Fluffigt värre i Niseko

Det plingar till i mailen och innan jag hinner reagera har jag tryckt på play. Det hugger till i magen, krampar i armarna och jag blickar ut och ser en sparv slita med något skräp på gatan. Kan det bli en vägg till ett nytt bo? Solen skiner och min blick pendlar mellan sensommaren utanför och vintern jag ser på dataskärmen framför mig. Det är Max Larsson som valde att förpassa mig till ett drömlikt stadium av längtan. Han har filmat ett åk från Niseko som ser nästan trickfilmat ut.

Så här säger Max Larsson själv om djupdykningen i solens rike:

– Jag har besökt Japan tidigare och ville därför ta med min bror och visa hur bra det är. När vi kom fram så hade det dumpat ca 50 cm över dagen. Dagen därpå drog vi ut direkt och lyckades ta oss igenom en port på toppen av Mt. Niseko Annupuri som strax därefter stängde. Som tur var hade jag tagit den här turen tidigare, så jag kände till vissa riktmärken. Vi var ute hela dagen och åkte bottenlöst alldeles ensamma, men det var det sista åket som ni ser på filmen, som var något av det lilla extra. Jag minns hur chockad jag blev när jag tog första klivet ut från mitt lilla avstamp jag byggt i snön för att ta på skidorna. Jag bara försvann ner. Det tog verkligen inte slut. Jag filmade allt med en Sony HDR-AS15 som jag satt på ett monopod.

 
– Avslutade dagen med ett bad i en onsen som man kan tro är helt stängd. Ser ut som hotellet i The Shining. Allt detta är alltså en bra bit ifrån själva skidsystemet. På vägen hem hade det börjat mörkna och det var en lång väg tillbaka. Som tur är hade vi med oss våra pannlampor. Dock trodde jag aldrig det skulle vara så svårt att åka bottenlöst mitt i natten. So fort snön yrde upp runt hjälmen så lyste lampan upp det som en vägg och man såg ännu mindre. Men vilken känsla även här.
Text: Simon Tjernström
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.