Les Menuires recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Les Menuires?
5
4
3
2
1
hammarling
2012-01-25
Jag besökte Les Menuires vecka 3 år 2012. Åkte skidor i hela systemet Les Trois Vallées med de övriga orterna Courchevel, Méribel och Val Thorens. Vädret var klart i fyra dagar, en molnig samt en med dålig sikt och mycket blåsigt. Temperaturen var från ca – 3 till ca -8. Gott om snö, men det hade smält och frusit igen det var hårt utanför pisterna. Orten är snösäker då den ligger på 1850 möh. Området är öppet så man ser mycket lätt var man kan finna möjligheter till offpist. Åkte första dagen Pointe De La Masse med 2804 möh. Här finns bra möjligheter till offpist bredvid de svarta pisterna. Nästa dag till Val Thorens och Pointe De Bouchet med 3420 möh. Det finns vackra glaciärer här och lätt att hitta möjligheter till offpiståkning. Nästa dag gondolen upp till 3 Marches på 2704 möh och ned till Méribel. Via vida pister gjorda för carving. Byn är ganska liten men ser trevlig ut. Därefter med gondol till Dent De Bourgin, som med 2739 möh är ett riktmärke här. Den svarta couloiren på bergsryggen var ca 6 m smal, och med flera hundra meters rätt nedåtgående stup vid sidorna. Mötte en 71 årig skidinstruktör här med en 65 årig dam som gäst. Därefter en bra svart offpist område vilket kördes två gånger. Ned till Courchevel 1850 via breda carvingpister för att vända sedan hela vägen tillbaka. Nästa dag tillbaka till Courchevelbyarna 1300, 1550, 1650 och en promenad i 1850. Byn är modern och exklusiv samt ganska trevlig, men tyvärr är det för mycket blingbling ryssar här. Bra offpistmöjligheter vid Roc Melet 2734 möh. Ett trevligt område lite vid sidan. Nästa dag så var det dålig sikt så det blev åkning kring Les Meniuires igen. Sjätte och sista dagen blåste det hårt och det var avstängt i delar av Val Thorens. Värsta blåsten jag varit med om någonsin. Det snöade dock så det blev ca 10 cm nysnö i pisterna att åka i. Hela området ligger högt upp och man ser ofta Monte Blanc med lätthet. Restaurangerna är ganska dyra men en trevlig finns vid Masse, och är dessutom och prisvärd. I Couchevel är det dock mycket dyrt. Hotellen har fördelen av att det går lätt att skida ut till pisterna direkt, men de ser dock lika spännande ut som Botkyrkabyggen, och är inte prisvärda. En hästskoformat centrum finns i längs ned i backen med en galleria. Service finns men det är långt ifrån ett hålligångställe. Besökarna är mestadels fransktalande men det finns inslag av engelskmän, holländare, tyskar och ryssar men få skandinaver. Svenskarna väljer istället Val Thorens. Den här tiden på säsongen är det gratis liftkort för personer över 65 år, så det var ganska gott om den kategorin.

Sammanfattningsvis är orten ett snösäkert ställe med många breda pister och gott om lätthittade möjligheter till offpist. Gigantiskt skidområde så man ska kunna åka skidor bra för att kunna utnyttja hela systemet. Fransk modern känsla med en liten internationell känsla. Vinner på områdets enorma storlek men förlorar på att stället saknar charm. Betyg 4 av 5. Av Börje Hammarling

Occy90
2008-09-11
Som en del i "Les 3 Vallés" (tre dalarna systemet) så är Les Menuires ett klart prisvärt resemål, har själv varit där 2 gånger innan och åkningen har varit fantastisk.

På morgonen tar man liften upp till Val Thorens för att sendan spendera förmiddagen i den otroliga BC:n som systemet erbjuder. Mot stängningsdax så åker man den långa transportsträckan ner till baksidan av Les menuires där deras park vanligtvis är uppbyggd (undantag under tävlingsarrangemang) och kör ett par åk här där öppettiden kan vara något senare.

För ett gött avslut på dagen så rekommenderas käk på "Pizzeria Freeride" där dom serverar bland dom goaste pizzorna i frankrike! eller/och även en tur ner till "La Grotte du Yéti", grymt bar med härlig musik!

Återvända...definitivt!

johan
johan (Gäst)
2007-05-31
Var i Les Menuires 2006 och kan bara säga bra saker om själva åkningen.
Hela systemet tre dalar är sjukt stort och fast vi körde järnet en hel vecka han vi inte ens åka 1/3 av alla pister.
Själva byn är sådär inget nattliv och nästan inga affärer att handla prylar i.
Men det finns helt ok ställen att käka på och badhuset är ett soft sätt att avsluta dagen med.
Så vill du åka skidor/bräda för bra pris i ett bra system så kan jag rekomendera det men vill du kröka och så så åk någon annanstans