Folgefonna
 • Folgefonna
 • Folgefonna
Jonas Mellberg
Jonas Mellberg (Gäst)
2018-08-01
Var där i början av juli 2018 och upplever att Folgefonna är en mycket bra anläggning för sommarskidåkning, Den har en lift med skaplig fallhöjd ca 250 m, det finns två röda pister med bra fallhöjd och underlaget är riktigt hårt och bra, trots plusgrader (rikligt med salt fixar detta). Då vi var där var det riktigt bra väder, strålande solsken och varmt och skönt.
Upplever att den mycket välskötta parken med flera hopp av olika storlekar och rails gör Folgefonna till en riktigt bra skidort för de som inte kan vänta till vintern. I området finns också möjlighet för längdskidåkning.
Underbart att efter avslutad skiddag åka ned till badplatsen i Jondal och ta ett skönt dopp i Hardangerfjorden och titta upp på snön, svårslaget.
Vi valde att bo på Flatabö Overnattning http://flatabo-folgefonna.no/om/ som är ett riktigt fint ställe som ligger mellan Jondal och Folgefonna, välutrustade lägenheter med olika antal bäddar.
Annars kan man titta på Jondals hemsida för att få fler alternativ: http://www.visitjondal.no/Overnatting.htm

StoraNorrland
2014-08-26
Var dit i juli i sommar med min sambo, helt otroligt häftigt och inte alls vad vi förväntat oss. Tänkte halvplatt glaciär men jag roade mig med att kolla och det lutade 48,5% som bäst enligt min Garmin. Toppfart 96 km/h i stora svängar. Schysst park och otroligt trevligt bemötande av personal och andra åkare. Ingen liftkö att prata om, bra faciliteter fast Norge är i jämförelsen ett dyrt land när det gäller mat. Enda stället att inte rekommendera var Thaivagnen vid färjelägret i Jondal.
Trodde att det skulle vara dåligt underlag men personalen kan sitt och saltar backarna till perfektion, helt underbart före i mitt tycke. Makalös utsikt och man får svårt at ta in alla intryck. Vägen dit är bland det coolare jag kört på. För man skulle ju givetvis ner också:-)

Det blev en magisk dag med ett par mil cykling efter skiddagens slut samt ett dopp i Hardangerfjorda. Svårslaget och åk dit om ni kan! Fem av fem möjliga, uteslutande för att man kan åka där när allt annat är igenbommat!

N/A
2006-08-04
Kul med sommarskidåkning ,stor och bra park.
Lite synd att vädret inte var så bra när jag var där.
Man har ju hört att de oftast inte är så bra väder där.
De rann vatten i liftspåret och blåste men de va kul :D

chrilli
2005-07-03
va ska man sæga.
kul med sommar åkning
kul park med massa shit
bra camping me bra folk
førøvrigt bættre æn stryn som suger

Mest populära foto

Åkare: Daniel Harila Foto: Adam Palander

Pistkarta

Pistkarta Folgefonna

Liftkortspriser

1 dag:394 kr (395 Nkr)
6 dagar:-
Säsongskort:4733 kr (4750 Nkr)
Liftkort Folgefonna

Närliggande skidorter

Aktiven Skiheis12,4 miles
Furedalen Alpin13 miles
Eikedalen Skisenter21,7 miles
Voss Resort25,5 miles
Fjellhaugen Skisenter31,1 miles
Røldal35,4 miles
Sysendalen Skisenter36 miles
Oppheimsheisen36 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer