Isfjorden

Skidorter i Norge

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol

  4 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Sol

  4 m/s
 • Tisdag

  1,8 cm snö
  Lätt regn

  2 m/s
Vad tycker du om Isfjorden?
5
4
3
2
1
It-is-Snow-or-Never
2008-05-09
Är i Romsdalen för andra året i rad runt den 20 Mars. Denna tid är ypperlig då det är mycket snö och jag har haft turen med att det är kallt och ordentligt med snö helt nere vid fjordarna.
Träffade på ett gäng fransmän som var lyriska över snö kvalitén med tanke på höjden och tiden på säsongen jämfört med alperna.

När förhållandena var som nu i påskas är upplevelsen total!
Förutom att varenda norrman som är på "påsketur" och äger något som går att sätta stighudar på ska upp på Kirketaket (www.kirketaket.com) ;-)
Gäller att gå upp i tid om man vill ha parkering där turspåren börjar mot masvassbu. Annars blir det längre att gå.

Köp Toppturer i Norge – 133 flotte skifjell och åk hit. Det tar 12tim från GBG om det är helgtrafik i Norge men det är värt varenda svordom över köer och plåt-poliser.
Tröttnar du(?) så är Sunndalen i nordöst och Sunnmörs alperna i sydväst.

Afterski saknas men puben på hotellet i Åndalsnes öppnar klockan 20.

michael77
michael77 (Gäst)
2007-01-04
uten tvil et av de beste steder å kjøre på ski i denne verden. Synd og skam at det ikke er bygd ut for kommersiell alpinisme. Det ville vært en hit.

Anbefaler å reise hit en uke og gå toppturer hver dag. Klassikeren er Kirketaket, men det finnes en mengde fine skifjell i området mellom 1000-1800 moh.

Bjørnar Barlaup
Bjørnar Barlaup (Gäst)
2007-01-04
Et av de mest alpine områder i Skandinavia. Området er fantastisk til off-piste kjøring og det er synd og skam at det ikke finnes 10-12 gondolheiser der slik at en får kjørt litt effektivt. Desverre er det alt for lite folk på nordvestlandet i Norge og alt for mange miljøvernere, så anlegg kan en se langt etter. Fjellet kirketaket er et klassisk toppturfjell og er i seg selv verdt turen fra Sverige.

De beste skifjellene er fra 1000-1800 meter høye.

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer