Oberstdorf/Nebelhorn

Skidorter i Tyskland

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  17°
  0 m/s
 • Torsdag

  5,1 mm regn
  Regnbyar
  13°
  1 m/s
 • Fredag

  8,2 mm regn
  Lätt regn
  12°
  0 m/s
Vad tycker du om Oberstdorf/Nebelhorn?
5
4
3
2
1
Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Jag är först med recension!

Helt ok anläggning, men inte platsen du ska åka till om du välger mellan alla orterna i alperna. Håller du till i syd-tyskland och vill ha snö under fötterna så är det absolut en bra ide att ta en tur. Effektivt att komma dit med bil eller tåg.

Var där och kikade på Nordisk skid-vm och smet ut i backarna 3 dagar och lyckades träffa fantastiskt fin pudersnö relativt lättillgängligt. Begränsat med duktiga åkare i veckan men i helgen kom de lokala "kidsen" och konkurerade om snön.

(Ett sidospår-tips, åk dit där det är stora mästerskap. Mycket av hotell-kapaciteten är upptagen med TV-team, arrangörer, deltagare och åskådare med promille högt över lämpligt. Långt ifrån en bråkdel har tid eller vilja att köra upp lössnö tillsammans med dig :-)

Oberstdorf är en av de få platserna som har en skidflygningsbacke. En kuriosa som du bör få med dig. För mig är det helt otänkligt att frilligt låta sig överge till gravitationen som de gör i en så gigantisk hoppbacke, och i tillägg HOPPA ca 200m... Kaknästornet ser löjligt ut i höjd jämförelse.

Anläggningen(arna) i Oberstdorf är lite splittrad, men kabinen som går rätt upp från själva byn ger tillgång till riktig fjällkörning. Som Åre, men bättre :-) Det mesta av åkningen på Nebelhorn sker i en dal/gryta och mycket av orienteringen kan man göra i kabinen upp. Ok skogsåkning i den andra stora anläggningen som jag inte kommer ihåg namnet på.

Från utsikten på toppen breder platt-tyskland ut sig på ena sidan och på andra sidan taggar hela alp-massivet upp sig. Mäktig utsikt på en bra dag.