Mt. Baker recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Mt. Baker?
5
4
3
2
1
Stefan Ek
Stefan Ek (Gäst)
2014-02-26
Baker är tveklöst den grymmaste skidort jag någonsin besökt. Att det snöade 2,5 meter under veckan vi var där var naturligtvis ingen nackdel, men terrängen är brutal och inbjudande när snömängderna är där. Och det är dom ofta i Mt Baker. När det snöat klart och solen tittar fram finns oändliga hikingmöjligheter - men prata med Ski Patrol och dom lokala förmågorna, dom hjälper gärna till och LYSSNA NOGA på vad dom säger. Här är potentiellt LIVSFARLIG terräng om du inte vet vad du gör . . . eller chansar. En kille hittade dom visst efter tre år . . .

Vi bodde i Glacier och saknade helt samband (ingen mobiltäckning, TV eller Internet) där vi bodde. Fick snika ner till bensinmacken i Maple Falls för att för lite gratis WiFi och liv från världen utanför Mt Baker, som dock hade begränsad mobiltäckning på berget.

Avslutade med 15-20" nytt kallt och fräscht i hela systemet, sista dagen, då prognoserna hade lovat 4" - så backarna var helt befriade från dom normala helginvasionerna. Det finns jäääävligt många duktiga åkare (både snowboard och skidor) som äter upp snön. Men på veckodagarna behöver du inte ens uthärda de 2 minuter långa köerna . . ;) ;) ;)


Recensioneer som hävdar långsamma liftar, stor risk för regn osv är bara locals som vill att ni håller er borta från Mt Baker.

Reindeer_mtn
2012-12-11
Jag var just i Mt. Baker. De hade mer snö nu än de hade under den ökända säsongen 98/99 då de slog USAs snömängdsrekord. Första dagen var det bara plöja utanför pisten och det var puder överallt. De mest kända åken var uppkörda då det dumpade dagen innan. Quick runs runt chair 1 (kliva på i mittstationen) var suveräna och senare på dagen var det under chair 5 som gällde.

Dag två så öppnade de Gunner's bowl och Canyonen som vanligtvis allt är stängd enligt localsen så då var det bara att plöja den under hela dagen, även om man är #10 upp i liften så finns det gott kvar då man måste åka chair 6 upp igen som tar sin tid och localsen inte kom in i tid då de trodde allt skulle vara uppkört.

Avslutade med en tur ned i Split Creak och kan inte annat än säga att det var den bästa åkningen i mitt liv. Som ett Riksgränsen på steroider.

Bodde i Glacier på BnB och man kan käka god pizza och kolla gamla brädor som hänger på väggen i Chair 9.
Åk dit om ni är i närheten!

N/A
(Gäst)
2009-10-27
Mt baker.

Mt Baker är ett MÅSTE om man gillar roliga berg.
Bo nere i Galcier. Tror att det bodde 80 pers i den byn.

Folket var sjukt trevliga! Det bjöds på hamburgare efter dagens slut, tom en gratis öl fick man.
När det är dåliga förhållanden så är liftkortet billigare.

Dock viktigt att vara en grupp på 3 pers eller fler om du ger dig iväg.
Ski-patrol räddar bara dig om det inte är risk för dom.
Laviner sprängs typ aldrig pga naturskyddsområde.

Stor risk att utsättas för passiv weed rökning..

Grymt ställe! Ett måste för den som är i Seattle trakten!

Dirtbag
2007-05-21
Mt Baker är en skidort i ordets rätta betydelse. Här är det inte äventyrsland och shopping som ska tillfredställa gästerna. Inte heller hittar man de största och snabbaste liftarna eller största day lodgen. Tankarna bakom "bristen" på utveckling som man ser på andra ställen är att berget och åkningen ska räcka till. Fler parkeringsplatser, boende i anslutning till backen, en större lodge och fler och snabbare liftar skulle bidra till fler människor på berget. Alltså vill man hålla tillbaka en sådan utveckling. Ingen dum inställning!

Om man håller sig innanför gränserna för skidområdet är det ett litet men utmanande berg. Det finns allt man kan önska sig av nordamerikanskt berg, från snorbrant skogsåkning till cruising pister. Ger man sig iväg utanför området finns det oändliga möjligheter.

Snö är inget problem i Mt baker, i alla fall inte i den bemärkelse som på andra orter. Här är det troligare att det är för mycket än för lite.

Snödjupet är alltså oftast stort. Kvaliteten på snön kan dock variera. Området är känt för sina svåra snöförhållanden, ofta mycket och lika ofta blött och tungt. Sen när det senare fryser till Cascade Concrete är det inte roligt längre... Det varierar dock fort och chansen till bra åkning är ändå stor.

Mt Baker är en plats med känsla, tiden har kanske inte stått stilla, men man har hållit sig kvar till det som har tyckt är bra. Naturen runt omkring är fantastisk med levande vulkaner, vilda djur och berg. Glacier vid bergets fot är en lugn by med litet utbud, precis vad man behöver. Ett besök i Mt Baker Snowboard Shop får man inte missa.

Kristina_Juhlin
2007-04-24
det året vi vär där var det det minsta det varit på typ jättelänge så det blev ingen vidare åkning, men jag kan se att det är ett grymt berg annars! inga köer och bra långa backar :)