Niseko

Skidorter i Japan

Snöprognos och Väder

 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart
  -10°
  2 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Molnigt
  -3°
  2 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Molnigt
  -3°
  1 m/s

Läsarnas recensioner

5/5
Skidorten är fantast...

"Skidorten är fantastisk för den som är ute efter puder. Fallhöjden eller lutningen är väl inget att hurra för, men då nysnön är i sådana kvantiteter är man rätt mör i bena efter ett åk oavsett. Bästa området var i mitt tycke nordöstra Hirafu och Hanazono. Jag har även lagt upp en del bilder och annat om Japan på min resesida för den intresserade...

http://jonasresor.se/japan-skidakning-tivioli-fujiq-bergochdalbana/japan-hokkadio-osaka-nara.html"

5/5
Den här filmen säger...

"Den här filmen säger rätt mycket. Så här var det de flesta dagaraan under två veckor. Hade 1(!) dag utan bra pow. Vi fick dessutom lite solsken vilket är ovanligt.

http://www.youtube.com/watch?v=_SFGhQQfcdU"

5/5
grymt ställe! var dä...
 • Av: dennis (gäst)
 • 2011-06-16

"grymt ställe! var där v 4 och 5 2011. startade med 2 dagars sol och några fina toppturer :) sen kom snön ca 30 cm vart dygn! det är ju ingen extrem åkning men helt ok, fin skogs åkning kanske inte de längsta åk man åkt men man hinner ju åka desto fler, så jag kan verkligen rekomendera detta ställe.
vi hyrde av en svensk som bott där i 20 år ca. ett ganska enkelt hus på landet, men mysigt. ca 10 min med bil från centrala hirafu. vi fick även låna hans bil, det ingick i hyran. så då var det lätt o ta sig mellan skidområdena och onsen! (varmakällor)
så ta kontakt med han om ni funderar på att åka dit, han guidar också.
Per Dahlin"

4/5
Var där sportlovet 1...

"Var där sportlovet 1998!

Det snöade i princip hela tiden. En riktig bra skidort, som man inte har råd med så ofta.
Men de ropar konstiga saker om man kör under stolliften. Tur att man kan för lite japanska, när snön var så bra!"

5/5
Niseko rules! Hade ...

"Niseko rules!
Hade 2 underbara veckor i puderparadiset (v7&8 2008). Det snöade konstant i 7 dagar, vilket innebar grym, bottenlös, kall pudersnö. Därefter 2 dagars sol. och sen snö igen:-))).
Toppen ligger på 1300 m, så det blir ganska korta åk, men vad gör det när snön är fantastisk... Off-pisten kommer man åt via "gates" som öppnas och stängs av Ski-Patrol. Japanerna följer regler, och det kan vara bra att rätta sig efter ski-patrols rekommendationer annars ryker liftkortet. Bästa området är Hanazono. Bästa lunchen Gyoza-Ramen på noodle house i An'nupuri.
All denna grymma pudersnö i kombination med fantastisk japansk mat och härliga varma källor (onsen) att återhämta sig i.
Dagar av total lycka!
Anna"

POPULÄRASTE BILD

Åkare: Carl Hansols Foto: Christoffer Wastegård

Medelbetyg (4,7/5)

Baserat på 10 st recensioner

SKIDRESOR

 • Active Ski
 • Xtravel

Pistkarta

Pistkarta Niseko

Närliggande skidorter