Red Mountain recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Red Mountain?
5
4
3
2
1
RikardAndersson
2012-04-25
Vinter 10/11 Trevligt ställe, dock inte dumpat på ett tag, men fin skogsåkning

jonasl
2004-09-03
var där under tre månader 2004. steep deep and tight sammanfattar stället bra. i stort sett träd överallt på de två bergen. frågan är bara hur tight. ju tightare desto orördare. systemet består av två berg, red och granite mt. båda är åkbara 360 grader. grymt skön stämning i stan (rossland) 5 min med bil från berget. dock råder "no friends on powderdays" vilket betyder att localsen varken jobbar eller plockar upp liftare. Enda gången liftköer existerar är innan lunch en powderday, då är de största ytorna uppåkta. Som tur är ligger snön kvar längre i skogen. Vädret är ofta riktigt dåligt med usel sikt. Men det gör inte så mkt. Stick to the trees.
Turåkningen runt red är riktigt bra med flera fina turer med bra brant relativt öppen terräng som håller sig orörd tills nästa snöfall.
Red har precis blivit uppköpt och den nya ägaren planerar att bygga ut. Hur det blir får väl framtiden avgöra. Läste på ski-red.com att man höll på att tunna ut träden vilket skulle göra en sjukt bra skogsåkning sjukare!!

pekron
2004-03-23
Spenderade 4 dagar utan nysnö och i sol. Skön åkning i Paradise och just mat i Paradise lodge. Vårskidåkning var skönt men inte det vi kom för, stor potential. Det finns toppar intill att bestiga och åka på. Åk till Trail (8 km från Rossland) och se på hockey, Smokies, det sista amatörlaget från Kanada som blev världsmästare 1961.

PtothaV
2003-10-06
Underbart, kunde bara stanna i tre dagar, men det va riktigt trevligt må ja säga. Vi sov dock i baksätet på en bil så det blev ju lite kallt på natten. Men åkningen vägde upp det hela en smula, en stor smula.

alleb
2003-02-21
Har nu varit i Rossland / Red mountain i 1 månad och 2 1/2 återstår. Hittills har det varit bättre än förväntat. Trots att det bara är 3 liftar man använder, har området stort utbud av fantastisk åkning. Brant och bra skogsåkning.
Plus för trevlig befolkning, "snow-host" & billiga priser.
Minus för nattlivet & långsamma liftar.
Nu väntar jag bara på mer snö......

Per_Formance
2003-01-29
Var där en dag i i slutet av mars 2002. Sömnigt och lite folk, men brant och fin åkning. Orten får enligt uppgift 8,7 m snö om året i genomsnitt, men när jag var där så var det i slutet av säsongen och isigt i pisterna, inte bästa tiden för en rättvis bedömning.
Åkningen sker på Red-, Granite- och Paradise Mountain. Själva Red M är inget att ha, det är Granite / Paradise som gäller.
Liftsystemet är gammalt men fungerar väl.
När det snöar så är det säkert ett toppenställe med skog som binder snön fint. Orten är väl medelstor jämfört med andra orter i BC, bra fallhöjd och brant.
Det finns vandrarhem i byn på vägen upp till orten, "Montain Shadow Hostel".
Plus för brant åkning och skogen, billigt. Väl värt besök om man är i närheten och det har snöat.

peppe
peppe (Gäst)
2000-08-10
Måste hålla med föregånde recension. Red M är det klart bästa ort jag har varit i. Otrolig skogåkning och mkt bra SNÖÖÖ. Vi kom precis efter ett snöfall på ca 30-40cm och var nästa själva på berget i 3 dagar. Vi åkte dom 2 första åken med två "Mountinhost". Detta rekommendera jag skarpt. Jag som ex-bummare fick köra min bästa åkning för att visa att jag var ett strå vassare en dessa 2 gubbar på 65år som kund all offpist i red mountin utantill. Det bästa av allt deras tips är gratis..så spela inte tuff åk 2-3åk med dessa herrar så får ni ut mkt mer av berget

Mårten Petersson
Mårten Petersson (Gäst)
2000-02-10
Steep, deep and cheap! Det är "Red". Stort berg, (Nord Amerikas La Grave, sägs det...) och billigt boende, gör detta till perfekt alternativ för bugetresenären som vill ha stor skidåkning! En Australisk puder tidning korade "Red" till världens bästa skidort tillsammans med St:Anton och Val d'isère...
Är Du en Trapper? Åk dit!!!