Silver Star

Skidorter i Kanada

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -11°
  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  -12°
  1 m/s
 • Söndag

  0,1 cm snö
  Halvklart
  -11°
  1 m/s
Vad tycker du om Silver Star?
5
4
3
2
1
Alboky
2018-01-28
Som en större version av Romme Alpin, men vid bra snöfall är det ett riktigt grymt ställe med en massa alternativ för bredare skidor. Det dåliga är bara att man får räkna med att använda stavarna en hel del för att ta sig till liftarna. Megamysig skidort dock!!!


Thol
2017-12-30
Gjorde en säsong här 15/16. Silverstar är en pittoresk by ämnad för hela familjen men en bra dumpdag kan det vara helt fantastiskt. Liftsystemet är uppdelad i två delar, baksidan och framsidan. Framsidan har en härligt blanding av fina långa pister och skogsåkning, här hittar du allt för hela familjen. Baksidan är ett mecka på puderdagarna, här finns nästan bara svarta och dubbelsvarta, som aldirg pistas. En lift tar dig upp till mitten av systemet sen åker du längs den övre kammen där du välja och vraka på en mängd pister. Här finns ingen så kallad offpist eftersom allting kontrolleras av pistörerna, detta beryder inte att du inte kan hitta orörd snö för det.


spyned
2015-12-09
Silver Star är ett grymt ställe för både avancerade åkare och för hela familjen.

Jag gjorde en säsong där förra året och kommer aldrig glömma den resan, det går verkligen inte jämföra med Sveriges standard. Snön är något som du aldrig kommer få uppleva i Sverige. Dunder ställe för puderåkning med tanke på det inte är så mycket folk där.

Delar upp det i 4 delar:
-Familj
-Avancerad
-Uteliv
-Jobb/boende

Familj:
Mysigt ställe för familjen det finns väldigt många fik och restauranger i byn. Bra skidskola dom gör en bra satsning på sina lärare. Finns väldigt många aktiviteter utanför skidåkning som Tube Town, bowling och skridskor. Dom har sin egna lilla damm nere vid Tube Town. Man kan hyra all utrustning där nere också för några dollar/person.
Åkningen för familjen så skulle jag inte rekommendera att åka när dom är allt för små utan kan helst klara av åka ner för en svart backe åtminstone p.g.a hur skidsystemet är uppbyggt. Men totalt sett är det väldigt anpassat för familjen. Många blåa och röda backar på framsidan så håll er till en början till Comet liften. Sen för boende så rekommenderar jag 3 alternativ, Fire Light, Snowbird och Silver Creek. FL är det dyrare alternativet, det är ny byggt är riktigt fräscht sen SC är det lite billigare men schysst boende ändå för en eller två veckors tid. Ska ni åka så rekommenderar jag att ni är där minst 10 dagar så ni har chansen att åka till t.ex. Big White eller några utav de bergen som är nära Silver Star. Det tar en eller två och en halv timme att åka till. Kom ihåg och köpa mat nere i Vernon för butiken som finns i byn har inte ett så stort utbud av varor men har så du klarar dig t.ex. för frukost och lunch.

Avancerad:
Som sagt var där i ca. 6 månader så jag jobbade där och åkte skidor resten av tiden.
Går rakt på sak, Backside är dit du ska när det snöat 80cm under natten, det finns oändligt många svarta nedfarter. Du tar högersvängen när du hoppat av liften sen är det bara välja och vraka. Freefall är en av backarna vi alltid brukade börja med för det är bokstavligen Freefall när du kommer över krönet. Det finns seriöst ingen sten i backarna utan det är väl enstaka stubbe som eventuellt dyker upp men annars ser du alla hinder framför dig. Är du van med svensk puderåkning så kan jag säga det är lite tätare med träd på vissa delar. Det är inte alls lika öppet som Alperna utan då ska du åka till Revelstoke (kommer till det senare) Om du inte har med dig egna skidor så finns det tyvärr inte jättemycket utbud i Rentals. Uthyrningen där har satsat mer på snowboards och alpinåkning. Så för alla brädåkare så har ni grymma alternativ. Snacka med en av deras supervisor. Dom har oftast vart där en eller två säsonger tidigare så dom vet verkligen vad dom snackar om.
Boende så räcker det fint med Silver Creek eller bo på SameSun Hostel.

Uteliv:
Det finns 3-4 ställen som man går ut på men ingen riktig nightclub utan det är barer som går överstyr. Är du där efter 10 så kommer du förmodligen se ett antal som dricker ur skorna och folk som står på borden. Det är oftast 1 event i veckan och det är då det spårar ur som mest men annars så är det som vilken pub eller bar som helst. Är det krök som är i fokus så gå till Long Johns (LJ's), 1609 (mer som en nattclub) och sen The Saloon. Annars så kan ni sitta på Bulldog eller The Den lite mysigare och inte alls nå röj.

Jobb/Boende:
Ska ni säsonga där så bo på Same Sun Hostel och inte på Staff Accomodation. Snacka med John eller Dan på vandrarhemmet och se om ni kan få ett litet rum på två pers annars är det rum för 4 eller 8 pers. Jag åkte via Kilroy och dom var suveräna med och hjälp o.s.v. Man kan få hjälp över via skype och så ni kan gå igenom processen med visum och jobb. Jobben är ungefär det samma och lönen också men ni kommer behöva en del sparade pengar sen innan och det går inte och leva på den lönen ni får där men man klarar sig till mat och dryck princip allt som ni behöver förutom hyran.

Rundar av där kan egentligen sitta och skriva hur mycket som helst men har ni några frågor så är det bara och höra av sig.
j-lindgren@live.com

Ella
Ella (Gäst)
2014-03-04
Silverstar är en fanatstisk skidort att bo och jobba i, och också väldigt bra för familjen på semester. Grym skidskola och mysig by! Det finns riktigt bra pister och baksida med många dubbelsvarta backar och puckelpistar. Den ligger centralt så det är lätt att besöka andra orter. Inte imponerande offpist, inget stort berg, inte lika mycket snö som i t ex närliggande Revelstoke men riktigt hemtrevligt. Nästan aldrig liftköer, och snön är riktigt bra. Backarna är fina hela dagarna! Jag älskar Silverstar, mitt nya hem!

Per_Formance
2003-03-15
Silver Star ligger en bit öster om Vernon, BC. Orten har samma ägare som sin storebror Big White och det går att åka helikopter mellan orterna, med bil tar det väl drygt en timme.
Modern by och liftsystem. Men det är i första hand ett familjeställe. Pisterna är helt OK och det finns möjlighet till offpist om det snöat. (Det snöar ca 6 m om året.) Jag ser orten som ett komplement till Big White, som dock är bättre på de flesta punkter. Kolla www.samesun.com för boende.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Skidresor

 • Go West

Pistkarta

Pistkarta Silver Star

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer