Puy Saint Vincent recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Puy Saint Vincent?
5
4
3
2
1
Pillard
2018-12-21
Suveränt ställe om ditt fokus är offpist. I övrigt är det verkligen urtypen för franska skidorter där man slängt ut ett lägenhetskomplex på ett berg. Charmen är väl inget vidare direkt men åkningen är väldigt bra. Pisterna är välskötta och i storlek kan man kanske likna det ungefär vid ett Åre (om man från Åre tar bort allt som hör till på sidorna, Björnen, Duved osv) Fallhöjden är nog ungefär densamma men här är det tämligen glest med folk, istället för Åres överbefolkade backar. Jag har varit i Puy vid två tillfällen, ingen av gångerna hade det snöat precis innan men det gick ändå att åka puder för glatta livet. Åker man till "toppen" och bootpackar 10min så har man en stor bowl att bara välja linje ur. Allt knyts ihop mot slutet också så att det är lätt att "hitta ut". Personligen är jag bortskämd med otaliga UCPA-resor (så även när jag varit i Puy) och har därför ganska dålig koll på navigeringen men Puy skulle jag själv våga ge mig ut i offpisten utan oro för att köra vilse. Däremot måste man ju alltid analysera lavinrisk osv men navigeringsmässigt är det väldigt enkelt.

gubbfan
2018-02-27
Liten skidort med stor potential.
Under lågsäsong ,utanför franska loven, är det mycket lugnt. Stor offpist på baksidan om man vill gå uppför ca 20 min med skidorna på ryggen. Guide att rekommendera.
Även piståkningen bra och varierad.

Steven
2003-04-28
En bra dags eller helgort om man vill spåra i naturen! Nästan inga "skidåkare" här, systemet upplagt väldigt enkelt du ser off-pisten. Stor härlig bowl på baksidan av systemet nya St foy. Dags utflykt hit från Serre är förbjudet att missa!