Recensioner om Silver Star

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Silver Star?
5
4
3
2
1
Alboky
2018-01-28
Som en större version av Romme Alpin, men vid bra snöfall är det ett riktigt grymt ställe med en massa alternativ för bredare skidor. Det dåliga är bara att man får räkna med att använda stavarna en hel del för att ta sig till liftarna. Megamysig skidort dock!!!


Thol
2017-12-30
Gjorde en säsong här 15/16. Silverstar är en pittoresk by ämnad för hela familjen men en bra dumpdag kan det vara helt fantastiskt. Liftsystemet är uppdelad i två delar, baksidan och framsidan. Framsidan har en härligt blanding av fina långa pister och skogsåkning, här hittar du allt för hela familjen. Baksidan är ett mecka på puderdagarna, här finns nästan bara svarta och dubbelsvarta, som aldirg pistas. En lift tar dig upp till mitten av systemet sen åker du längs den övre kammen där du välja och vraka på en mängd pister. Här finns ingen så kallad offpist eftersom allting kontrolleras av pistörerna, detta beryder inte att du inte kan hitta orörd snö för det.


spyned
2015-12-09 (Ändrad: 2021-04-03)
.

Ella
Ella (Gäst)
2014-03-04
Silverstar är en fanatstisk skidort att bo och jobba i, och också väldigt bra för familjen på semester. Grym skidskola och mysig by! Det finns riktigt bra pister och baksida med många dubbelsvarta backar och puckelpistar. Den ligger centralt så det är lätt att besöka andra orter. Inte imponerande offpist, inget stort berg, inte lika mycket snö som i t ex närliggande Revelstoke men riktigt hemtrevligt. Nästan aldrig liftköer, och snön är riktigt bra. Backarna är fina hela dagarna! Jag älskar Silverstar, mitt nya hem!

Per_Formance
2003-03-15
Silver Star ligger en bit öster om Vernon, BC. Orten har samma ägare som sin storebror Big White och det går att åka helikopter mellan orterna, med bil tar det väl drygt en timme.
Modern by och liftsystem. Men det är i första hand ett familjeställe. Pisterna är helt OK och det finns möjlighet till offpist om det snöat. (Det snöar ca 6 m om året.) Jag ser orten som ett komplement till Big White, som dock är bättre på de flesta punkter. Kolla www.samesun.com för boende.