Hovfjället

Skidorter i Sverige
Hovfjället norr om Torsby och har varit i drift sedan 1963. Anläggningen ligger 400-550 meter över havet vilket gör den trädbeklädd.

Skidorten har 16 nedfarter med en total längd om 16 kilometer. Fem av dessa är släpliftar och en stollift. Pisterna är främst gröna och lutningen således modest. Pisterna är ganska smala.

Som du gissade är det längdåkningen som vanligtvis tar mest plats i denna del av Sverige. Hovfjället har såklart längdspår att nämna men vi skall fokusera på utförsåkningen.

Nyligen investerades 40 miljoner i Hovfjället. Primärt gick dessa till att bygga boende i anslutning till backen. Äkta ski-in ski-out. Även vägen fram till skidorten har upprustats.

På toppen av Hovfjället finns det 17 stugor du kan bo i.

Naturreservatet Hovfjället är såklart vackert om än inte enormt. För lokalbefolkningen har det alltid varit ett attraktivt utflyktsmål.

Med bara tre svarta nedfarter är detta en skidort för hela familjen eller nybörjarna. Du behöver sällan oroa dig för alltför branta backar eller laviner.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Molnigt
  10°
  4 m/s
 • Lördag

  3 mm regn
  Duggregn

  3 m/s
 • Söndag

  2,2 mm regn
  Molnigt
  12°
  3 m/s
Vad tycker du om Hovfjället?
5
4
3
2
1
Karl Bajen Westman
Karl Bajen Westman (Gäst)
2021-01-26
Fin offpist om man vet vart det finns

Mikael
Mikael (Gäst)
2017-02-10
Första och sista gången. Har varit på sidsemestrar i både norska och svenska fjällen sedan sent 80- tal men aldrig varit med om något liknande. Stuga för 10 personer har alldeles för lite köksutrustning saknar gardiner finns inte ens en värmefilt. Vattenkokare finns i alla hem utom i en stuga. Löste liftkort för 10 klippsåk där dom endast noterade 1 åk på kortet vilket ledde till att mitt barnbarn var tvungen att stå kvar i en lift tills jag fått tag i ett nytt kort på toppen. Otrevlig liftpersonal dom skulle nog skickas på en scharmkurs om det kan hjälpa

Leif Engström
Leif Engström (Gäst)
2016-12-19
Mycket prisvärt boende och prisvärd skidåkning vid denna anläggning. För barnfamiljen upp till tonåren finns allt på anläggningen. Lätta backar och svårare! Fina längdspår! Duktiga instruktörer. För familjer med tonåringar kan backarna efter några dagar bli litet för lätta. Men för en kortare vistelse, t ex över ett veckoslut, är anläggningen perfekt även för tonåringen! Trevlig atmosfär och det kostar inte skjortan!

Mr_Gear
2013-03-05
Mycket liten skidort som dock har lite charm ändå - men är du inte helt grön på skidor så är det inte många sekunders åk ner...
Offpist = obefintlig i stort sett.

Tyvärr väldigt oservicevänlig personal som har hand om stugbokningen, detta drar ner betyget rejält!

+ för det sydliga läget

rurre
rurre (Gäst)
2009-12-02
Helt ok om man åker dit över en dag! Sitt liften är i värsta laget särskilt om man stannar över ravinen. Vissa bakar är totalt omöjliga att hitta, har letat efter puckelpisten och mård stigen i tre år:(

+
avståndet, 1,5-2 tim från Karlstad
parken (en dag)

-
Liftarna
vägen dit när man lämnat stora vägen
avancerad åkning

EricS-700
2009-03-17
Det är bra för att vara såpass långt söderut, men som alla sagt blir man trött efter 2-3 dagar. Hittade själv ganska mycket lössnö i skogen eftersom ingen var duktig nog att åka där. Hittade ett ställe med 2 st 2 meters drop längst åt vänster på kartan och det dög för att vara i värmland.

ski_racing
2007-05-30
trevligt ställe om man är där en dag eller två men sen blir ´den tråkig. Backarna är något av det minsta jag sätt och sitt liften holler på att trilla isär. Det fanns därimor en eller två "pister" som var helt oki. jag var bara där i 2 dar men jag var ganska tröt på stället efter. Det var också typ slut på snö fast att pist vakten sa att det skulle vara snö en månad till, gud villken idiot.

+ att det ligger så sydligt
+ värmen

- nästan allt annat !

Styrfelt
Styrfelt (Gäst)
2007-03-07
i år kommer det en ny större och bredare funpark med egen lift, jag tror den kommer bli dreams kvallifiserad eller vad man ska kalla det. Efter många år av tjat och gnat har dom äntligen fattat galoppen. Kan ju va bra för dom söderifrån som bara vill hänga i parken en dag. Den ligger i solsidan mesta av dagen och det är ju skönt. Man får hoppas att dom håller efter den ordentligt också så det inte blir badkarskick i hoppen.

Flipps
2007-01-04
Helt okej om man är där med polare, lir vad man gör det till helt enkelt... De e bara att ta me brädan/brädorna och kolla om de finns någon skön skoggssväng...

linus
linus (Gäst)
2007-01-04
nice anläggning men som sagt bara en "endags", det finns många fina drops under stolliften och lite lössnö i närheten, men som sagt den duger för den lite mer "chill" människan som vill ta det lugnt i backarna!

Visa fler recensioner (28)

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Hovfjället

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Hovfjället

Mora-Siljan Airport
Körtid: 1 timme, 50 minuter (141 km)
Avstånd: 112 km
Scandinavian Mountains Airport
Körtid: 2 timmar, 13 minuter (157 km)
Avstånd: 96 km
Oslo Airport
Körtid: 2 timmar, 31 minuter (176 km)
Avstånd: 103 km
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer