Madesimo

Skidorter i Italien
Är du på jakt efter en genuin italiensk alpby med fantastisk mat, härliga backar och den där charmiga italienska atmosfären? Då kommer du att älska Madesimo. Den lilla byn ligger högt upp i norra Italien, nära gränsen till Schweiz. Det är enkelt att ta sig hit från Milano. När det kommer till själva skidåkningen så bjuder Madesimo på ett relativt litet men modernt och välskött system. Den passar perfekt för tre eller fyra dagars skidåkning. Har du tur kommer även den välkända offpistbanan Canelone att vara öppen under din vistelse. Ett måste för alla som ens har det minsta intresset av att åka skidor offpist.

Madesimo är en stad som ger dig mycket mer än bara skidåkning av hög klass. Italien är välkänt för att vara ett land fyllt med god mat men restaurangutbudet och maten du hittar här är något alldeles extra. Här hittar du också vacker natur och en härlig skog som är som gjord för offpiståkning.

Snöprognos

 • Måndag

  16,8 cm snö
  Snö
  -10°
  1 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart
  -12°
  1 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  -6°
  1 m/s
Vad tycker du om Madesimo?
5
4
3
2
1
Poka
2014-02-28
Var här för andra tillfället i februari 2014 och i år var det makalöst mycket snö! För två år sedan var det betydligt mindre snö.
Var här med familjen, bodde på hotel Arlecchino en bit upp i byn, även detta hotel låg precis där backen tar slut. Kunde åka skidor hela vägen till dörren då vägen var täckt av snö. Madesimo är ett ganska litet system, men det passar många. Som någon skrev tidigare finns det riktigt utmanande skidåkning om man har lite fantasi. Skogen är sagolikt bra, på höjden gles lärkskog som övergår till granskog lite längre ner. Stor variation av flackt och brant. Fick i år även pröva offpistturen Canalone, av de 14 dgr jag spenderat på orten har den varit öppen en dag. Första tillfället för två år sedan var det för lite snö, och i år var det för mycket.
Prisläget är helt klart överkomligt, man kan hyra en lägenhet till bra pris av någon Milano bo (ägarna kommer oftast därifrån) eller ta in på något av hotellen. Priset på luncher varierade från €7 för en pizza och €9 för en pasta.
Anledningen till att vi åkte hit var att jag var på jakt efter en alpby där man kan introducera alperna för sina barn, och då är detta ställe perfekt. Dock är skidskolan för barn ingen höjdare då skidlärarna knappt pratar engelska, men som system är det perfekt.
Vad är negativt då, jo det är lite vindkänsligt. Man kan komma undan den värsta blåsten genom att åka i skogen eller de pister som går genom skogen, men snön packas så man får inte det "fluffiga" pudret om man har otur.

PB
PB (Gäst)
2011-01-27
Tillagg till tidigare recensioner: Ta inte vagen pa andra sidan sjon, den ar bara en trog landsvag medans det pa Leccosidan ar motorvag langs med hela sjon. Om man tar tunneln under Lecco brukar det aldrig vara ngt problem.

Sen: Fran toppen finns mkt latt-tillganglig off-pist av hog klass. Fina colouirer, langa hang. Fro den avantyrlige med lite fantasi finns grym akning...

Matilda
Matilda (Gäst)
2010-03-23
Just hemkommen från 4 dagar i Madesimo och kan verkligen rekommendera det! Vi bodde på Albergo Soldanella, 20 meter från backen. Mycket trevligt hotell med riktigt god mat dessutom, till ett rimligt pris. Helt klart att rekommendera! Åkningen var suverän, finns en berömd offpistbacke som går från högsta toppen, kabinbanan som går till den dock vara lång kö till på helgen. 3-4 dagar är nog pefekt antal dagar. För en veckas skidåkning kan nog systemet kännas i minsta laget. Vi flög med Ryanair till Begamo och körtiden därifrån var knappt 3 timmar, men då fastnade vi både gångerna i staden Lecco som är en riktig flaskhals. Testa och köra på andra sidan Comosjön istället.

Virisen
2008-09-09
En snösäker pärla i Italien. Jag har aldrig ätit så god mat i Alperna som på restaurangerna som när jag var där dock ibland till lysrörsbelysning, men vad gör det. Ingemar Stenmark tränade här mycket på sin tid. Cannelone är underbar i lössnö. Åk gärna hit och mys och jag tar mina barn med mig nästa gång.

(Gäst)
2007-05-21
Februari 2007.

Lung skidort med många italienare. Backarna är välpreparerade och liftarna moderna, obs inga släpliftar, vilket kan vara skönt. Håller med föregående talare att detta skidområde är lagom med ca tre skidagar, kommer du med barn så är det ok med fler dagar. Finns många små hotell, går bra att bo nästan vilket ställe som helst då liftarna går ned till byn på tre ställen. priser från 30-100 euro/dygn/person.

Mat rekommendrar, Resturang Osteria Vegia, utsökt om du vill ha italienskt, men bli inte förvånad, det finns ingen meny :) Ligger 200m söder om dalstation för kabinbanan.

Obeservera att vägen upp till Madesimo är smal och brant på slutet, är det det dåligt väglag kör den längre vägen upp, du kommer fram till en skylt där det står 5 eller 8km till Madesimo.

Tid från Bergamo är 2timmar.

Kommer att återkomma med hela familjen nästa gång.

Vänliga hälsningar,

Johan och Eva

manlan
2007-04-24
Genuin Italiensk skidort dit mest Milanesarna själva verkar hitta. Trots bara 13 liftar finns mycket skidåkning här och väl preparerade pister. Kanonställe om man har familjen med sig på skidäventyr, mycket rött och blått.
Favoritpisterna är ju dom vid Val Di Lei där man nästan alltid kan hitta orört i ganska nära anslutning till pisterna. Härligt stilla och lugnt på lunchrestaurangen där man i solskenet kan avnjuta både italiensk husmanskost och och sina spår i lössnön. På vägen tillbaka tar man med fördel nån de två off-pist-vägarna ner som kramar musten ur vem som helst.
Åker dit för tredje året i rad om två veckor...

Urban
Urban (Gäst)
2006-02-19
Sista helgen i januari 2006.
Det kom 80 cm torr nysnö på 1 dygn. Otroligt kul! Fina backar men det blir nog segt med mer än 3 skiddagar. Bra mat och god dryck.
Urban

Mest populära foto

Åkare: Manfred Kolb Foto: Manfred Kolb

Skidresor

 • Go West
 • Sunweb Sunweb har skidresor till Italien från bara 2789 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Madesimo

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer