Hintertux recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Hintertux?
5
4
3
2
1
jozzet
2019-02-04 (Ändrad: 2019-12-03)
Har varit 2 gånger i Hintertux och det är galet mäktigt och vackert och har riktigt bra pister och även bra offpist. I år körde vi en dag med guide och det var min livs bästa skiddag. Körde en del liftnära offpiståk på förmiddagen. Ett åk på utsidan av Tuxer Joch Haus med anlutning ner mot pist 1a och vidare ner till dalatation. Den andra repan från näst sista gondolstation innan sista toppen och sedan ner i dalgången på utsidan av 2.ans pist och sedan ända ner till dalatation. En hel del raviner och spektakulär skog att ta sig igenom.
Eftermiddagen åkte vi ett åk på baksidan av toppstationen. Man åker ner en liten bit för pist 5a skråar skiers left, knallar uppför ca 75 m och går sedan över en kam. Därefter väntar ca 2000 höjdmeter i orörd terräng ner i dalen (sydost) ända bort till dammen vid Schlegeisspeichel sjön. Obeskrivligt vackert och häftigt och samtidigt väldigt enkel och säker offpist. Kräver dock en del styrka och ork.
När vi åkte så var vägen igensnöad vid dammen så vi fick glida, stava och gå ca en timme utmed vägen och därefter taxi till Mayrhofen.
Inget äventyr man ger sig ut på egen hand på. Guide är ett absolut måste och väl värt det.
Guseriksson
2018-10-02
bra skidort med varierande backar.

Emelie wikman
Emelie wikman (Gäst)
2017-12-20
Glaciären Hintertux med en topp på 3200 möh bjuder på varierande skidåkning för både nybörjare och offpist åkare. Med dess höjd bjuds det på mestadels sol och en härlig solig vårdag finns restaurang längst upp på toppen att stanna för energipåfyllning.

Den första kabinen tar dig upp till sommerbergalm, här finns backar för dom små och park för den som vill lattja bland hopp. Nästa kabin tar dig till nästa station, tuxer fernerhaus, här finns det massor av fina röda långa backar att hitta sig i.
Tredje kabinen tar dig upp till toppen. Är man tidigt upp i backen kan man åka fin manchester i olperer-backarna. När man blivit varm i kläderna kan man ta sig vidare till kasserer-backarna som är perfekta backar för att öva in carvingsvängarna.
Vill man ta ut sig riktigt ordentligt kan man åka schwartse pfanne som ger dig 12 km utförsåkning.

Hintertux bjuder faktiskt på allt och det är dessutom snösäkert. Till lunch äter du riktigt vällagad Österrikisk husmanskost, som schnitzel, gulasch och det är inte särskilt dyrt.
Apres-skin bjuder på klackarna i taket till umpa-bumpa-musik och stämmningen är alltid på topp.

Cool-Hinken
2017-11-10
Åter från Hintertux efter andra besöket i år. Först en sväng i början av juni månad och nu tre skiddagar i början av november. Vid båda tillfällena har underlaget varit super. Snöfallen i september och oktober gjorde backarna mjuka och fina, helt okej även i juni månad. Utmanande och branta pister trots glaciär, vilket jag har förstått är rätt ovanligt. Har bott på hotell nära gondolen vid båda tillfällen och gillar den lilla byn. Visst, inget vansinnigt utbud på barer och restauranger, men bra mat på hotellen (Neutuxer Hof respektive Hintertuxer Hof) och fullgod afterski på Tenne Hintertux. Restaurangen på 3 000 möh är också den rätt fantastisk. Zillental som dal är ju magiskt vacker och lättillgänglig med hyrbil från München.


brink
2011-11-09
Hintertux Gletcher erbjuder bra glaciär åkning på höstlovet eller faktiskt när som helst under året. Tre moderna, snabba och rejält stora äggliftar tar en upp till +3200 meter. Väl uppe har man ett tiotal släpliftar och två sittliftar som betjänar ungefär femtio kilometer pist. Möjligen skulle man kunna tycka att de borde investera lite i dessa liftar också då liftköerna inte riktigt står i relation till utrymmet i pisterna. Som mest får man dock sexhundra höjdmeter välpistad åkning ner till Tuxer fernerhaus där man, förutom att äta, också kan ta liften ner i dalen igen. Lite undanskymda, och i solskugga på morgonen, hittar man Kasere-liftarna med grymt bra carving. Trots gratis skidbussar som går var femtonde minut bör man vara noga med att kolla var boendet ligger. Detta då de flesta boenden i den långa dalgången säger sig ligga precis bredvid glaciären.

mathsivan
2011-03-06
Besökte Tuxen 2010 v.10.

Är än så länge det bästa ställe jag har åkt skidor på. Massor av snö och rejält långa och breda backar. Maten är dessutom klockren. Smidigt att ta sig till och från Mayrhofen med skidbuss.
Pröva gärna backarna kring släpliftarna vid toppen. Folktomt och galet härliga backar!
Underbar skidåkning helt enkelt. Kan inte hitta något fel.

+ Hög höjd= Snösäkert
+ Underbara carvingpister
+ Rejält tilltaget och genomtänkt liftsystem
+ Bra matställen
+ Långa breda backar

- Tar lite tid att åka skidbuss från Mayrhofen
- Har inte stuga där :)

nutrilainen
2009-02-10
Hintertux är riktigt värt måste jag säga. Har varit där runt 8 gånger, så jag vet, tro mig, pudern är riktigt go! Parken är fet runt sportlovet, men runt påsken brukar den inte vara så preparerad. Hintertux är inte skidorten man väljer för parkens skull, mycket mer för de breda och omänskligt långa pisterna och helt underbara lössnöåken mellan pisterna!

Österrikes största, och med all rätt även kallad bästa glaciär. Ett besök på denna skidort är helt enkelt ett måste i livet!

/Oliver

filip-h
2008-07-28
Hintertux är ett fett bra skidställe med både bra park åkning och pist, puder åkning. det är dock dyrt i resturangen och vi såg jon olsson sista vi va där :D

batman
2007-06-20
Hintertux är en av de bästa glassarna jag varit på. Man får känslan av att det är mer än en glasiär, känns faktiskt riktigt bra. Lite mycket pinnar och raceåkare men, i det stora hela mycket bra snö

Christopher
Christopher (Gäst)
2007-05-21
Hintertux är ett av de skönaste ställena på jorden. Mysig dal och glaciäråkningen är spännande. Och liftarna är intressanta. Gletscherbus går på två linor och tar oss först till Station 1 (en lina) Där finns lugna backar men även fin offpist. Sen tar man 2an högt över en dal (våga inte tänka vad som skulle hända om linan brast =)) och kommer till station 2. Där finns en stor restaurang, Tuxer-Ferner Haus, där man kan äta väldigt gott under lunchen. Sen kan man ta sig till toppen med 3an. Därifrån är det väldigt fin utsikt. Man kan se över till Italien faktiskt. Parken ligger rakt över, så det är bara till att dra ner till släpliftarna Olperer I och II. Parken ligger mysigt i en bergsskugga och brukar dock inte vara i bästa skick under vintern. Det bjuds ju på åkning året runt, på sommaren har man ett camp med många proffs och partajar.