Hochjoch-Schruns recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Hochjoch-Schruns?
5
4
3
2
1
MS_Truespin
2008-02-13
En skön avkoppling till Silvretta Nova. Schrunsområdet ligger lite längre ner i dalen in i en liten grendal. Backarna är kanon och jag som ibland gillar långsamma tvåstolare gillar konstruktionen av en lift, tvåstolare rakt upp en bra bit (svajig också) och sedan ner till en av de två mellanstationerna för att sedan gå upp igen för att avsluta ner lite till bergstationen (slutstation). Därefter kommer man till en håla (dal) som ligger lite granne med Silvretta, eftersom man ser en stor del av Valisera från denna dal. Precis nedanför i dalen ligger Gaschurn/Gortipohl, men ingen lift eller väg går upp till Hochjoch därifrån. Därför måste man ta en gondol från Schruns eller kabinbana från en annan del av området.

Systemet duger gott, men kan inte mäta sig med Silvretta rent kapacitetmässigt eller parkmässigt. Även om jag föredrar att hålla till där folk inte är.

LeMoniteur
2006-04-24
Ganska litet lifsystem som är väldigt trevligt att köra i när det har snöat mycket. Var där under senast under vecka 9 , och då kom det otroligt mycket snö i hela dalen.
Bästa åkningen här är vid nysnö, heltklart "baksidan" av berget, som är som en stor gryta med fina backar som går ner till några, tråkigt nog , långsamma tvåstolare. Offpisten är däremot mycket lätt tillgänglig.
Värst att var på denna sida är vid hård vind och dimma/låga moln. Inte kul allts då sikten blir lika med noll, då det inte heller finns några träd här. Man är även tvungen att ta en tvåstolare som är sjukt lång och går irriterande långsamt - minst 20min utan överdriva - vilket inte är kul när vinden och snön ligger på...!

räcker att vara här en dag.

Roland_Eden
2006-03-15
Det var dåligt väder då är detta ett bra alternativ tillsammans med Golm. Här passade vi på med att lära nårra nybörgare snowbaord passande backar å så. NTC gör att alternativ till skidåkning finns en sån här dag. Nässta dag var det lösnöåkning i Silverretta som gälde.