Hovfjället recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Hovfjället?
5
4
3
2
1
Håkan Balcker
Håkan Balcker (Gäst)
2022-01-12
Trevlig ort om man vill kombinera längdåkning och utförsåkning, Fina spår med några utmanande backar, en mycket bra nybörjarslinga på myren. Utförsåkningen är begränsad, några bra nerfarter men korta. 2h i backen per dag och resten i spåret gör en bra vecka. Bra stugor på Hovfjällstoppen, men man verkar ha avstannat mitt i processen när man utrustat dem, t.ex. avsaknaden av gardiner.

JEZ-revived
2022-01-04
Hovfjället har förmodligen Värmlands mest pricksäkra reklamskylt. När man från Göteborg uthärdat E45 i 4-5 timmar så swishar man förbi Hovfjället med hälsningen "hade du bokat Hovfjället hade du varit framme nu". Japp, tack för det.

Anläggningen ligger vackert uppe på Hovfjället och har en rustik charm över sig. Fallhöjden är dock endast 150 meter, bra för södra Sverige, men väl i Värmland ökar förväntningarna. Pisterna är lite speciella och skiftar ofta i färg flera gånger på vägen ner och korsar både varandra och liftar. Den mesta av åkningen är inbäddad i den omgivande skogen och det verkar finnas en hel del skogsåkning för barnen. Jag höll mig dock i pisterna som var isiga.

Så ska du boka Hovfjället nästa gång? För min del är Sunne det självklart bättre valet och ligger dessutom en timme närmare. Jag kan tänka mig att Hovfjället kan fungera för barnfamiljer eller de som har andra intressen än bara utförsåkning, men samtidigt får man mycket mer av allt i Branäs, bara en timme längre bort. Jag var där i mellandagarna och det var då lugnare i Hovfjället än i Branäs.

frosthelena
2021-11-10
Liten anläggning med den typiska 60-tals charmen. Brant och kort men otroligt vackert där man startar från toppen.
Jag har säsongskort här och varvar med Branäs och kör även utför. Hovfjället är verkligen vackert men skulle kanske behöva lite investerare.


Karl Bajen Westman
Karl Bajen Westman (Gäst)
2021-01-26
Fin offpist om man vet vart det finns

Mikael
Mikael (Gäst)
2017-02-10
Första och sista gången. Har varit på sidsemestrar i både norska och svenska fjällen sedan sent 80- tal men aldrig varit med om något liknande. Stuga för 10 personer har alldeles för lite köksutrustning saknar gardiner finns inte ens en värmefilt. Vattenkokare finns i alla hem utom i en stuga. Löste liftkort för 10 klippsåk där dom endast noterade 1 åk på kortet vilket ledde till att mitt barnbarn var tvungen att stå kvar i en lift tills jag fått tag i ett nytt kort på toppen. Otrevlig liftpersonal dom skulle nog skickas på en scharmkurs om det kan hjälpa

Leif Engström
Leif Engström (Gäst)
2016-12-19
Mycket prisvärt boende och prisvärd skidåkning vid denna anläggning. För barnfamiljen upp till tonåren finns allt på anläggningen. Lätta backar och svårare! Fina längdspår! Duktiga instruktörer. För familjer med tonåringar kan backarna efter några dagar bli litet för lätta. Men för en kortare vistelse, t ex över ett veckoslut, är anläggningen perfekt även för tonåringen! Trevlig atmosfär och det kostar inte skjortan!

Mr_Gear
2013-03-05
Mycket liten skidort som dock har lite charm ändå - men är du inte helt grön på skidor så är det inte många sekunders åk ner...
Offpist = obefintlig i stort sett.

Tyvärr väldigt oservicevänlig personal som har hand om stugbokningen, detta drar ner betyget rejält!

+ för det sydliga läget

rurre
rurre (Gäst)
2009-12-02
Helt ok om man åker dit över en dag! Sitt liften är i värsta laget särskilt om man stannar över ravinen. Vissa bakar är totalt omöjliga att hitta, har letat efter puckelpisten och mård stigen i tre år:(

+
avståndet, 1,5-2 tim från Karlstad
parken (en dag)

-
Liftarna
vägen dit när man lämnat stora vägen
avancerad åkning

EricS-700
2009-03-17
Det är bra för att vara såpass långt söderut, men som alla sagt blir man trött efter 2-3 dagar. Hittade själv ganska mycket lössnö i skogen eftersom ingen var duktig nog att åka där. Hittade ett ställe med 2 st 2 meters drop längst åt vänster på kartan och det dög för att vara i värmland.

ski_racing
2007-05-30
trevligt ställe om man är där en dag eller två men sen blir ´den tråkig. Backarna är något av det minsta jag sätt och sitt liften holler på att trilla isär. Det fanns därimor en eller två "pister" som var helt oki. jag var bara där i 2 dar men jag var ganska tröt på stället efter. Det var också typ slut på snö fast att pist vakten sa att det skulle vara snö en månad till, gud villken idiot.

+ att det ligger så sydligt
+ värmen

- nästan allt annat !