Recensioner om Hintertux

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Hintertux?
Christopher
Christopher (Gäst)
2007-05-21
Har varit i Gaschurn tre gånger nu och det är ett underbart ställe. Skön by med typisk alpkultur och ölen smakar så exotiskt som den ska göra. Den irländska puben och restaurant Saladina är de ställen vi besöker mest. Härlig mat och Guiness!

Snowboardåknngen bjuds på bra offpist men mycket folk när tyskarna har sitt "sportlov". När dem inte har det är det ett perfekt ställe. Liftkortet gäller i hela dalen, dvs även Schruns. Ett tips är att besöka alla liftsystem för att prova på. Schrunsbergen har en bättre offpist än Gaschurn-St Gallenkirch. Vill man ha lugn åkning i skog rekommenderas Garfrescha starkt!

Man kan även åka rodel i skogen i Garfrescha, på kvällarna men även under dagen.

Daniel & Peter
Daniel & Peter (Gäst)
2007-05-21
Är precis hemkomna från en vecka (070203-070210) i Zillertal och har åkt huvudsakligen i systemen Hintertux och Mayrhofen. Trots de utlovade snödjupen var det mycket snålt med snö, men två nattliga snöfall räddade showen och bjöd på riktigt fin o lättåtkomlig friåkning.

Ett tips är att bo i Vorderslanersbach, alla (gratis-)bussarna byter här, det finns dessutom direktkabin till Mayrhofen. Du sparar grymt med tid men missar nattlivet. Är du vegetarian har du ett problem.

Överlag gör du bäst i att kunna tyska och undvika systemens flaskhalsar. De lägre delarna av systemen är generellt inte lika intressanta o dessutom redan upptagna av horder av tyskar. Men skibums o säsongare syns inte till, pistvakterna är 50åriga österrikare.

Hintertux i sammanfattning
# Du kommer enkelt åt puderåkning från pisten
# Systemet har mycket stor potential
# Bra åkning även om det finns lite snö
# I Tuxer Fernerhaus finns det en riktigt schysst stor värmestuga, helt gratis på bottenplanet.
# Få nordbor, främst tyskar, ryssar och såklart österrikare
# Det blåser på toppen, risk att snön blåser bort
# Backen på baksidan bjuder alltid bra åkning
# Mer avancerade åkare än Mayrhofen

pauliina
2007-02-16
Hintertux skidanläggning är så underbart att det finns inte. Har varit där 4 gånger och varje år har det varit en fantastisk upplevelse. Även om det har varit snöstorm, regn eller strålande sol så har skidåkningen varit otrolig. Och vilka vacker solbränna man får på köpet.

Enligt mig finns det inget bättre ställe på jorden att spändera höstlovet på. Allt är perfect.

Och det är såklart ett måste att bo på Hotel Eden ( www.eden.at ) som ligger fem minuter från dal-kabinbanan.

kowal
2006-10-05
Jag har varit där 2 sommrar i Juni / Juli

Man bor på kampingen i Mayrhofen och badar i poolen på eftermiddagen. På morgonen tar man bilen och kör den otroligt mysiga slingriga vägen upp till kabinbanan. Som sagt jag har bara varit där under den soligaste perioden av sommarn och snön var helt perfekt, vädret var helt suveränt och man kunde utan problem glida runt i t-shirt i backen.

Riktigt cool funpark faktiskt där man kan hålla till på och skåda de sjuka människorna som gör de sjuka tricken :) Red Bull hängde där hela veckan när jag var där och de sponsrade med bra musikanläggning över hela backen.

Jag har heller inget negativt att tillägga. Att kunna åka på sommarn är ju kanon!

Skidbruden
2006-08-02 (Ändrad: 2006-08-02)
Högt och vackert längst in i dalen.

Lite slingrig väg för att ta sig dit.

Flera stora kabinbanor för att transportera upp alla till glaciären.

Väl på toppen finns det många breda pister att surfa runt i.

Mest ankarliftar när man väl kommit sig till toppen.

Då området ligger högt så blir ny snö fort vindpinad, så man får vara snabb om man skulle vilja ha ett bra åk utanför pisten.

Vollez
2005-04-24
Har bara åkt i Sverige innan så jag har väl inte den största erfarenheten av vad som var bra och dåligt med Hintertux. Fast det jag aldrig kommer glömma var dom goda pizzorna och när det var 34 grader nere i dalen och 1 grad på toppen. Då var vi där mitt på sommaren och det fanns fortfarande snö att åka i. Dessutom ett perfekt ställe om man vill slippa svenskar som bara vill supa sig fulla och leva jävel.

FredrikB
2004-02-29
Va där sportlovet -04 och det var ju så grymt! Mycket snö, sköna backar och skön offpist. Glaciären är ganska grym med endel sköna backar. Där hittar man den skönaste offpisten. Men vill man åka pist ska man åka upp med Eggalmbahn eller Rastkogelbahn.
Byarna är mysiga med sportaffärer som har allt. Liftsystemet är nog det bästa jag varit med om. Gletscher busarna tar 24 personer styck och sen finns det 8-stolar och 6-stolar. Det gör att liftköerna blir korta. EN SOLKLAR FEMMA!

2004-02-24
Jag skulle vilja rekomendera alla som har ett skid eller snowboard intresse att åka till Hintertux. Jag har "bara" varit där en gång föra året under påsken och då var det riktigt underbart.Sol varje dag (under den veckan)och inte ett moln på himlen. Det var varmt och skönt. Jag rekomenderar alla att åka på offpisten. (Ljuvligt!!) Jag har inget dåligt att säga om Hintertux utan allt var bra. Tror du inte på mig så åk ditt och se själv.

Christian_Kahn
2003-10-23
Var där den 10/10 - 20/10-03

Var jätte bra med snö för att vara så här tidigt på säsongen. Fick vara berädd på alla sprickor som fanns utanför pisten. Men jag kan lova det gick hur bra som helst att bränna lite offpist ändå.
Har varit där några gånger nu och det är ett grymt bra ställe med en suväran åkning...

Onkel
2003-04-22
Hur vackert som helst! Det finns inte ens på vykort, så grymt skönt. Det negativa måste nog vara det skumma vädret när jag var där. det fanns allt: regn, solsken, kyla, värme, dimma etc.
Men man skiter i det när det väl har snöat mer än en halvmeter puder. =)
underbart skönt. det fanns många orörda (körbara) ställen. man hinner inte gå igenom hela systemet på en hel vecka.
tyvärr lite liten funpark. den hade pipe, 6 kickers men inget mer. men det dög.
Till hintertux kommer jag åka MÅNGA gånger till.