Niseko recensioner

Skidorter i Japan
Vad tycker du om Niseko?
5
4
3
2
1
pargranlund
2020-02-21
Mycket snö och när det snöar då snöar det rejält.
Lättillgänglig offpist, behöver gå och skråa men helt ok.
Hittade orört puder även på eftermiddagen.
Åkte även i Rusutsu en dag när det fallit mycket snö vilket var magiskt.

steglund
2019-03-03 (Ändrad: 2019-03-03)
Jomenvisst, det snöar i Niseko. Mycket och ofta. Problemet är att det är välkänt. Hela planetens lössnöjägare samlas i Niseko och lössnön blir uppspårad på en halv förmiddag. Det hjälper inte att det fylls på så gott som dagligen. Liftsystemet är dessutom ganska ihopträngt. Olika liftar och pister har ofta dragits längs ett gemensamt stråk utför berget, vilket ger trängsel snarare än nya åkytor. Åk hellre till någon av de mindre kända japanska orterna.

Andreas
Andreas (Gäst)
2018-02-07
Var där v. 5-6 10 dagar. Annapuri helt klart grymt område, nära till baksidan av fjället samt moiwa. Vi hade 4 dagar konstant snöande första dagarna, ca 40-60cm varje dag (största snöfallet på 10år). Sen dock har vi sett solen resterande dagar. Tur för oss att vi kunde ta på oss hudarna och vandra till orörd snö för pisterna blir snabbt uppåkta. Säkert ovanligt med sol, men vi hade helt klart mycket av den varan. Testa ta dagstur till Rusutsu om man vill ha grym trädåkning!

Anders
Anders (Gäst)
2017-12-14
Området runt och i Niseko är där för den som älskar att åka puder.

Niseko består av fyra system, och en liten sidopärla Moiwa där det inte finns några liftköer och du får åka ospårat hela dagen.
Har varit där två gånger och bott i Moiwa, Northface har en kapsellodge som är nybyggd och fräsch. Det andra alternativet i Moiwa är Moiwa lodge, en klassisk lodge som drivs att ett par från Australien. Fantastiskt ställe med hjälpsam personal och bra transfer till de närliggande områdena och in till Niseko village.

Höll mest till i Moiwa och Annapurri, det är mindre folk där och inte lika exploaterat som som huvudsystemet vid Niseko village, där de flest hänger.
Snömängden är tillräcklig (min. 10 m per år) och det är inte sällan det ligger ett 50 cm nytt lager när du vaknar på morgonen.
Fallhöjden är kanske inte den mest kittlande, men fördelen är att systemet i Moiwa kan hålla öppet i princip oavsett hur mycket det snöat, med fantastisk skogsåkning och tillräckligt med puder för en hel dag utan längre turer.
Det är värt att planera och ta en tur till CHISENUPURI, ett nerstängt föredetta system som efter ett rejält snöfall bäst kan beskrivas som den vita himlen.

Är du ute efter en galen afterski och sena nätter ska du nog satsa på att bo närmare Village, där du får chansen att umgås med överförfriskade Australiensare hela nätterna!

+ Oändligt med puder
+ lättillgängligt (inga längre turer behövs för att hitta ospårad snö även i slutet av dagen)
+ prisvärt (boende, liftkort, ev. skidhyra)
+ stämningen (det går att ha kompisar under puderdagar)

- fallhöjden känns ibland lite tunn
Nudeln
2016-02-05
Skidorten är fantastisk för den som är ute efter puder. Fallhöjden eller lutningen är väl inget att hurra för, men då nysnön är i sådana kvantiteter är man rätt mör i bena efter ett åk oavsett. Bästa området var i mitt tycke nordöstra Hirafu och Hanazono. Jag har även lagt upp en del bilder och annat om Japan på min resesida för den intresserade...

http://jonasresor.se/japan-skidakning-tivioli-fujiq-bergochdalbana/japan-hokkadio-osaka-nara.html

matsarne
2012-06-08
Den här filmen säger rätt mycket. Så här var det de flesta dagaraan under två veckor. Hade 1(!) dag utan bra pow. Vi fick dessutom lite solsken vilket är ovanligt.dennis
dennis (Gäst)
2011-06-16
grymt ställe! var där v 4 och 5 2011. startade med 2 dagars sol och några fina toppturer :) sen kom snön ca 30 cm vart dygn! det är ju ingen extrem åkning men helt ok, fin skogs åkning kanske inte de längsta åk man åkt men man hinner ju åka desto fler, så jag kan verkligen rekomendera detta ställe.
vi hyrde av en svensk som bott där i 20 år ca. ett ganska enkelt hus på landet, men mysigt. ca 10 min med bil från centrala hirafu. vi fick även låna hans bil, det ingick i hyran. så då var det lätt o ta sig mellan skidområdena och onsen! (varmakällor)
så ta kontakt med han om ni funderar på att åka dit, han guidar också.
Per Dahlin

gertaxel
2009-02-10
Var där sportlovet 1998!

Det snöade i princip hela tiden. En riktig bra skidort, som man inte har råd med så ofta.
Men de ropar konstiga saker om man kör under stolliften. Tur att man kan för lite japanska, när snön var så bra!

Anna4
2008-03-03
Niseko rules!
Hade 2 underbara veckor i puderparadiset (v7&8 2008). Det snöade konstant i 7 dagar, vilket innebar grym, bottenlös, kall pudersnö. Därefter 2 dagars sol. och sen snö igen:-))).
Toppen ligger på 1300 m, så det blir ganska korta åk, men vad gör det när snön är fantastisk... Off-pisten kommer man åt via "gates" som öppnas och stängs av Ski-Patrol. Japanerna följer regler, och det kan vara bra att rätta sig efter ski-patrols rekommendationer annars ryker liftkortet. Bästa området är Hanazono. Bästa lunchen Gyoza-Ramen på noodle house i An'nupuri.
All denna grymma pudersnö i kombination med fantastisk japansk mat och härliga varma källor (onsen) att återhämta sig i.
Dagar av total lycka!
Anna

Oden
2008-02-17
i found Heaven
fattar inte att det inte är fler europer som åker dit?
det finns däremot en massa aussis där
och alla åker offpist nybörjare samt proffs,
men det gör inte så mycket för det finns massor av torr snö
vi fick 40 centimeter om dagen v.4 2008
hela berget kändes som orört varje morgon vi vaknade.
Hanazona området är bäst
testa äve catskiing i niseko weisshorn,det är ett gammalt skidområde där
liftarna har slutat att gå. kostar endast 5500 yen för en heldag samt man åker utan guide.undvik helgerna för då är det mycket folk.
bästa perioden är början på januari till mitten på februari
glöm solskydd jag såg solen en timme på en vecka.

http://www.snowjapan.com/e/daily/niseko-now.php

vi syns där nästa år är där i 6 veckor

Avalanche Mike