Les Arcs recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Les Arcs?
5
4
3
2
1
Pillard
2019-10-03
Om fokus ligger på skidåkning är Les Arcs suveränt. Byn i sig är ju helt obefintlig utan det handlar ju om en skidresort utslängd på ett berg. Samtidigt har man väldigt nära till en riktig stad, Bourg st Maurice så det finns både för- och nackdelar där också

Olof Malmlöf
Olof Malmlöf (Gäst)
2013-01-18
Paradiski (Les Arcs och La Plagne) är ju ett av världens största skidområden med Espace Killy som en granne och Trois Valles som den andra. Perfekt för en familj då det finns flackt, brant och off-pist ofta tillgängligt så var och en kan dra sin linje men lätt träffas "längst ner" i den dal man är i. En av Europas längsta sammanhållna pister startar på 3.400 meter. Bo i den nya 5-stjärniga byn Arc1950. Den skiljer sig helt från de övriga. Ski-in ski-out men med atmisfär och folk som rumlar runt i byn. Boendet är i toppklass (Pierre&Vacances Premium eller Radisson Bleu) men till rimligt pris jämfört med Schweiz. Access från 4 flygplatser och dessutom TGV samt direkttåg från London! Utomhus och bubbelpool och annat på varje hotell/lodge. Fint separat spa med läckra bassänger.

+ Skidsystem, variation, storlek, sceneri. Utsikt Mont Blanc. Flera glaciärer!
+ 1950 byn väldigt trevlig och med fotgängaraccess till Arc2000
+ Snösäkert!
+ Om du är trött på alla svenskar i Valtho eller Valdi

- Om du inte uppskattar fransmän, engelsmän, italienare, schweizare och holländare
- Arc 1800 och 160 rätt charmlösa funktionalistbyar

Mullret
2012-02-27
Resan o boende:

Åkte med Slopetrotter vecka 8, 2012. Inkvartering på Les Arc 1800. Trevlig reseledare. Spisen fungerade dock inte trots 2 felanmälningar. Dörrlåset gick i sönder 2 ggr. Servicen var kass från de som sköter lägenheterna. Fick bli sallad 2 dar på raken. Ingen skugga över reseledaren, han var ok.

Backarna o liftarna:

Skidåkningen var lite av en besvikelse första dagarna då man inte hade koll på hela systemet. Det blev lite roligare på la Plange sidan med öppna vidder och bra backar. Hela systemet lider av mycket blå backar, även de "röda" borde i många fall klassas om till blå. Långa transportsträckor, mest i Les Arc dock. Nedfarten från Col De La Chiaupe var grym, puckel hela vägen. Den bästa åkningen var i Les Arcs 1600. Blev dock lite sorbet efter 14.00. Liftarna gick på halvfart vid låg beläggning, trist. Liftköer är ett helvete, ibland 10 minuter för komma upp från Les Arcs 1800.

Luncherna:

Kostar en 15 Euro i byn, 20 på berget. Inget man yvas över. Ett kycklinglår + pommes + en Evian 17 Euro... Dax för Gordon Ramsey att göra entre´kanske ?

Vädret :

Dis dag 1, resten sol och molnfritt

Totalt : 3 stavar av 5

Hampus Wahlberg
Hampus Wahlberg (Gäst)
2010-11-12
Var där på sportlovet, 2007. Denna skidort är ihop-byggd med La plange via en gigantisk två-vånings kabin, tror att det är den största i Europa och kanske världen. tillsammans utgör de här två skidsystemen ett enormt skidområde med 400 kilometer pist. det var överraskande enkelt att ta sig mellan les arcs och la plange. vi bodde i les arcs 1800, en av flera olika byar som anges med höjden. tack vare den höga höjden är detta område väldigt snösäkert. liftköerna lyste oftast med sin frånvaro.

det är väldigt få svenskar som känner till detta system, än grym dåldis med 400 kilometer pist! det är gemförbart med tex Val d’Isère, 300 kilometer och st anton, 250 kilometer pist. troligen världens mest underskattade skidort.

+ 400 kilometer pist! finns något för alla.
+nästan alla byar med ski in och ski out läge.
+superb skidåkning bara efter en lift (nästan alla byar)
+toppmodernt liftsystem. åkte inte en enda släplift på hela veckan! snabba liftar.
+ europas kanske längsta pist, utgår från toppen aiguille rouge, 3226 möh till byn villoger, 1200 möh. svart/röd carving pist på över 2000 fallhöjdsmeter. du är helt klart slut när du kommer ner.
+finns glacier-åkning i la plange.

- tror inte att någon svensk skidarrangör har resor hit, typ sts.
-kanske inte lika mycket uppenbar offpist som tex val thorens, (även om det finns).
-ingen "lågprisare", men vart i alperna finns det? man får ändå mkt föt pengarna.

Alpernas kanske bäst bevarade hemlighet, jag tror inte ens åka skidor vet om hur bra les arcs tillsammans med la plange är.

ÅK HIT, det är absolut värt det!

