Levi recensioner

Skidorter i Finland
Vad tycker du om Levi?
5
4
3
2
1
Fredriksson
Fredriksson (Gäst)
2019-11-25
Bästa backarna jag kastat mig utför ⛷🏂

Annette
Annette (Gäst)
2019-03-15
Är här för första gången och har en mycket positiv bild av Levi. Jag har varit i Sälen, Idre, Vemdalen, Åre, Hemavan, Kittelfjäll, Abisko, Björkliden och Riksgränsen. Levi är som ett Sälen i antal bäddplatser och backar. Inget högt fjäll men fina pister och välordnat. Fin liten by med byggnader som påminner om ”alpernahus”, det känns nytt och fräscht. Vi bodde på Sokos hotell i centrum endast några hundra meter från zero print. Rent fint hotell med bastu , rekommenderas. Jag rekommenderar att åka till Levi, fint ställe med en hel del restauranger, pubar och affärer framför allt sportaffärer

Irene Lindblom
Irene Lindblom (Gäst)
2017-12-15
Superbra skidort för hela familjen! Vi har varit dit fyra år på raken och alltid högsta klass!


sacredheart
2017-04-28
Levi är en härlig skidort! Orten är inte jättestor, men det är rent och snyggt och bra kvalitet på backarna och det finns relativt gott om underhållning och restauranger. Servicen är svårslagen. Jag åkte med nybörjare samt barn som sällskap, så vi höll mest till i backarna kring South Point. Där finns fina lagom jobbiga backar för nybörjare, och sköna backar för oss lite mer erfarna. Runt South Point finns även mysig skogsåkning lättillgängligt och en en park av god kvalitet att hoppa och trixa i. Vill man utmana sig lite mer finns VM-backarna vid gondolliften, eller så kan man ta sig till de nordöstra backarna där det finns en del fina offpist-åk. Runt berget finns även flera längdskidspår.

Jag var i Levi i tre dagar i sena april, det innebar nästan tomt i backarna och obefintliga liftköer, men fortfarande bra mycket mycket snö i och utanför pisten. Vi bodde i en stor stuga cirka 10 minuters promenad från byn och cirka 10 minuter med bil från South Point. I byn finns flera restauranger och barer, affärer av olika slag samt aktiviteter som äventyrsbad, bowling och liknande. Om jag ska jämföra med en svensk skidort får jag mer känsla av Sälen eller Vemdalen än Åre - men på ett bra sätt. Jag kommer definitivt komma tillbaka.

bralle3
2009-03-31
Åkte dit på en spontanresa i slutet på mars, ordentligt överraskad. Tok-fin, 2- våningslägenhet inklusive rubbet, utsikt mot centrum-backen som låg 200 meter bort. Offpisten var som asfalterad. Pisterna var något hårda och fläckvis lite isiga, men välpreparerade, och öppet tills kvällningen. Obefintliga liftköer.
5 el. 6 pers. sittlift + en mindre gondollift i centrumbacken, och den senare tar dig kanske 300 meter till ett ofärdigt hotell....

Helt klart värt att testas!!

uttryck
2008-05-09
Ett himla trevligt ställe tycker jag! Vi har varit där 4-5 ggr nu.

Servicen och underhållet av backarna är toppklass. Här står inga unga coola grabbar vid liftarna och slöar o skickar sina sms o skiter i om det kommer en 5-åring som behöver hjälp utan de står beredda att hjälpa till för minsta lilla. Det enda stället jag hört en liftkille säga "varsågod" (på finska) o räckt över bygeln till varje åkare!

Boendet är toppklass, finns allt från hotell, lägenheter till värsta dyra lyxkåkarna om man har råd med 25-30' spänn för en vecka. Alla har givetvis bastu! Det är ju i Finland.

Backarna är inte så långa, fjället är ju inte så högt. Men det går dock att åka i några backar på skogssidan (där ena snowparken är) även när toppliftarna är avstängda. Bra planerat liftsystem m 2 st gondollifter, den ena åker man dock inte så ofta i. Annars bara släpliftar o vissa är vääldigt långsamma. Södra sidan är nybörjar sidan. 5 o 6:ans pister + 10 o 11:ans är dom trevligaste + G2.

