Popova Sapka

Skidorter i Makedonien

Snöprognos

 • Torsdag

  1,4 mm regn
  Halvklart

  1 m/s
 • Fredag

  0,1 cm snö
  Halvklart

  1 m/s
 • Lördag

  9,8 mm slask
  Regnbyar

  0 m/s
Vad tycker du om Popova Sapka?
5
4
3
2
1
Martin-J
2019-04-01 (Ändrad: 2019-04-12)
Detta är en recension av Sharoutdoors catskiåkning men som ligger under skidorten Popova Shapka eftersom det inte är en egen skidort. Jag åkte i liftsystemet förra året och det får max 2 stjärnor (inklusive en bonusstjärna för att liftvärdarna var trevliga).


Kvällen vid ankomst är det genomgång av utrustning och väldigt basic säkerhetsgenomgång. Guiden går igenom upplägget med tider och hur han ville att vi skulle åka. Frukost 7:30, samling och redo 8:45 utanför hotellet och 9:00 var det avfärd. Vi åkte till ca 16:00 och avslutade varje dag med att åka ner till hotellet.
Vi hade tur med vädret och det snöade 35 cm precis innan vi kom och ytterligare 15 cm vår första skiddag. Första dagen hade vi mycket bra snö men dålig sikt så vi höll till mycket i skogen där det var bättre sikt. Andra dagen var det perfekt väder med strålande solsken och kall snö och ganska långa åk. Detta var vår dag med flest höjdmeter ca 4400m enl en Österrikare som mätte (tror det var 11 åk). Tredje dagen var det varierande åkning med alla möjliga fören, puder, skare och sorbet. Sista dagen var det jättevarmt och vi åkte långt för att hitta bra nordsidor, blandad åkning och guiden hittade två riktigt bra åk på gränsen till Kosovo som var helt magiska. Av fyra skiddagar fick vi 2 dagar med kallt och puder och 2 dagar med varmare vårskidåkning. Gruppen ändras hela tiden när folk kommer och går men vi åkte med Makedoner, Svenskar, Österrikare, Polacker och Schweizare.

Vi utgick ifrån hotell Scardus. Trots att vi fick vip-sviten levde det inte riktigt upp till 4 stjärnor men servicen var kanon och alla var väldigt hjälpsamma och trevliga.

+Guiderna
+Maten

-Inga

Sammanfattningsvis är Sharoutdoors och Eskimo väldigt lika, lite mer ordning och reda på Sharoutdoors.

En liten film från Polacken som var med.


Mest populära foto

Åkare: Foto:

Närliggande skidorter

Hemmabacke