Hovfjället

Skidorter i Sverige
Hovfjället norr om Torsby och har varit i drift sedan 1963. Anläggningen ligger 400-550 meter över havet vilket gör den trädbeklädd.

Skidorten har 16 nedfarter med en total längd om 16 kilometer. Fem av dessa är släpliftar och en stollift. Pisterna är främst gröna och lutningen således modest. Pisterna är ganska smala.

Som du gissade är det längdåkningen som vanligtvis tar mest plats i denna del av Sverige. Hovfjället har såklart längdspår att nämna men vi skall fokusera på utförsåkningen.

Nyligen investerades 40 miljoner i Hovfjället. Primärt gick dessa till att bygga boende i anslutning till backen. Äkta ski-in ski-out. Även vägen fram till skidorten har upprustats.

På toppen av Hovfjället finns det 17 stugor du kan bo i.

Naturreservatet Hovfjället är såklart vackert om än inte enormt. För lokalbefolkningen har det alltid varit ett attraktivt utflyktsmål.

Med bara tre svarta nedfarter är detta en skidort för hela familjen eller nybörjarna. Du behöver sällan oroa dig för alltför branta backar eller laviner.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  19°
  1 m/s
 • Söndag

  3,6 mm regn
  Halvklart
  14°
  4 m/s
 • Måndag

  2,8 mm regn
  Molnigt
  14°
  2 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
1/5
Första och sista gån...
 • Av: Mikael (Gäst)
 • 2017-02-10

Första och sista gången. Har varit på sidsemestrar i både norska och svenska fjällen sedan sent 80- tal men aldrig varit med om något liknande. Stuga för 10 personer har alldeles för lite köksutrustning saknar gardiner finns inte ens en värmefilt. Vattenkokare finns i alla hem utom i en stuga. Löste liftkort för 10 klippsåk där dom endast noterade 1 åk på kortet vilket ledde till att mitt barnbarn var tvungen att stå kvar i en lift tills jag fått tag i ett nytt kort på toppen. Otrevlig liftpersonal dom skulle nog skickas på en scharmkurs om det kan hjälpa

4/5
Mycket prisvärt boen...

Mycket prisvärt boende och prisvärd skidåkning vid denna anläggning. För barnfamiljen upp till tonåren finns allt på anläggningen. Lätta backar och svårare! Fina längdspår! Duktiga instruktörer. För familjer med tonåringar kan backarna efter några dagar bli litet för lätta. Men för en kortare vistelse, t ex över ett veckoslut, är anläggningen perfekt även för tonåringen! Trevlig atmosfär och det kostar inte skjortan!

1/5
Mycket liten skidort...

Mycket liten skidort som dock har lite charm ändå - men är du inte helt grön på skidor så är det inte många sekunders åk ner...
Offpist = obefintlig i stort sett.

Tyvärr väldigt oservicevänlig personal som har hand om stugbokningen, detta drar ner betyget rejält!

+ för det sydliga läget

3/5
Helt ok om man åker ...
 • Av: rurre (Gäst)
 • 2009-12-02

Helt ok om man åker dit över en dag! Sitt liften är i värsta laget särskilt om man stannar över ravinen. Vissa bakar är totalt omöjliga att hitta, har letat efter puckelpisten och mård stigen i tre år:(

+
avståndet, 1,5-2 tim från Karlstad
parken (en dag)

-
Liftarna
vägen dit när man lämnat stora vägen
avancerad åkning

3/5
Det är bra för att v...

Det är bra för att vara såpass långt söderut, men som alla sagt blir man trött efter 2-3 dagar. Hittade själv ganska mycket lössnö i skogen eftersom ingen var duktig nog att åka där. Hittade ett ställe med 2 st 2 meters drop längst åt vänster på kartan och det dög för att vara i värmland.

Mest populära foto

Åkare: Foto: Lisa andersson

Medelbetyg (2,9/5)

Baserat på 27 recensioner

Pistkarta

Pistkarta Hovfjället

I närheten av skidorter