Sainte Foy recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Sainte Foy?
5
4
3
2
1
Hans
Hans (Gäst)
2018-10-04
Magisk puderhåla

MDLT1
2010-01-28
St Foy har numera fyra liftar. Den fjärde liften (sexstol) öppnade nya stora åkytor. Orten är dock fortfarande liten, men med enastående (och lättillgänglig) off-pist åkning utan egentlig konkurrens om snön. Orten har tre officiella och på pistkartan särskilt angivna "off-pist zoner".

I pisterna är det väldigt lite folk (mest fransmän och engelsmän) vilket gör att även de minsta barnen kan åka relativt säkert utan egentlig risk att bli påkörda. Jag har aldrig upplevt någon liftkö i St Foy. Således perfekt för off-pist älskare och barnfamiljer. Möjligen något begränsat för medelgoda piståkare. - Liftkort för tre dagar eller mer erfordrar foto (som kollas!).

I backarna finns två restauranger och en kiosk. I byn finns fyra restauranger och två/tre pubar, men inget nattliv.

Med bil tar det 20 min till Val d'Isère/Tignes, 15 min till Les Arc (via Villa Roger) och 25 till La Rosiere.

Sunday Times utsåg St Foy till världens bästa skidort 2007.

Haze
Haze (Gäst)
2005-02-21
Åkte här en dag förra säsongen då det vräkte ned snö. Givet dessa förhållanden hade jag en grymt bra skiddag.

Sainte Foy består av tre stolliftar som ligger på rad. De två första liftarna går upp genom tät barrskog medan den sista liften går upp till toppen med fria ytor och högalpin terräng.

Det är värt en dagstur - men att bo i byn en hel vecka eller mer skulle jag inte rekommendera.

Enjoy

Jojje
Jojje (Gäst)
2000-10-14
Detta ställe är helt otroligt!!!
Vi var där när det var en dålig period i jul 1998 men det var ändå så sjukt bra kändes det som så det är fett att rekommendea!!!
Det jag gillar mest var den sjuka festen hos grabbarna på DOWN FILM som gjorde massa sjuka saker med en burk Nutella, ni vet choklad cremen...

O.
O. (Gäst)
2000-10-06
Saint Foy är en liten håla ca en halvtimme från Val d'Isere. Få backar, få liftar, vilket gör att det inte lockar till sig en massa folk. Uppe vid backarna finns i stort sett inga affärer och sånt, dock finns det en pub. En kväll med mycket folk kanske det är 30 pers där så festandet är begränsat om man säger så...Hit åker man alltså för åkningen och den sker företrädesvis utanför backarna där det finns stora ytor och en del bra skogsåkning. Inte lika stor konkurrens om snön som i Val d'Isere även om det vid snöfall är rätt många därifrån som åker till Saint Foy. Kan bli enformigt om det är dåligt med snö, men då är det ju nära till en massa andra orter i dalen.

James Brooke
James Brooke (Gäst)
2010-11-19
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Sainte Foy är en utmärkt liten utväg. Om du är van vid de stora orterna i betongjunglen är Sainte Foy en välkommen förändring. Det gäller också skidåkning. Om du brukar ha långa väntar på hissar och upptagen pist kommer du inte hitta något av det på Sainte Foy. Lugna backar och hissar är normen. Sainte Foy är känd för sin off-piste och det lever upp till sitt rykte. Det finns massor av off piste. Under en veckors semester kommer du inte att kunna utforska allt och det är det som gör att människor fortsätter att komma tillbaka till denna charmiga utväg.
Sainte Foy själv består av två delar den gamla byn och stationen. Jag skulle rekommendera vistas i stationen även om det finns en gratis buss som förbinder de två.
På stationen finns allt du behöver för att inte lämna platsen för hela din vistelse. Det finns 3 skiduthyrningsbutiker, 3 barer (en pizzor att äta i eller ta bort), 4 restauranger (2 uppför backarna till lunch och 2 längst ner till lunch eller middag), ett litet snabbköp, ett bageri, kiosker säljer engelska papper), och även ett spa med pool och gym.
Varje typ av skidåkare tillgodoses i Sainte Foy, särskilt människor som älskar att åka skidor.
När det gäller semestern har Sainte Foy massan, bildar stora företag med många stugor i deras portfoilo som Premiere Neige eller Venture Ski till traditionella familjeägda stugor som Ste Foy Chalet.
Att komma till Sainte Foy är lätt eftersom det finns många alternativ. Skidtåget går från London till Bourg St Maurice över natten. Bourg är en 30 minuters bilresa till Sainte Foy. Närmaste flygplats är Chambéry på 1 h 30 min, Genève är 2 h 30 min som Grenoble och Lyon. Det finns många överföringsföretag som tar dig upp till Sainte Foy från dessa flygplatser. Skidorterna Val D'Isere och Tignes är en 20 minuters bilresa på vägen, om du vill ha en förändring av scenen.