Niseko

Skidorter i Japan
Ett stenkast från den snötäckta vulkanen Yotei ligger den japanska skidresorten Niseko. Med 15 meter snödump per år och skogsskidåkning i toppklass är det knappast konstigt att Japan och i synnerhet Nisseko blivit “the new place to go”.

Niseko är den största skidresorten i Japan och består av fyra byar. An’nupuri, Niseko,Hirafu och Hanazono. Likt samtliga skidresorter i Japan pratas det sparsamt med engelska men misstro inte. Ett vänligare bemötande än i Niseko är svårt att hitta.

Här kan du mötas av dyra hotellkedjor men det finns också enklare alternativ för den som vill hålla i plånboken. Självklart är det också det japanska köket som erbjuds så fantisera inte i liften om att ta en hamburgare när dagen är klar.

Även om Niseko erbjuder skidåkning för alla med ett imponerande skidsystem på 35 pistmil så är det helt klart fokus på puderåkningen. Till Niseko åker man inte om man vill bli garanterad sol. Detta då Niseko sällan ser solljus överhuvudtaget.

Snöprognos

 • Torsdag

  10,4 mm regn
  Duggregn / sol
  16°
  1 m/s
 • Fredag

  2,6 mm regn
  Halvklart
  12°
  1 m/s
 • Lördag

  7,3 mm regn
  Regnbyar
  12°
  2 m/s

Läsarnas recensioner

Skriv en recension
5/5
Skidorten är fantast...

Skidorten är fantastisk för den som är ute efter puder. Fallhöjden eller lutningen är väl inget att hurra för, men då nysnön är i sådana kvantiteter är man rätt mör i bena efter ett åk oavsett. Bästa området var i mitt tycke nordöstra Hirafu och Hanazono. Jag har även lagt upp en del bilder och annat om Japan på min resesida för den intresserade...

http://jonasresor.se/japan-skidakning-tivioli-fujiq-bergochdalbana/japan-hokkadio-osaka-nara.html

5/5
Den här filmen säger...

Den här filmen säger rätt mycket. Så här var det de flesta dagaraan under två veckor. Hade 1(!) dag utan bra pow. Vi fick dessutom lite solsken vilket är ovanligt.

http://www.youtube.com/watch?v=_SFGhQQfcdU

5/5
grymt ställe! var dä...
 • Av: dennis (Gäst)
 • 2011-06-16

grymt ställe! var där v 4 och 5 2011. startade med 2 dagars sol och några fina toppturer :) sen kom snön ca 30 cm vart dygn! det är ju ingen extrem åkning men helt ok, fin skogs åkning kanske inte de längsta åk man åkt men man hinner ju åka desto fler, så jag kan verkligen rekomendera detta ställe.
vi hyrde av en svensk som bott där i 20 år ca. ett ganska enkelt hus på landet, men mysigt. ca 10 min med bil från centrala hirafu. vi fick även låna hans bil, det ingick i hyran. så då var det lätt o ta sig mellan skidområdena och onsen! (varmakällor)
så ta kontakt med han om ni funderar på att åka dit, han guidar också.
Per Dahlin

4/5
Var där sportlovet 1...

Var där sportlovet 1998!

Det snöade i princip hela tiden. En riktig bra skidort, som man inte har råd med så ofta.
Men de ropar konstiga saker om man kör under stolliften. Tur att man kan för lite japanska, när snön var så bra!

5/5
Niseko rules! Hade ...

Niseko rules!
Hade 2 underbara veckor i puderparadiset (v7&8 2008). Det snöade konstant i 7 dagar, vilket innebar grym, bottenlös, kall pudersnö. Därefter 2 dagars sol. och sen snö igen:-))).
Toppen ligger på 1300 m, så det blir ganska korta åk, men vad gör det när snön är fantastisk... Off-pisten kommer man åt via "gates" som öppnas och stängs av Ski-Patrol. Japanerna följer regler, och det kan vara bra att rätta sig efter ski-patrols rekommendationer annars ryker liftkortet. Bästa området är Hanazono. Bästa lunchen Gyoza-Ramen på noodle house i An'nupuri.
All denna grymma pudersnö i kombination med fantastisk japansk mat och härliga varma källor (onsen) att återhämta sig i.
Dagar av total lycka!
Anna

Mest populära foto

Åkare: Carl Hansols Foto: Christoffer Wastegård

Medelbetyg (4,7/5)

Baserat på 10 recensioner

Skidresor

 • Active Ski
 • Xtravel

Pistkarta

Pistkarta Niseko

I närheten av skidorter