Katreen
Katreen (Gäst)
2008-09-16
Spenderade vintern 07/08 i denna skidort o var mäkta imponerad! Kan varmt rekommenderas! Ett plus i kanten var väl att alperna hade i överlag en riktigt bra vinter, och det gällde även Les Arcs. I januari var det perfekta förhållanden, dvs 2 dagar ihållande snöfall, 3 dagar sol, 2 dagar snö, 3 dagar sol osv. Helt otroligt. Snöfattigt men soligt i februari, och avslutningsvis galet mycket snö i mars. Känns sjukt att säga det, men nästan för mycket snö. Les arcs erbjuder ganska flacka och tråkiga pister men riktigt bra offpist som är lättillgänglig, blir dock uppåkt fort så det gäller att skynda sig på, men finns pärlor som hålls fina länge. Ett måste är att gå upp till toppen på Aguille Grive och åka antingen couloirerna ner mot Peisey-Vallandry eller den stora branten, som dock skördar ett par offer i laviner varje år, så var försiktiga. I Comborciere finns skitkul skogsåkning med ett område som ser ut som en naturlig terrängpark. Likadant är det i Plan-bois i peisey-vallandry och även på lägre höjd runt Arc 1600. Uppe vid Grand Col finns öppen härlig åkning och ett mysigt eftermiddagsåk är att åka baksidan av Aguille Grive så att man kommer till den lilla byn Nancroix o ta bussen tillbaka, därefter njuta av solen i de gamla skruttiga telebelle korgarna. Parken i Les Arcs är helt okey, erbjuder 3 hopp per linje (grön, röd o svart) samt 2 riktigt stora BJ, plus boxrails och en wallride. Kan varmt rekommendera Les Arcs för att spendera en säsong i franska alperna! Här finns verkligen all typ av åkning och gott om snö. Utelivet är dessutom sjysst, med en hel del barer o restauranger och ett par nattklubbar. Byn är däremot ful, byggd på 70talet och ser ut därefter. Fattigt på skandinaver (träffade 3st på hela vintern), däremot mycket engelsmän och förstås fransmän. Nivån på åkarna är hög, därav offpisten fort blir uppåkt. Denna vinter var kabinen mellan Les Arcs och La Plagne stängd, men Les arcs räckte gott o väl. Men om den också är öppen så erbjuds ju dubbelt så mycket åkning med hela Paradiski-systemet. Annars består Les Arcs av La Rosiere, Les arcs och Peisey-Vallandry. Dessutom är grannorterna Courchevel och Val d isere om ni mot förmodan ändå skulle tröttna!

Magnusworld
2008-02-13
Bor billigt gör man bäst i Bourg st Maurice, bor bekvämt gör jag själv varje år på Charled des naiges på Arcs 2000. Ett av världens största skidsystem -världens snabbaste skidbacke - speedskiing - grym offpist - få svenskar och nära till Tinges/Val´disere för dagsturer. Världsklass!!! :-)

rollinsnow
2007-08-24
Les Arcs är ett grymt ställe! Les Arcs 1800 är nog det med mest party. Riktigt nice och bra backar! Rekommenderas!

haze
haze (Gäst)
2006-01-03
Tänkte att jag skulle bidra lite till diskussionen om var man skall bo om man åker till Les Arcs. Sedan något år tillbaka har man byggt ihop Les Arcs och La Planges skidsystem. Det innebär att en by som ex. Vallandry ligger mitt i systemet. Dock skulle gissa att Vallandry är rätt dött ställe på kvällen för den partysugne.

haze

Lan
2005-11-08
Om ni ska åka till Les Arcs för att stanna en vecka eller två, gör inte det misstaget att få boende i Bourg St Maurice. Det är nämligen en liten håla och om ni är sugna på något annat än bara skidåkning (fest, träffa fransmän, äta gott etc) så är ett tips att försöka hitta boende i Les Arcs 1800 och inte på de andra närliggande ställena. Fördelen är att det är bara på 1800 där det finns några som helst partymöjligheter, två nattklubbar och ett flertal sjysta barer...

Skidsystemet är jättebra, med flera breda, orörda pister för breda och sköna carvingsvängar. Men om ni är ute efter annat än skidåkning att göra är alltså tipset att stanna i Les Arcs 1800 där det förvisso finns flest fransmän men medelåldern ligger inte på 52 (som i Bourg St Maurice) utan är något yngre.

3vlig skidvecka!!

Bukdan
2004-01-27
Jag har varit i Les Arcs vid ett flertal tillfällen dom sista 25 åren. Skidåkningen är helt ok och jag skulle rekommendera den svarta pisten som heter comborcierge (eller något liknande). Har det fallit mycket snö på natten skall ni definitivt åka dit innan pistmaskinerna kommer (och dom kommer ganska sent till denna pist)
Vi brukar bo nere i Bourg St Maurice och ta bergbanan. Den ligger intill tågstationen och här kan man ta höghastighetståg på 8 timmar till London. Vi brukar säga att Les Arcs Liftsytem börjar i London och slutar på Aguille Rouge.
vist är det skoj att åka "Alpernas längsta Svarta Pist" Aguille Rouge-Villa Roger, men särskilt svart är den inte.
Jag fattar inte varför det inte går skidresor till LA från sverige längre, det är ett av alpernas bästa områden, speciellt nu när man byggt ihop sig med La plagne.
Svenskfritt kan vara ganska skönt å andra sidan..