Mt Hotham

Skidorter i Australien

Mt Hotham Snöprognos

 • Söndag
  0 cm
  Dimma
  -1°
  1 m/s
 • Måndag
  0,1 cm snö
  Halvklart

  1 m/s
 • Tisdag
  0,6 mm regn
  Halvklart

  3 m/s

Fakta om Mt Hotham

Nedfarter (Totalt: )

Liftar
Liftar (totalt):13
Liftkapacitet:24 personer / timme

Fallhöjd

Högsta punkt: 1861 m.ö.h
Fallhöjd: 411 meter
Lägsta punkt: 1450 m.ö.h

Säsong
Start: 8 juni
Slut:29 september

Områden
Snowparks:4
Land: Australien
Victoria

Recensioner av Mt Hotham

Vad tycker du om Mt Hotham?
5
4
3
2
1
Mattson
2009-08-05
jag är ingen extrem skidåkare men kan ta mig ner på ett snyggt sätt i alla backar som jag har stött på. ofta blir det ca 2 veckors skidåkning per år och med den bakgrunden så kommer min review.

Jag åkte upp över en helg med några polare från Melbourne. att köra från Melbourne tar ca 5h. För att köra upp till mt hotham på vintern krävs det att du har snökedjor i bilen, du kan hyra dessa i Bright.
När jag körde upp var det krav på att alla 2WD skulle ha snökedjor på(vilket skämt). jag körde 1km med snökedjor sedan tog jag av dem. förbannad över att jag satte på dem från första början.

Jag blev överraskad av skidåkningen men mestadels för att jag har hört så mycket dåligt om de australiensiska fjällen. Min föreställning var att det skulle vara i klass med isaberg.
jag hyrde skidor uppe på fjället. skidorna var skit rent ut sagt. dåligt preparerade med repor och kassa stålkanter. men stålkanterna behöver du knappt använda i backarna. det verkar inte vara så mycket is även om det är mycket hasande i backen.
Backarna har förutsättning att vara riktigt bra men det krävs nog ett snödjup på ca 1.5m för att de roliga backarna skall vara bra. det var ca 70cm när jag var där uppe.
Efter som jag var själv vill jag inte åka ner i double diamond backarna, det var mycket sten och träd där och de var helt tomma. De såg annars helt ok ut och skulle lätt kunna underhålla dig i en eller två dagar.

Mt Hotham är inte anpassad för nybörjare även om de flesta Australiensare är det. så det blir mycket trafik i de blå gröna backarna och runt liftarna, men väl ute runt svarta pister är det helt ok med folk.
det var nog bara ca 10% människorna som var i de svarta pisterna.

De preparerar inte alla backar under natten vilket är väldigt synd efter en helg så är det väldigt dålig kvalitet på vissa av backarna som är frequuent använda.
Eftersom det ofta är plus grader så är det mycket slush puppy och moguls i backarna.

priserna för att hyra och bo är sjuka, priser för maten är i klass med Melbourne.
vi stannade 2 nätter i en 12 pers stuga det kostade ca $2200 och att hyra skidor och liftkort för 2 dagar kostade ca $300. det kostar även $33 per bil/dag att få access till området.

om du inte råkar ha vägarna förbi victoria är det på tok för dyrt och inte speciellt bra. servicen är ibland riktigt dålig.
men med tanke på att jag bor i Melbourne och allternativet är NZ eller japan så kan jag mycket väl tänka mig att komma tillbaka för en helg. om ca en månad hoppas jag dock ta mig till falls creek då blir det en ny review.

en kort resumé
Dyrt
ok skidåkning
dålig service
bra boende
inte idealt för nybörjare.

Tack för mig.

Mest populära foto

Åkare: Foto: Richard Lundh

Pistkarta

Pistkarta Mt Hotham

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer