Säsongsblogg: Japan – AbsolutPow

Först ut bland vinterns säsongsbloggar är fyra grabbar som drar till Niseko, Japan vid nyår. Planen är att shredda oförskämt mycket puder, filma, fota och bada i varma källor.


 
Rasmus, Jesper, Lukas och David är namnen på killarna som sköter bloggen AbsolutPow. Förra vintern tillbringade de i Bad Gastein, men nu vänder de skidspetsarna österut på jakt efter mer snö. Här berättar de lite om sig själva och sin kommande säsong.

Vilka är ni?

Med förhoppningar om ännu mer och ännu mjukare kuddsnö än den på bilden drar Rasmus, Lukas, David och Jesper till Niseko efter nyår.
– Vi är fyra vanliga svenssongrabbar med diverse olika skills men alla har en förkärlek till det vita guldet! Vi är inte de bästa, inte de snyggaste, but we don’t care because we love the snow! Rasmus åker bräda, och övriga tre tar sig fram på två plank.
 
Vart ska ni åka och varför åker ni just dit?
– Vi drar till det legendariska landet Japan. Mer specifikt så är det Niseko. Vi drar till just Niseko eftersom ingen av oss vart i Japan förut, och vi kände att vi ville ta ett säkert kort. Vi är inga hajkare vilket gjorde att vi valde bort Hakuba. Den 28:e december drar vi från snöfattiga Stockholm, för att spendera några dagar och ett epic nyår i Tokyo City innan vi reser vidare till Niseko.
 
Vad är det mest osannolika som skulle kunna hända under er kommande säsong?
– Det mest osannolika är ett två månader långt strömavbrott, eller att det regnar konstant istället för snö.. vilket skulle vara den värsta mardrömmen ever!
 
Vad ser ni mest framemot?
– Pow, faceshots, faceshots, faceshots, sushi, pow.
 

 

Vem i gänget..

 
..är händigast?
Händigast måste vara Jesper som bland annat fixat ett gäng egendesignade GoPro-fästen. Lite tejp, snöre och skruvar och Jesper fixar allt!
 
..är bäst på backflips?
Av nån anledning fick jag (Rasmus) och Jesper äran att vara bäst på backflips, blir till att ta oss i kragen och leverera i vinter.
 
..är morgontröttast?
Morgontröttast är Jesper och Lukas, fick dra upp Jesper ur sängen vissa dagar under förra säsongen när vi var i Bad Gastein.
 
..är störst energiknippe?
Jag själv (Rasmus) tar åt mig äran för att vara energiknippe, det har trots allt vart jag som bokat allt, fixat sponsring, boende och så vidare.
 
..krockar med flest träd?
Vi har alla kört in i vår beskärda del av träd, men flest är absolut Lukas.
 
..krockar med flest turister?
Den som kört in i flest turister hittills, eller danskar om man ska vara noggrann, är David. Vet inte hur han lyckas men han hittar alltid någon dansk att köra in i. Lär inte förvåna oss ifall han hittar en dansk i Japan att krocka med också.
 
..gillar inte sushi?
Rasmus, och Jesper som aldrig ens prövat det.
 
..kommer föräta sig på sushi?
David.
 
..är värsta prylnörden?
Prylnördar är vi allihopa, det finns alltid något nytt att köpa oavsett om det behövs eller ej!
 

 
Och slutligen – varför ska läsarna följa eran blogg i vinter?
Läsarna borde följa vår blogg eftersom vi är fyra vanliga, galna grabbar som tänkte göra en lång grym säsong efter att först ha firat nyår i Tokyo. Vi kommer bekanta oss med allt och alla, dock fokusera på skidåkningen och ha after ski i de varma källorna. Festa för mycket kan man göra i Alperna. 😉
Under resan har vi även planer på att ta mycket bilder och hinna redigera ihop 4-8 videoavsnitt, för att sedan avsluta med en riktigt bra after-movie!
 

 

Klicka här för att komma till AbsolutPow >>

Text: Hedda Berander
Foto: AbsolutPow
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.