Recensioner om Sälen

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Sälen?
2006-08-15
Jag har varit i Sälen hur många gånger som helst, åker dit flera gånger per år.

Lindvallen:
Här finns det mest barnfamiljer, och jag förstår dom. Backarna är inge vidare svåra och för oss som vill ha ut lite mer av skidåningen.
Här finns Snögubbeland där barnen kan åka omkring.
Gustavexpress heter den stora sittliften, två gånger har jag suttit fast i den, i c:a en timma.

Tandådalen:
Här finns roliga backar framför allt på baksidan. Men på baksidan är det inte öppet så mycket i början av säsongen. Tandådalen har en transportlift mellan sig och.....

Hundfjället:
Det var i skidskolan i Hundfjället jag lärde mig åka skidor, också familjevänligt. Dock finns det mycket mer roliga backar för oss avancerade åkare här en i Lindvallen.
Favoriten är Väggen 45% lutning, en solig morgon när det är nypisstad, mumma!
Här finns också trollskogen, ungefär som Snögubbeborg fast finare eftersom trollen är av trä.
Toppstugan heter Lycktan och är trevligast i Sälen.

Ja, det var lite om Sälen men glöm inte:

Öva i Sälen åk i Åre.

alexanderhyun
2006-04-25
Ligger bra till, mitten av Sverige lätt att ta sig dit. Backarna är ganska bra, dock ganska tråkiga i och med att de flesta ligger parallelt. Roligt för barnfamiljer och nybörjare.

Jeppan
2005-05-11
Var här i Sälen nu påsklovet med lite polare och jag hade rätt höga förväntningar dock för jag var i sälen relativt mycket när jag var mindre och hade kommit ihåg det mýcket större.

Nu med lite fler år på nacken märkte jag att det var inte lika stort och det tog inte så långt att ta sig ner genom dom olika pisterna.

Vi bodde i lindvallen i en stuga och åkte runt i dom olika "Topparna".

Lindvallen.

Vi åkte i lindvallen en dag och det räckte enligt mig. Vi Strävade sig igenom hela liftsystemt för att komma till "funparken". När vi väl kom dit blev vi väldigt besvikna. Dåliga hopp och inga kickar innan railsen.

Vi hade dock jävligt kul i liftarna och kvällsåking i gustavsbacken. Jag skulle rekomndera Lindvallen för Barnfamiljer för det finns det gott om och pisterna är inte svåra.

Tandådalen.

Så som Lindvallen så stannade vi i bara en dag, Medan skillanden från Lindvallen var att jag skulle ha velat stanna längre. Vi åkte i parken hela dagen och jag blev väldigt nöjd av att se parken var fortfarnade i bra skick så här i slutet av sässogen. Det fanns rails i mängder allt från c-boxar till rainbow rails. Hoppen var var jag lite missnöjd med därför att jag är en medel bra åkare fanns det inga hoppa för mig. Det var antagligen 2 meters sen hoppar det dirket till 20 meters hopp. Jag skulle rekomdera Tandådalen till nybörjar jibbar till erfarna.

mustang
2005-03-15
jag är inte så värst petig när det gäller skidorter, jag åker bara någon vecka om året så jag är bara glad över att jag får åka snowboard.
sälen är bra jag gillar sälen det är inte så långt från stockholm och det finns rätt mycket variation av backar och det är bra funparks.
jag har åkt till sälen varje år sen jag var en bebis så sälen for teh win.

2005-03-10
Jag fattar inte varför ni kritiserar sälen.Är ni bara ute efter att jibba .Visst jag tycker det är kul att jibba men jag åker inte upp dit för jibbningens skull.Jag åker dit för att det är kul att åka i de varierande backarna.

PowderSkiingIsNotACrime
2004-11-03
Har varit i Sälen en vecka varje år i snart 15 år och måste bara säga att längst bort i Lindvallen, Pernilla och Adam, är helt klart bäst... Korta liftköer och de bästa backarna..

(Gäst)
2004-10-08
Sälen har man besökt rätt många gånger och det har både sina för och nackdelar.
Fördelarna är väl att det inte ligger så långt bort..(beroende på vart man bor naturligtvis)
Allting finns där.. (till och med Mcdonald´s)
Anpassat för alla... eller dom flesta i alla fall.
Afterski..
Nackdelarna:
Otroligt mycket folk.
Liftköer.
Uppkörda backar.
Om man vill ha en liten egen pärla så kan man faktiskt bege sig till Högfjället. Det är inte så många som åker där och man kan hitta stora "orörda" ytor till höger på berget..(sett nerifrån) Lite flackt kanske..men ganska ok.

Non-Stop
2004-05-30
Jag är i sälen varje säsong, har säsongs kort i Tandådalen. Tandådalen: härliga parks och varierande backar. Hundfjället: långa sköna backar och bra offpist backar. Högfjälls hotelet: lite få backar men en kul ravin.
Lindvallen: backarna är ganska lika varandra och inga härliga parks.
Jag rekomenderar helt klart TANDÅDALEN för att det är ett bra ställe för nybörjare och för avancerande åkare.

karin_7788
2003-12-28
Sälen är jätte bra!
Har vatt där 13 ggr.
Har åkt i alla 4 anläggningarna Lindvallen/Högfjället Tandådalen/Hundfjället jag kan rekomendera detta ställe för folk som är nybörjare elelr inte åkt så mkt.
Finns alla sorters backar.
Bra service finns inte mkt att klaga på i Sälen.
Besök toppstugan.

Kraa
2003-11-06
ska till sälen med skolan i mars.
undrar, är det bäst att åka
snowboard (min första gång i så fall)
eller
skidor/twin tips/blades?