Mt Ruapehu

Skidorter i Nya Zeeland
Mt Ruapehu innefattar även Turoa, Whakapapa

Vad tycker du om Mt Ruapehu?
5
4
3
2
1
peterlore
2003-10-09
Jag här i mitten av oktober, var hur varmt som helst, det ligger ju på samma breddgrad som södra Spanien gör på andra sidan jordklotet. Eftersom Turoa, eller Mt Ruapehu som hela berget heter tillsammans med den andra skidanläggningen Whakapapa, är en fet vulkan som är 3000 m ö h och är det enda berget på Nordön så fångar den upp otroliga mängder nederbörd. En vanlig vinter har de 2-3 m snö. Nackdelen är att moln dras till berget som en magnet och gör det mindre lätt att se...

De största anläggningarna på NZ finns på Nordön, ingen av de på Sydön kan konkurrera i Mt Ruapehus 28 liftar och nästan 800 m fallhöjd. Liftpriserna är bättre också.

Parken håller hög klass, bra pipe, många rails och big jumps.
Det finns enorma raviner i området och har man inte hundra koll så kan man bli lite lost... men låt det inte skrämma dig för landskapet är helsjukt och du finner superroliga off pist ställen.

Bäst av allt är att NZ är ett sånt jävla kompakt och underbart land så du kan enkelt få världsklass surfing på förmiddagen och sedan rippa i parken på eftermiddagen.

Stort och modernt ställen, minus för alla folk...

Sarah McArthur
Sarah McArthur (Gäst)
2005-05-16
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
När vädret är bra måste Ruapehu, i synnerhet Whakapapa, vara en av de bästa bergen jag någonsin har åkt på. I en körning är det möjligt att släppa en kronkärra, åka på en skorsten eller snurra av en klippa - landskapet är fantastiskt med Ngarahoe? Sp? dominerar himlen och ridningen kan parallellt detta - det är om det inte regnar och blåsar. Tyvärr är berget mer än benäget för dåligt väder ... men bli inte nedslagen på en bra dag, det är bra! Vandra till kratern vid klockan 14:30, sitta och njut av utsikten, kryssa sedan ner efter att alla har gått hem - som speciellt efter ett snöfall nyligen är det oslagbart!

Mest populära foto

Åkare:  Foto: emma.

Pistkarta

Pistkarta Mt Ruapehu

Närliggande skidorter