Word-cup backen har en kortare brant m 52% graders lutning.

Afterskin körs bäst på legendariska Vinkarri, hög stämning och där får ni höra aaallla låtar på finska vare se ni vill eller ej. Hullu Poro Arena är den stora nattcluben i byn. Många åker dit utan skidor bara för att partaja också verkar det som.

Finnarna är duktiga på service o det mest känns väl ordnat, något som många skidorter i norrbotten skulle behöva lära sig. Servicen på restauranger kan ibland vara lite långsam förstås om det är mkt folk.

Väldigt blandat m typer av folk som åker hit, allt från jetsettare till skibummare, pensionärer (som nob mest åker längd) och barnfamiljer. Men stämningen är inte snobbig alls på nåt sätt.

Däremot är det ju rätt dyrt generellt. En riktigt god laxpasta till lunch går på 9 Euro, men då är den riktigt god. Flera restauranger uppe i eller i närheterna av backarna att äta lunch på.

Stället är som en liten alpby i miniatyr mitt i Lappland. Dundret som ligger något närmare Luleå, kan slänga sig i väggen i jämförelse. Däremot kanske man kan tycka att det är lite väl exploaterat då men det gör inget.

Det enda problemet är nog språket om man inte kan finska även om de flesta kan halvbra engelska.

tobbe_90
2004-11-09
super! var där på förra sportlovet och skall dit i år igen!!
den bästa skidorten jag hittils har varit på

N/A
2004-06-24
Mmm Finlands största Skidort bjuder på en massa gott...

Gondolliften som tar dig till toppen enkelt, smidigt, varmt och bekvämt.

Pisterna:
Heller aldrig tidigare skådat så välpreparerade backar, t.o.m. världskuppsbacken var fin med en lutning på 52 grader om jag minns rätt?

Och 3 parker får en bli mer är nöjd, alla i världsklass ;)

Offpisten var dock en prövning, minst sagt att jag har nya racerskidor för pist, och dels att snödjupet -04 var ca. 80cm och skogen var tät.

HEHE får väl dock jämna ut denna recention med att gnälla på Restaurangerna med deras anställdas engelska kunnde jämnföras med ett 7 årigt barn..
Men så är vi ju som sagt i Finland ;)

Hyvää bäjvää!
Kokka fräzi!

skidnarkoman
2003-03-11
hyfsad anläggning i norra finland...


+ World Cup backen å dom andra svarta backarna
+ Gondolliften
+ jämnt preparerade backar utan rullklimp, gropar lr höga kanter
+ bra gjorda kickar på hoppen i parken

- tyvärr väldigt isiga landningar
- isiga å dåligt shapade pipes
- mkt låååååååååååååångsaaaaaaamma släpliftar....
- liftvakterna som envisas med att hjälpa en me ankarliften fast man har sagt på finska att man klarar av d själv...
- mkt folk
- sura å snobbiga engelsmän
- backarna blir fort uppåkta å isiga
- många nybörjare, barnfamiljer å snowbladedrägg
- mkt dåliga offpist möjligheter

N/A
2003-03-04
+
-Stort, och mångsidigt
-Finlands brantaste pist, och även några andra riktigt bra backar för erfarna åkare.
-Gondol lift, den enda i Finland.
-Sägs ha finlands bästa after ski.

-
-Maaaasssor med folk. Förirra dej för guds skull inte till de blåa backarna, för där är det packat med människor, å du får köa typ en havl timme innan du slipper upp med liften.
-Väldigt mycke barnfamiljer och nybörjare.
-Inte så värst bra offpist möjligheter på själva fjället, men det finns andra längre bort för den som orkar ta sej dit.Ex. Aakennustunturi.
-Mest ankarliftar.
-Pisterna blir snabbt uppkörda och extremt isiga.