Måttsund recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Måttsund?
5
4
3
2
1
Vidar Lindblom
Vidar Lindblom (Gäst)
2022-02-14
Stått och väntat på att liften ska starta i 40 min. Pinsamt beetende. Betalat 120kr för att åka skidor.

Camilla R
2021-11-08
En ok stadsbacke som kräver att man har bil för att ta sig dit

LuxLuthor
2009-05-03 (Ändrad: 2009-06-11)
Måttsundsberget är högsta punkten i Luleå kommun, men är ändå inte mycket att hurra för. I brist på annat duger backen, men har man tid åker man helst någon annanstans. De som står för driften av anläggningen driver också en enklare restaurang med halvdassiga hamburgare m m på menyn. Vintern 2008-2009 har pistningen av backen varit riktigt rutten. Utvecklingspotential finns dock. Förslag: kalhugg större delen av berget och gör fler och längre nedfarter.

Wenzel
Wenzel (Gäst)
2009-01-09
Kan vi inte göra helt klart för alla och envar att det låter gansak töntigt att kalla Måttsundsbacken för "berget". Jag är en gammal hotell- och restauranguv som jobbat på skidorter världen över de senaste 22 åren. När jag senast var i Luleå och körde förbi Måttsund i höstljuset slog det mig att det är en mycket fin backe, men något berg är det inte. Nu skall det sägas att jag alltid har haft svårt att använda benämningen "berget" om svenska fjäll och backar. Begreppet lanserades väl av typ Åka Skidor under sent 90-tal för att låta lite mer internationella.

Kanske syns vi i Måttsundsbacken till vintern. Denna gång med mina småbarna som inte har några synpunkter på att pappa trollat bort 1000 fallhöjdsmeter i skidåkningen från en vinter till en annan. Finns det bara kompisar och ett par fina hopp så är dom nöjda.

Anton
Anton (Gäst)
2007-11-27
Måttsund ÄR Leleås bästa backe och en riktigt bra sådan. Hopp äe det gott om även om vissa är utan landning, 1 big jump. Söker man en off pist hittan du en grymt rolig uppifrån till vänster med små dropp som pumpar adrenaln om du har fart. pistörena är snabba på att hjälpa till och köerna är korta. fikat och maten är ett stort +, då den är god och serverad i stora potioner.

Addej
2007-03-07
Måttsund kanske inte har någon ordentlig offpist eller någon park, men jag måste ändå säga att vad skulle denna värld vara utan just måttsund. Alla Luleås alpint intresserade hatar nog denna backe lika mycket som dom älskar den. =) Måttsund är bara helt enkelt, ja måttsund.

Helt ok backe att utvecklas i. Men inget som man skulle rest längre än 2 mil för att åka i, tur att den ligger så nära. =)

Rautio
2006-03-26
Vad ska man säga? Måttsund är inte så speciellt bra. Har just nu en bj och en rail. Har åkt i Måttsund 2-3 ggr i veckan den här säsongen och man lessnar fort!. På häljjerna far man hellre till kåbdalis eller storklinten.

N/A
2006-02-19
Jag gör nu ett ny recension om denna anlägging pga av ny ägare och andra saker.

Anläggningen är kass. Resturangen och Cafét är 4 gånger dyrare än Åre.
Backarna pistas inte ända ut, Det växer sly i halva backen. Personalen är inte heller någe sjysta. Specielt inte ägaren, han lovade att det skulle byggas flera big-jump under sommaren av jord så det bara behövdes lite snö. Men inga jordhopp fanns där nu..
Inga rails vill dom ha i backen (Det är farligt för barn) har man fått höra.

Bäst i luleå men sämst i sverige!

Måttsundsbo
Måttsundsbo (Gäst)
2005-05-16
Backen är väl inte direkt stor.. Men det finns lite av allt. Och rolig offpist (ehum skog).
Bra nybörjarbacke

N/A
(Gäst)
2005-05-11
Hemma!
Eller nästan iallafall. Det är ju här man alltid har varit.
Okej, det är kanske inte så rolig åkning, tre backar, och en av dom är det ofta träning i. Men för oss som inte har föräldrar som vill skjutsa till Kåbdalis eller Klinten flera gånger i veckan är det enda alternativet. Man får åka, och det är det viktigaste!
Har varit där ca 3 gg/vecka i vinter, och det är faktiskt roligt varje gång. Dessuom är det schysst personal.