Marmot Basin

Skidorter i Kanada

Snöprognos

 • Måndag

  0,5 cm snö
  Halvklart
  -7°
  1 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Sol
  -5°
  1 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -1°
  1 m/s
Vad tycker du om Marmot Basin?
5
4
3
2
1
Alboky
2018-01-17
Storleken på terrängen är inte så jättestor även om det faktiskt känns som då skidorten ligger rätt avlägset från de tunga turistorterna som Sunshine Village, Lake Louise, Kicking Horse och Revelstoke vilket innebär att du har nästan hela berget för dig själv.
Underbar offpist även om flera delar av terrängen var stängda när vi var där i början av december p.g.a. lavinrisker.
Rekommenderas varmt för två eller tre dagar där!


Lemmy
2008-05-22
Har jobbat vintern 07/08 på Marmot Basin som liftie. Helt över förväntan. Dock uteblivet puder i feb o mars... men va gör de när de dumpar i jan o april? Sista veckan fick fina 55cm utspritt på 3 dagars dump!! Berget är inte jättestort men erbjuder bra åkning till alla nivåer. En 20 hike och du har en magnifik vy från toppen. Med avi-gear kan du droppa in på baksidan o ge dig ut på lite toppturer som klart är värda ett par timmarsslit. Sedan åker man tillbaka ut på en stig längs en bäck. Folktomt i veckorna lite mer folk fre-sön. Bäst är de gamla skibumsen som fortfarande härjar på berget, ta ett snack o njut av nostalgin. Årets sista dag bjöd på Nancy Greens Downhill skidor från 1968!! Anläggningen ligger i en nationalpark så de tar sin lilla tid för dom o uppdatera saker. Boende finns i byn Jasper 20min bort. Charmig by med mycket wildlife!!

Jonas_e
2002-04-26
Marmot Basin ligger ca 20 minuter från Jasper längs ”The icefield parkway”, park pass krävs för att nå berget då det ligger inne i Jaspers nationalpark. Berget har lokal karaktär och är nästan folktomt på vardagarna. Åkningen är omväxlande, inte direkt extrem men man kan gott spendera flera dagar på berget utan att tröttna. Bor gör man i Jasper som är en mysig liten stad. Tänk dock på att boka boende i förväg för helgen för då tar rummen slut fort. Om man skall från Jasper ner till Banff så har man en njutbar bilfärd genom 20 mil av vildmark med glaciärer, örnar och vildgetter.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Marmot Basin

Närliggande skidorter

Hemmabacke